Sincik ilçesinde nufüsün yüzde 25'ine teksitlciler istihdam sağlıyor.

İlçede tekstilciler, ilçe merkezinin yanı sıra köylerden de işçileri toplayarak ekonomiye önemli bir katkı sunuyor.

Sincik ilçesinde tekstilcilerden birisi olan Steks Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Sert, Steks tekstil olarak 150 kişiye istihdam sağladığını söyledi.

Sincikli gençlere istihdam sağladıklarını belirten Sert, "Türkiyenin büyük firmaları ile çalışmaktayız. Bizim ürettiğimiz ürünler çalıştığımız firmalar aracılığıyla yurt dışında tekstil pazarlarında yerlerini almış durumdadır. Hazır giyim ve tekstil sektörü Türkiye de geçmişten günümüze en çok istihdam ve katma değer alanların başında geliyor. Ülkemiz dünya da ve hazır giyim sektöründe söz sahibi bir konumdadır. Bizde bu sektörde hizmet etmekten gurur duyuyoruz. 2002 yılından bugüne kadar tüm sektörlerde büyümesi hızla devam eden ülkemiz ekonomisine bir nebze de olsa katkı sağlamış isek ne mutlu bize. Sincik Adıyaman'ın küçük bir ilçesidir. Biz Sincikli gençlere istihdam sağlıyoruz. Ufakta olsa ilçemizin ekonomisine güç katmaya çalışıyoruz. En küçük problemlemlerimiz de bile gerek mülki gerekse idari amirlerimiz problemlerimizi çözmek için sarf etmişlerdir. Onların bizim sorunlarımızı çözmesi bize ilham kaynağı oluyor. Dolayısıyla kendilerine teşekkür ederim. Biz bu destek ile işletmemizi büyütmeyi hedefliyoruz. Daha fazla işçi çalıştırmak için ülkemize ilimize daha fazla hizmet etmek niyetindeyiz" dedi.

Sincik Kaymakamına desteklerinden dolayı teşekkür eden Sert, "Sincik dağlık bir yerdir. Şehirlenme konusunda katkılarımız oluyor. Servislerle köylerden eleman taşıyoruz. Sincik hava şartlarının sıkıntılı  olması elemanlarımıza sıkıntılı olduğundan aileler şehre yerleşiyor. İşçilerimizi servisle getiriyoruz. Bizim kaymakamımız belediye başkanımız Allah razı olsun yardımcı oluyorlar. Onların yardımı ile fazla sıkıntı yaşamıyoruz" diye konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha