Tencere- Kapak adlı parçasını dinliyordum Kenan Doğulu’ nun. Bir dize takılı kaldı dilime ve gönlüme. ”Seni fazla kaçırmışım.”

Ne kadar anlamlı ve benden bir cümle. Dengeyi bilemedim yaşamımda. Tutkuyu, abartıyı dibine kadar yaşadım. ’Sıradaki’ ya da ‘daha fazlası’ gibi repliklerle de hızımı arttırdım da arttırdım. Zihnimdeki bu tempoya bedenim de yetişmeye çalışınca yorgun düştüm. Hep bir şeyleri kaçırmışım telaşıyla fazlasını istedim temasta olduğum insan, yer ve şeylerden. Yeterli gelmedi. Ta ki bedenim dur deyinceye kadar.

Geçmişi bir kenara bırakacak olursam, tabii uzak geçmişten bahsediyorum, yoksa yazarken de  bir önceki sözcük bile geçmişe ait, bu sıralar doktor doktor dolaşıyorum. Zamanında o çok kaçırdığım şeyler zarar vermiş bana. Devam ettikçe de zarar devam ediyor. Çok iyi niyetli yapılanlar bile abartılı olunca zarar veriyor. Örneğin bunlardan biri diş fırçalamak. Oldukça sık ve sert fırçalamanın yanı sıra yanlış yönlendirmeler veya değişen bilgiler de buna etken olmuş bugün dişlerimle ilgili yaşadığım sorunlarda.

Her neyse bu son gittiğim muayene sonucunda bana önerilen şey, diş macununu diş etlerime sürüp yarım saat bekletmem de vardı. Diş macunları ile ilgili ağır metal sentezinde oluşan bilgiye sahip olsam da uyguladım. Fakat diş macununu öyle abartarak sürdüm ki, ertesi gün bütün ağzımın içi yaraydı.”Seni fazla kaçırmışım.” diyerek hem kendime hem diş macununa kızgınlık yaşadım.

Dengeye gelmek dileğimdir. Çokluk azlıktır diyen minimalizmden tutun da varlık- yokluk bilincinde dile getirilen her türlü ruhsal öğretiye kadar hep altı çizilen bu denge unsurunun bende beden bulması dileğimdir.

Kafa karmaşası yaratan bilginin diğer ucuna da tanık olmak oldukça meydan okuyucu. Örneğin dans ederken bazen ivme o kadar hızlanıyor ki ben bedenimin hafiflediğini, ağrılarımın yok olduğunu, neredeyse bıraksam kuş gibi uçacağıma da tanık oluyorum.

Öyle olunca iyi- kötü, fazla-az gibi gibi değerlendirmelerden uzaklaşıyorum. Deneyim deyip geçiyorum. Bir inanışa göre de bu dünyayı deneyimlemeye gelen varlıklar olduğumuza göre sıkıntı yok. Teşekkürler.