Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş yapımı devam eden kamu yatırımları ve diğer sorunları yerinde görmek üzere başlattığı ilçe ve köy gezilerine Sincik ilçesiyle devam etti.

Beraberinde İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner ile Sincik ilçesine giden Vali Mahmut Demirtaş ilçe girişinde İlçe Kaymakamı Bülent Güven ve Belediye Başkanı Hasari Altıner tarafından karşılandı. İlçe gezisine Dilektepe Köyü ile başlayan Vali Mahmut Demirtaş, köyde yapımı tamamlanan 8 derslikli okulu gezerek incelemelerde bulundu. Buradan Çamdere köyüne geçen Vali Demirtaş, Çamdereliler tarafından coşkuyla karşılanarak, köyde yapımı devam eden 3 derslikli anaokulu inşaatını gezip, ilgililerden bilgi aldı. Anaokulunun standartlara uygun şekilde bitirilerek bir an önce teslim edilmesi için ilgili müteahhidi sert bir dille uyardı. Daha sonra okul bahçesine geçen Vali Mahmut Demirtaş, "Burada köylülerin taleplerini can kulağıyla dinleyerek aksaklıkları tek tek not alıp, sorunların çözümü noktasında gereğini imkanlarımız ölçüsünde yerine getireceğiz. Köy Öğretmeni Ömriye Küçükkaya`nın ilettiği lojman talebini ise inceleyerek değerlendireceğiz"dedi. 
Köylerdeki incelemelerini tamamlayarak ilçe merkezine geçen Vali Mahmut Demirtaş, ilçe merkezinde esnafı ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. İş yerlerinde esnafla sohbet eden Vali Demirtaş’ı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Sincikli esnaflar, ziyaretin kendileri için moral ve motivasyon olduğunu ifade ettiler.
Esnaf ziyareti sonrası Vali Mahmut Demirtaş, Sincik ilçe merkezinde inşaatı devam eden İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına geçerek, binanın son durumu hakkında ilgililerden bilgi aldı. Eksikliklerinin bitirilerek binanın bir an önce teslim edilmesi için ilgili müteahhidi uyardı. Sincik ilçe merkezinde yapılan 8 derslikli İmam Hatip Ortaokulunun inşaatını da gezen Vali Mahmut Demirtaş, Sincik gezisini ilçe merkezinde yapımı devam eden 200 kişilik pansiyon ve 100 kişilik kız öğrenci yurdunu incelemesi akşam saatlerinde bitirdi.    
 Yapımı devam eden ve bitirilen okullarımızın ve yurtların tamamlanması ile Sincik ilçemizin eğitimde başarı çıtasını yükselteceğini kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, “Sincik ilçemiz hayatında ilk defa bu kadar yatırım aldı. Köylerimizde ve ilçe merkezinde 3’er tane olmak üzere Sincik ilçemizde toplam 6 okul yapıyoruz. İnşaatı devam eden bu yatırımları bu yıl bitireceğiz. Bunların bitirilmesi ile birlikte Sincik ilçemize 27 derslik kazandıracağız.
 Devlet olarak hizmeti vatandaşımızın ayağına getirmeye çalıştıklarını ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, “Bugün Sincik ilçemize gerçekleştirdiğimiz ziyaret ile amacımız yapılan hizmetleri yerinde inceleyip varsa eksiklikleri yerinde görmektir.  İlçe Kaymakamımızla birlikte, gezi esnasında köylü vatandaşlarımızla sohbet edip sorunlarını ilk ağızdan dinliyoruz. Köylerimizin yapısına uygun hizmetleri en iyi şekilde sunmaya çalışıyoruz” dedi
Editör: Adıyaman Haber