Satranç turnuvası Sincik ÇPAL okul bahçesinde yapıldı. Minikler, yıldızlar ve gençler olmak üzere 3 kategoride toplam 90 kişi yarışmaya katıldı.

Lisans girişleri yapılan ve Satranç Federasyonu'ndan 2 hakemin katıldığı turnuva 5 tur üzerinden düzenlendi. Çarşamba günü saat 09:30’ da başlayan müsabakalarda öğrenciler ve büyükler güzel bir yarışma çıkardılar. Her kategori 1.’leri  bisiklet, 2. ‘ leri tablet ve 3.’ leri kol saati olmak üzere ödüllendirileceği satranç turnuvası birbirinden güzel müsabakalara sahne oldu.

KAYMAKAM SAĞ ZİYARET ETTİ

Kaymakam Zafer Sağ, turnuvayı ziyaret ederek müsabakaları takip etti. Katılan oyuncular ile sohbet eden Kaymakam Sağ, Adıyaman ilinden gelen Satranç Federasyonu hakemlerinden turnuva hakkında bilgi aldı. Kaymakam Zafer Sağ; ‘’Turnuvaya katılan tüm oyunculara başarılar dilerim. Sincik ilçesinde yapılan bu tür zeka yarışmalarına katılımın iyi bir seviyede olduğunu görmenin memnuniyeti içerisindeyim. Emeği geçen öğretmenlere teşekkürlerimi sunuyorum’’ dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Meriç de "Turnuva Sincik geneli ve her yaş kategorisinde olması ve ilk olması açısından bizim için önem arz etmektedir. Her yıl düzenlemeyi hedeflediğimiz satranç turnuvasının ilk yılında 90 kişinin katılımı turnuvaya ilginin ne kadar yüksek olduğunu göstermiştir. Bu önümüzdeki sezon ikincisini düzenleyeceğimiz satranç turnuvası için umut ve azmimizi yükseltti. Turnuvanın yapılmasında emeği geçen başta Sincik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü personelimize, Sincik İmam Hatip Lisesi okul müdürü ve idarecilerine, Sincik İmam Hatip Ortaokulu idareci ve rehberlik öğretmenine, turnuvada ter döken tüm oyuncalara, oyuncuların yarışmaya katılmasını sağlayan okul idarecilerine Satranç Federasyonu ve hakemlerine teşekkürlerimizi sunuyorum’’ diye konuştu.

Turnuva sonucunda, minikler kategorisinde Yarpuzlu İlkokulu'ndan Erhan Bilgin birincilik ödülü olarak bisiklet, Adıyaman Cumhuriyet İlkokulu'ndan Müslüm Akın Duru  ikincilik ödülü olarak tablet, Hacıyan İlkokulu 'ndan M.Can Yılmaz  üçüncülük ödülü olarak kol saati kazandı. Aynı ödüllerin verildiği yarışmada yıldızlar kategorisinin sıralaması ise Söğütlü Cumhuriyet Ortaokulu'ndan Bayram Yaman, Dilektepe Ortaokulu'ndan Barış Sönmez, Dilektepe Ortaokulu'ndan Aslı Aktan'dan oluştu.

Gençler kategorisinde de Sincik Devlet Hastanesi'nden Adem Duru, Sincik Çok Programlı Anadolu Lisesi 'nden Emre İz, Sincik Çok Programlı Anadolu Lisesi'nden  İsrafil Öztürk dereceye girdi.

Dereceye giren oyuncular ödüllerini, Sincik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün 24 Mayıs tarihinde saat 11:00’ de Kapalı Spor Salonu'nda yapacağı yıl sonu sergisinde alacak. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha