Ustalar 9 kişilik jüri  karşısında hünerlerini sergiledi. 
Sincik İlçe Kaymakamı Zafer Sağ, Kurum Amirleri, Sivil Toplum kuruluşları , Siyasi Parti yöneticilerinin katıldığı  çiğköfte yarışmasına  Sincik halkı yoğun bir ilgi gösterdi. 
Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmaya Sincik'li sanatçı Ramazan Gençalp da birbirinden güzel parçaları ile eşlik ederek, Çiğköfte yarışmasını sıra gecesi havasında geçmesini sağladılar.
Büyük bir efor harcanarak, 1 saat boyunca ince bir ustalık sergilenerek hazırlanan  çiğköfteler, Jüri  üyelerinin beğenisine sunuldu.
Yarışmayı  Sincik İlçesinde katılan Ahmet Peker 1. olarak tamamlarken, yarışmanın ikinciliğini Zeki Gülünç, yarışmanın üçüncülüğünü ise Ali Aktan ve Bayram Azgın  beraber paylaştı.  
Yarışma sonunda derece giren yarışmacılara Cumhuriyet altını ve çeşitli hediyeler ilçe protokolü tarafından taktim edildi.  
Yarışma sonunda Sincik İlçe Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Meriç, İsotun,  Bulgurun  ve çeşitli baharatların  yoğrularak  ve uzun bir emek harcanarak hazırlanan damk tadına hitap eden çiğköftenin  ilçede bir çok kişini geçim kaynağı olduğuna vurgu yaparak, bu eşsiz tadı  tüm Türkiye'ye ve dünya ülkelerine tanıtan  Sincikli işadamlarına  teşekkür etti.
Meriç, Sosyal projeler kapsamında kendilerinin de bugün burda bir farkındalık yaratmak istediklerini, bu kapsamda yarışmaya katılan bütün herkese teşekkür ederek dereceye giren  yarışmacıları tebrik etti.  
Çiğköftenin ülkede  çiğköftenin  damak tadı olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Zafer Sağ ise, sektörün büyük bir kısmının Sincik'lilerin elinde olduğuna vurgu yaparak, bu sene ilçede birincisi düzenlenen çiğköfte yarışmasının ilerleyen zamanlarda ilçede bir festival olarak yapılması gerektiğinin altını çizerek, yarışmaya katılan  bütün yarışmacılara, izleyen izleyicilere ve jüri üyelerine teşekkür etti.  
Çiğköfte yarışmasının sonucunda, yarışmacılara hediyeler taktim edildikten sonra  izleyici olarak  yarışamaya katılan misafirlere çiğköfte ikram edildi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha