Sincik ilçe hastanesi ASM servisinde yatmakta olan Y.Ü, isimli hasta yaklaşık 1 yıl önce karın ağrısı ile Acil servis polikliniğine başvurmuş, yapılan tetkiklerde hastanın durumunun iyi olmadığı, daha ileri tektiler yapılması için Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesine sevki uygun görüldü.

Burada yapılan tetkikler sonucun hastaya son evre mide ‘CA’ tanısı kondu. Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesinde 1 hafta yatırılarak tedavi edildi. Daha sonra taburcu edilen hasta, tedavilerine evde devam ettti. İleriki zamanlarda durumunun kötüleşmesi sonucunda ambulansla Çat-Düdan Köyü Malatya Pütürge sınırında bulunan Began Mezrasından alınarak Sincik İlçe Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Yapılan tetkikler sonucunda hastanın mide Ca son evresinde olduğu, damar yolu ile beslenmesi gerektiği için Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Sarıgül tarafından ASM servisine yatırılarak, tedavisine başlandı. 
Sincik İlçe Devlet Hastanesi Aile Hekimi servisinde Mide CA tanısı ile tedavisi devam eden Y. Ü’a Başhekim Uzm.Dr. Ramazan Sarıgül tarafından hastanede ilk defa kan verme işlemi yapıldı.

Karın Ağrısı, dispne, halsizlik şikâyetleri olan hastanın yapılan kan tahlillerinden hemoglobin değeri 6,4 çıktığından dolayı, hastaya kan verme işlemi gerçekleştirildi. Hastaya kan verme işlemi gerçekleştiği esnada hasta her türlü riske karşı monitörize edildi.

Herhangi bir alerjik durum gözlenmedi. Kan verme olayından sonra hastaya tekrar kan tahlili yapıldı, hemoglobin değerinin 10,2’ya yükseldiği görüldü.

Hasta Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi’ne Ambulans ile gönderilerek Oksijen Cihazı için Heyet raporu çıkarıldı. Hasta yakınına SGK da cihaz zimmeti çıkartılarak, Oksijen Cihazı teslim edildi.  Yapılan tedaviler sonucunda hasta kendine gelerek, yürüyecek duruma geldi. Evine gitmek istediğini belirtilen hasta Y.Ü, evde sağlık hizmeti kapsamına alınmış olup, taburcu edilerek nakil ambulansı ile evine bırakıldı.
Sincik Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Sarıgül ve Hastane Müdürü Yusuf Demir, hastaneden taburcu olan hastaları evinde ziyaret edip son tedavi süreçlerini takip ediyorlar.

Başhekim Sarıgül, yaptığı açıklamada, “Son dönemlerde İlçe Hastanemize yapılan doktor, sağlık personeli atamaları ve tıbbi cihaz yatırımları ile hastanemiz sağlıkta çıtayı yükselterek, ilçede yaşayan vatandaşlarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunmaktadır. İlçede yaşayan insanlarımızın sağlıkları bize emanet edilmiştir, bizlerde hem idareci olarak hem sağlıkçı olarak tüm gayretlerimizle onlara hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar attığımız her adımda desteklerini bizlerden esirgemeyen Adıyaman il sağlık müdürü Erdoğan Öz’e ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha