Bu günlerde gündem papaz, dolar, ABD. herkesin dilinde bu konu var. Elbette olacak zira direk ülkeyi ve hepimizin cebini ilgilendiren bir konu.

Ancak Ağustos ayının ilk haftasında önemli bir olay daha yaşandı. Fetoşcuların Ergenekon, Balyoz kumpaslarıyla yıllarca hapiste yatırdığı komutanlar terfi ederek TSK nın stratejik birimlerine atandı.

Bu komutanlar; iktidarın desteği, yandaşların alkışlarıyla içeri alındığında, kendilerini mahkum eden hakim ve savcılara yakında biz çıkacağız bu hücrelere siz gireceksiniz diye haykırmışlardı.nitekim öyle oldu.

O dönem insanlar suskun seyrederken ben bu konu hakkında onlarca yazı yazdım. Bu bir tuzak, kumpas, dağda PKK ile savaşan kahraman askerler tasfiye ediliyor diye haykırdım. Bu konuda en çok ilgi çeken yazılarım ‘ Sıkılan Okumasın’ ve ‘ MİLGEM’ başlıklı yazılardı. Benim gibi bir avuç haksızlığa haykırırken, iktidar yöneticileri ülke bağırsaklarını temizliyor diye hakaret ediyor, haydınlar ( aydınlar değil ), iliştirilmişler alkışlıyor, 12 Eylül cuntasından intikam aldığını sanan solcumsu salaklar ise bayram ediyordu. Bizlerede darbeci, postal yalayıcı, ulusalcı diyerek saldırıyorlardı.

O dönem bu davanın savcısıyım diyenler daha sonra zulme uğrattıkları bu Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Ulusalcı askerlere mecbur kaldılar.

Kumpas davaları ile 13-18 yıl arası hapse mahkum edilen , 2 ila 7,5 yıl arasında cezaevinde kalan 20 general ve amiral TSK nın kritik birimlerine atandı. Balyoz davasından tutuklanarak 13 yıl ceza alan Tümgeneral Levent Ergün Genelkurmayın beyni Harekat başkanlığına getirildi. –Tuğgeneral Barboros Kasar , Ege Ordu Kurmay Başkanı.- Tuğgeneral İlkay Altındağ, Özel Kuvvetler Tugay Komutanı.- Tuğgeneral İdris Acartürk, 7. Komando Tugay komutanı. – Tuğgeneral Sami Yüksel, EDOK Doktrin Komutanı. – Tümamiral Özden Koçer, Foça Amfibi Görev Komutanı. – Tuğamiral Yalçın Payal, Deniz Harp Komutanı. – Tuğamiral Baybars Küçükatay, İstanbul Boğaz Komutanı.- Tuğamiral Berker Emre Tok, Donanma Kurmay Başkanı. – Tuğamiral Yalçın Özkütük, Foça batı Görev Gurup Komutanı. – Tuğamiral Hasan özyurt, Marmaris Güney Görev Gurup Komutanı. – Tuğamiral Yavuz Kılıç, Gölcük Deniz Ana üs Komutanı. – Tuğamiral Levent Kerim Uca, Çanakkale Boğaz Komutanı. – Tuğamiral Ercan Kireçtepe, İskenderun Deniz Üs Komutanı. – Tuğamiral Cemalettin Bozdağ, ege deniz bölge komutanı. – Tuğamiral Turhan Ecevit (7,5 yıl ile cezaevinde en uzun süre kalanlardan) SAT komutanı.- Tuğamiral Önder Çelebi, Genelkurmay Yönetim Başkan Yardımcısı. – Tuğamiral Aykut Manioğlu, Deniz Kuvvetleri MEBS Başkanı. – Tuğamiral Murat Dinçman, İngiltere Northwood Üs Temsilcisi. – Tuğamiral İlker Özkan, Deniz Kuvvetleri Teknik Başkanı.

İçerde yattıkları sürece Silivride nöbetteyiz diyerek kurumlarına kusmeyen, günü geldiğinde ise görevden kaçmayan komutanlarımızı kutluyorum.

Ayrıca bu süreç içinde haksızlığa dayanamayarak intihar eden, hastalanan, sakat kalan çok değerli aydınlar, komutanlar karşısında ise saygı ile eğiliyorum.

Bu iktidar er geç şunu anlayacak: askeri, siyasi ve ekonomik alanda tek çıkış yolu ATATÜRK yoludur. Mecbursunuz…………… ASIM ÖCAL 12.08. 2018