Sincik ilçesinde proje kapsamında düzenlenen okuma yarışması sona erdi.

 Sincik ilçesinde, Sincik Kaymakamlığı Koordinasyonunda Sincik  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan  Her Köyde Bir Işık Varadlı SODES projesi kapsamında başlatılan Kitap okuma yarışması sona erdi.  

Her Köyde Bir Işık Var adlı sodes projesi  kapsamında başlatılan kitap okuma yarışması sonunda yarışmada derece yapan öğrencilere çeşitli ödüller verildi. 

Sincik Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen ödül törenine, Sİncik İlçe Kaymakamı Zafer Sağ, İlçe Emniyet Amiri Fatih Dülgeroğlu, Ziraat Bankası Şube  Müdürü Halil Baba,  ilçe Milli Eğitim şube Müdürleri, kurum amirleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldılar. 

Her Köyde Bir Işık Var  Kitap okuma yarışması Ödül Töreni açılış konuşmasını yapan proje koordinatörü ve Sincik Anadolu İmam Hatip lisesi Müdürü Dursun Demir, Proje kapsamında ilçemiz genelindeki   okullara 1900 adet kitap dağıttık. Proje kapsamında ilçemiz genelindeki okullarımızda kitap okuma etkinlikleri düzenledik. İki gün boyuınca ilçemizde tiyatro gösterileri yapıldı. Bu gözterileri yaklaşlık olarak 1000 öğrencimiz izledi.  Bu projeler dahilinde İki okulumuza kütüphane kazandırdık. Kütüphanelerimize toplamda 3 bin kitap kazandırdık dedi.

Demir, ayrıca proje dahilinde Kitap okuma yarışması düzenlediklerini ve kitap okuma yarışmasına 587 öğrencinin katıldığını, 6 ayrı kategoride öğrencilerin yarıştığı kitap okuma yarışmasında ilk 3e giren 18 öğrenciye ödül olarak bisiklet verdiklerini aktardı.

Demir, kendi kategorilerinde ilk 10 a giren 60 öğrenciyi de Kayseri, Nevşehir, ve Konyanın turistik bölgelerine gezi düzenleyeceklerini vurguladı.   

Daha sonra Kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül olarak  bisiklet verildi. Öğrencilere ödüllerini, Sincik İlçe Kaymakamı Zafer Sağ, İlçe Emniyet Amiri Fatih Dülgeroğlu, Ziraat Bankası Sincik Şube Müdürü Halil Baba tarafından verildi.

Ödül Töreninden sonra  konuşan Sincik İlçe Kaymakamı Zafer Sağ, şöyle konuştu:

İlçe Milli Eğitim  Müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımız tarafından, Valiliğimiz SODES Birimine geçtiğimiz yıl içerisinde sunulan proje kapsamında yapılan kitap okuma yarışması ödül töreni için burada toplanmış bulunmaktayız. Projelerimiz içerisinde Kütüphane kurulması, öğrencilere kitap okuma yarışması, Tiyatro gösterileri, gezi programları gibi farklı etkinlikler bulunmaktaydı. Yapılan Kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize bisiklet  verildi ve ayrıca birde gezi düzenlenecek. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca bu projeninhayata geçirilmesinde emeği olan başta valiliğimiz Sodes birimine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve personeline ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrada bu tür projelerin devamı gelir, sosyal ve kültürel faaliyetler devam eder

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Editör: Adıyaman Haber