Sincik Belediyesi tarafından düzenlenen ’Sincik Parkta Kitap Okuyor’ kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere tablet hediye edildi.
Belediye tarafından hazırlanan 2015 SODES projeleri kapsamında uygulamaya konulan ’Sincik Parkta Kitap Okuyor’ ilkokul ve lise öğrencilerine yönelik kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere tablet bilgisayar hediye edildi.

Sincik Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Sincik Çok Programı Anadolu Lisesinden 170, Merkez Atatürk İlkokulundan 30 öğrencinin katıldığı yarışmada, dereceye giren öğrencilere toplan 12 adet tablet bilgisayar hediye edildi. 
Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Korkut, eğitim kökenli olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

Biz Sincik parkta kitap okuyor diye bir proje geliştirdik. İlçe Kaymakamımız, Sayın Valimiz ve Sodes yetkililerinin desteğiyle projemiz kabul edildi. Bu projemiz kapsamında bir park yaptık, bin adet kitap aldık, Okullarımız ile yaptığımız protokol ile bu kitapları kütüphanelere teslim ettik. Bu kitaplar arasından seçtikleri kitaplardan yarışma düzenlediler, bu yarışma neticesinde dereceye giren öğrencilerimize tablet bilgisayar hediye edeceğiz. İnşallah bundan sonraki çalışmalarımızdan da eğitim öğretime desteğimiz olacaktır. Biz zaten okullarımızın her türlü ihtiyacı için koşturuyoruz. Lisemizin bu sene boya ihtiyacını karşıladık, özellikle yol ve kavşak ihtiyacını giderdik, öğrencilerimizin çamurda yürümemesi için size yeni bir yol yaptık. İnşallah okulumuzun etrafı için peyzaj çalışması devam edecek, okulumuzu yeşil alana kavuşturacağız. Diğer taraftan İmam Hatip Ortaokulumuzun yol ve kavşak yapımını tamamladık, eğitim ve öğretime desteğimiz devam edecektir. Öğrenciler ülkemizin geleceğidir, bu ülke sizlerle büyüyecek, sizlerle kalkınacaktır. İnşallah memleketimize hep beraber faydalı olacağız. Sayın Valimiz ve İlçe Kaymakamımız başta olmak özere projeye katkı sunan Sodes yetkililerine, okul müdürlerine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum 
Sincik Kaymakamı Zafer Sağ ise projeden dolayı Belediye Başkanı ve okul müdürlerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Bizler Ülke olarak maalesef okumayan bir toplumuz. Türk milletinin bir günde televizyon izleme saati 5-6 saat, bir yılda kitap okuma saati maalesef 5 saatin altında. Bu proje kapsamında ilçemizde bir park yapılmış, sonrasında kitap alımı yapılmış ve bir kitap okuma yarışması düzenlenmiş. Bu ve benzeri yarışmalarla kitap okuma alışkanlığımızı geliştirmede büyük fayda görüyoruz, inşallah bu tür kampanyalarla bir nebzede olsa kendimizi okumaya alıştıracağız. Yarışmaya katılan öğrencilerimizi tebrik ediyorum, bundan sonraki okuma alışkanlıklarını kaybetmemelerini özerine daha da koymaların gerektiğini ifade etmek istiyorum. Sodes kapsamındaki bu proje neticesiyle ilçemize bir park kazandıran, sonrasında okullarımızın kütüphanelerini zenginleştiren başta Belediye başkanımız olmak üzere, Okul idarecilerimiz ve Sodes temsilcilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum şeklinde konuştu. 
Yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tüm öğrencilere çiğköfte ikramı yapıldı.

PHA

Editör: Adıyaman Haber