Şiir, kelimelerin şairin dilinde dans etmesidir. Şiir, sözün sanata dönüşmesidir. Şiir, şairin iç dünyasının sanatsal kelimelerle dışa yansımasıdır. Şiir lisanın mucizevi bir şekilde farklı terennümlerle kendini belli etmesidir. Şiir aşkın, âşıkın ve maşukun mısralarda buluşmasıdır. Şiir varlığın, yokluğun, sevginin, nefretin, insanın, tabiatın, fezanın, arzın, görülenin, gaybın, zahirin, batının, bilinenin, bilinmeyenin hasılı her şeyin ustanın elinde bir tablo şeklinde tezahürü ve gönüllere, ruhlara hitapla insanı farklı mecralarda gezintiye çıkarmasıdır.

Şair Abdulkadir Doğan’ın “Tecelli Ettin Suya” adıyla kitaplaştırdığı şiirleri de özellikle kendisinin ruh hallerinin birer terennümüdür.

Birçok mısrasının ne anlama geldiğinin yalnızca kendisi tarafından bilindiği; ancak şiirlerini okuyacak olan okuyucuyu da ruhi gezintilere çıkaracağı aşikardır.

Bazen sevgisini, bazen nefretini, bazen hayretini, bazen gayretini, bazen ıztıraplarını, bazen de sevinçlerini şairane bir tarzda kaleme söylemiş, kalem de onu kağıda dökmüştür.

Şairin her bir şiirinin onun hayatında bir hikayesi vardır ve bu hikayeleri kendisinden başkaları bilmemektedir.

Kitabının genişletilmiş ikinci baskısı için benden bir takdim yazısı yazmamı istemesini, bana layık olmadığım bir değer verdiğinin aşikare bir işareti olarak kabul ediyor ve kendilerine teşekkür ediyorum.

Ben şair değilim. Ama edebiyat öğretmeni olmam hasebiyle şiirden anladığımı sanıyorum. Bu bakımdan kendi yazdığım şiirleri de beğenmem. Şair olduğunu sanan birçok müteşair tanırım. Şiir sandıkları bazı yazılarını bana gösterir ve takdir etmemi beklediklerinde bu yazılanların şiir olmadığını söylediğim zaman birçoğunu da gücendirdiğimi biliyorum.

Bu anlamda Abdulkadir Doğan’ın yazdıklarının şiir olduğu konusunda rahatlıkla kefilim diyebiliyorum. Şairi bu kitaptaki ve daha sonra yazacakları şiirleri konusunda tebrik ediyor, edebiyatımıza katkılarının devamı hususunda gayretlerini bekliyorum.

Ebubekir Aytekin

Emekli Maarif Müfettişi

Türk Dili ve Edebiyatı

Öğretmeni

69Ali Bozkurt, Sinan Temel ve 67 diğer kişi

11 Yorum

1 Paylaşım

Beğen

Yorum Yap

Paylaş