Aileler arasındaki husumeti bitirmek ve barışı sağlamak için İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy’la birlikte Sincik ilçesine giden Vali Abdullah Erin, Küçükaydın, Erkut, ve Aydınlar ailelerinin büyüklerini Kaymakamlık makamına davet ederek görüştü. Görüşmede Sincik Kaymakamı Zafer Sağ’da hazır bulundu. 
Yapılan görüşmede köyde çıkan kavganın husumete dönüştürmemesi gerektiğini anlatan Vali Abdullah Erin, aile büyüklerinin de sağduyusuyla aileler arasında barışı sağladı.
Kaymakamlık Makamında birbirleriyle kucaklaşan aileler Vali Abdullah Erin’e teşekkür ederek, bu tatsız olayın barışla sonlanmasından dolayı mutlu olduklarını birlik ve beraberlik mesajları vererek, aralarındaki husumeti bitirdi. 
Sincik’in her yönüyle örnek bir ilçe olduğunu belirten Vali Abdullah Erin, “Sincik insanı civan mert ve dünyanın tüm sevgisini içinde taşıyabilecek, barındırabilecek kadar geniştir. Fitne fesat odaklarına fırsat vermeyeceğiz.  Sevgi, saygı ve kardeşlik çerçevesinde güzel bir yaşam varken, neden küçük şeyler için birbirimize kin ve nefretle bakalım" dedi.


Kaynak : PHA

Editör: Adıyaman Haber