Yıllardır Sincik ilçesinin kanayan yarası haline gelen Sincik-Malatya yolunda, gerekli çalışmaların yapılmadığı,  bakımsızlığın  ve ilgisizliğin had safhaya ulaştığı yolda trafik kazaları devam ediyor.

Köstebek yuvası haline gelen yolun sürücülere zor anlar yaşattığı ve trafik kazalarına davetiye çıkaran yolun içindeki mucur, bir trafik kazasının daha yaşanmasına neden oldu. 

Malatyadan Sincik ilçesine gelen, Sincik İmam Hatip ortaokulunda Müzik  öğretmeni olarak çalışan Serkan  Kondu,  Sincik-Malatya karayolunun Gov deresi mevkisinde, yolun içinde bulunan  mucurdan dolayı direksiyon hakimiyetini kaybederek, idare ettiği  09 ACE 21 plakalı otomobili ile şarampole yuvarlandı.   

Kazada araçta kendisinden başka kimse bulunmayan Serkan Kondu, yara almadan kurtuldu.

 Arabayı  Şarampule vurarak  durdurabildiğini belirten Serkan Kondu,  yaptığı açıklamada, Yol mucurlu  ve keskin virajlı olduğu için direksiyon hakimiyetimi kaybettim. Yolun bir tarafı uçurum, diğer tarafı şarampoldü. Allahtan araba uçurum olan tarafa doğru kaymadı. Eğer uçurum  tarafına  doğru kaysaydı bu kazadan sağ çıkmam mümkün değildi. Verilmiş sadakam varmış, bu yüzden kazada yara almadan kurtuldum diye konuştu.

Araç sürücüleri için bu yolun tehlike saçtığını belirten  gov deresi köylüleri ise bu yolda hemen hemen sürekli trafik kazası yaşanmakta olduğunu ifade ettiler.

Yetkililerin bir an önce bu yolda gerekli çalışmaları yapmasını dile getiren köylüler, 10 gün önce bu yolda trafik kazasından bir kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattılar.

PHA

 

Editör: Adıyaman Haber