Ziyafet Çiğköfte Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Akıncı, Sincik ilçesine bağlı Düdan köyünde doğup, çocukluğunu bu köyde yaşadıktan sonra 'Ver Elini İstanbul' diyenlerden biri. İstanbul’da değişik işlerde çalıştıktan sonra çiğköfte sektörüne giren Akıncı, kısa sürede sektördeki hak ettiği yerini aldı. İşlerini büyüten işadamı bu arada doğup büyüdüğü Düdan köyünü de hiç unutmadı. Her fırsatta köye gidip eş, dost ve akrabalarını ziyaret ederek sıkıntılarını dinleyip yardımcı oldu. Köyün çocuklarını da unutmayan işadamı Akıncı, Serince köyü ilkokulunda eğitim gören 19 öğrenciye sosyal sorumluluk projesi kapsamında kışlık bot, kıyafet ve kırtasiye yardımı yaptı.

"SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ DEVAM EDECEK"

Yardımların dağıtımı töreninde konuşan İşadamı Veysi Akıncı, şehirde yaşayan çocuklar ile köyde yaşayan çocukların yaşantısını karşılaştırarak şöyle konuştu: “Belki şehirde yaşayan çocuklara göre imkanlarınız kısıtlı olabilir ama ben sizin şehirde yaşayan çocuklardan daha mutlu olduğunuzu düşünüyorum. Başarılı bir şekilde okullarınızı bitirip ülkemize fayda sağlamanızı gönülden istiyoruz. Sizlere ihtiyacınız olduğunu düşündüğümüz bazı küçük hediyeler getirdik, şirket olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerine imkanlarımız dahilinde devam edeceğimizi belirtmek istiyorum" dedi.

"SİZLERDEN BEKLENTİMİZ ÇOK ÇALIŞIP YARIN İYİ NOKTALARA GELMENİZ"

Törende  konuşan Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, "Veysi bey hangi amaç için burada olduklarını söylediler, kıyafet, kitap ve kırtasiye den oluşan bazı hediyeler getirmişler kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ben de sizler gibi birleştirilmiş sınıfta bir köy okulunda okudum, köyün bir ucundan diğer ucuna bayağı mesafe vardı. Okula giderken çamura bata çıka giderdik ama azim edince, çalışınca bu günler geçiyor sonra kendinizi güzel yerlerde görüyorsunuz. Sizlere tavsiyemiz, sizlerden beklentimiz bu yönde, çok çalışıp öğretmenlerinizin sözlerini dinleyerek yarın iyi noktalara gelmeniz. Belki memur olursunuz, belki işadamı olursunuz ama olduktan sonra kendi memleketinize faydalı birer birey olmanızı sizlerden istiyoruz. Bu anlamlı ve güzel davranışlardan dolayı Veysi beye çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İş adamının bu duyarlı davranışını takdir eden Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, Serince köyü ilkokulu öğrencilerine getirdikleri kıyafet ve kırtasiye malzemeleri için İşadamı Veysi Akıncı'ya teşekkür etti.

Yardımların dağıtımından sonra İş adamının köye getirttiği çiğköfte törene katılanlara, köylülere ve öğrencilere ikram edildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha