Gerçekleştirilen bu ziyarete TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Ak Parti Milletvekili Ahmet Aydın, Ak Parti Adıyaman Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Ak Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez ve Kadın Kolları başkanı katıldı.

İlçeye gelen heyeti Sincik İlçe Kaymakamı Zafer Sağ, Belediye Başkanı Mehmet Korkut, Ak Parti İlçe Başkanı Şevket Öksüz, İl Genel meclis üyeleri Abuzer yaşar, Mehmet Karaca ilçe teşkilatı ve pka partiye gönül vermiş kalabalık bir heyet karşıladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, ülkemizin 16 Nisanda tarihi bir sınavdan geçtiğine vurgu yaparak, "Bu sınavdan Sincik İlçesinin %96.3 gibi ciddi bir oy oranı çıkararak ve yine Sİncik ilçesi kendi rekorunu egale etti. İlçenin bu sınavdan yüzünün akı ile çıktı. İlçeler bazında 1.liği Urfa ilinin Harran ilçesine kaptırdığımız için üzgünüm. Sincik ilçesinin buna rağmen gönülerin şampiyonudur."dedi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise yapmış olduğu konuşmada, Sincik Halkının 16 Nisan'da gerçekleştirilen referandumda kendi rekorunu egale ettiği için ilçe halkını tebrik ederek, "Sincik ilçesinin hizmet konusunda aksayan yanlarının giderilecek. Sincik ilçesinin, dış ülkelerin ve bölücü terörö örgütlerinin Türkiye üzerine oynanan kirli oyunları farkettiğini ve bunun bilincinde olarak her seçimde sandıkları patlattığına vurgu yaparak, ilçeler bazında birinciliği harran ilçesine kaptıran Sincik ilçesinin gönüllerde her zaman şampiyon olduğunu belirterek ilçe için her daim çalışacağız."dedi. 

Sincik ilçesi ulu camisinde Cuma namazını kılan heyet ilçe halkı vedalaşarak ilçeden ayrıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha