Sincik İlçesinde  yapılan Çanakkale Şehitlerini anma programında, Sincik İlçe Jandarma Komutanı Safa Doğmazın yaptığı konuşma, programı izleyen Sincikliler tarafından ayakta alkışlandı. 

Sincik İlçesinde, Çanakkale Şehitlerinin 101. Yıl dönümü kapsamında öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirilen programda konuşan Sİncik İlçe Jandarma Bölük Komutanı Safa Doğmazın,  bölücü terör örgütü ile yapılan mücadelede şehit olan Sincikli şehitleri yad ederek, Sincikli gençlere nasihatlerde bulunarak ve birlik beraberlik çağrısı vurguladığı konuşması, Sincik halkı ve öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı. 

İlçe Garnizon Komutanı Safa Doğmaz, yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

Geleceğimizin gerçek sahibi kıymetli gençlerimiz, Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi, Polis Memuru Serdar Toprak, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Dinç ve Emniyet Amiri Gaffar Güneş bu ilçede ikamet ediyorlardı ve onlarda sizin gibi  üç yıl önce, beş yıl önce yada bilemediniz on yıl önce  sizler gibi onlarda  burda oturuyorlardı. Bu saydıklarım şehitlerimizin hepsi Sincikliler. Bunlar son altı ay içinde bizler için şehit oldular. Bunlar bizim içimizden çıktılar. Tarihimize baktığımız zaman hep bunlar ve bunlar gibi nice evladımız ile övünüyoruz.  Ben Türk Silahlı kuvvetlerinin bir mensubu olarak, bir abiniz olarak, belkide ilerleyen zamanlarda bazılarınızın komutanı olarak, bu ülkenin yıkılmaması için sonuna kadar savaşacağımızın garantisini veriyorum. Siz gençlere de büyük görevler düşüyor. Bu görev ülkemize sahip çıkmaktır. Nasıl ki biz şimdi ülkemize sahip çıkıyorsak ve size vatanımızı  sapa sağlam teslim ediyorsak siz de sizden sonraki gençliğe bu vatanı sapasağlam teslim edersiniz. İnşallah bu görevleri aksatmadan yerine getirirsiniz

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Editör: Adıyaman Haber