Sevgi olmadan saygı olamaz... 
İyi Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral; Kılıçdaroğlu için "Alevi kimliği Sünniler için endişedir. Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olması halinde mezhebi ve aidiyeti toplumun yüzde 70'inde çekince yaratır" sözleri nedeniyle, partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edildi. 
İ. Halil Oral'ın bir sosyal medya kanalında yaptığı açıklamada;
"Kılıçdaroğlu'nun alevi olması benim açımdan bir engel değil. Ama Türk toplumu açısından, yani sünni diyebileceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir. Bu bir oy verilmemesi gereken bir problemdir" dedi. 
Oral'ın bu sözleri sosyal medyada hem Aleviler ve hemde Sünniler tarafından endişe, esefle ve tepki ile karşılandı. 
Eyyy İbrahim Halil Oral, biz daha dün sağ-sol nedeni ile yapılan katliamları ve kardeşin, kardeşe kurşun sıktığı günleri unutmadık. 
Hiç kimsenin bu milleti Mezhebine göre veya siyasi görüşüne göre birbirinden ayırıp, kardeşliğimizi bozmaya yönelik ikicilik yaratmaya hakkı olmadığı gibi, haddide değildir. 
Dinimiz İslam sevgi, hoşgörü ve 
Kardeşlik dinidir. Dinimiz İslama göre; Kelimeyi Şahadet getiren herkes Müslümandır. 
İslamiyetin diğer ibadet konularında ise kişiler, yalnız ve yalnız Allah'a karşı sorumludurlar. Ayrıca hiç kimseye hesap vermek zorunda değiller... 
Kimin kime oy vereceği konusuna gelince; Türkiyede cahil ve akılsız insan yoktur. Çünkü günümüzde artık iletişim çağındayız. herkesin evinde televizyon var. Herkesin elinde akıllı cep telefonu var. O nedenle herkes kime, neden, niçin oy vereceğini benden, senden daha iyi bilirler... Endişeye mahal yok, herkesin, kendine yetecek kadar aklı vardır. Lütfen kimse, kimseye akıl vermeye kalkışmasın... 
Rab'bim birlik, beraberlik, dirlik ve kardeşliğimizi bozmasın, İnşallah... Bozmaya çalışıp ikicilik yaratmak isteyenleri de esefle kınıyorum. 

Her devirde hizipçiler, 
Yalan, yanlış söylediler, 
Nesli bitti tükendiler, 
Gelin dostlar, dost olalım... 

Hem Alevi hem Sünni'yiz, 
Biz Muhammed Ali'ciyiz, 
Hak dinine sevdalıyız, 
Gelin dostlar, dost olalım...  
Fadlı Doğan