ABD’Lİ Şehit İmam Loqman Abdullah

Amerika’daki Siyahî İslami hareket liderlerinden Drohuba Bin Wahad “Amerika’da en tehlikeli şey hem siyah hem Müslüman olmaktır.” der.

Bu siyahî Müslümanlardan biri de FBI tarafından 28 Ekim 2009 tarihinde şehit edilen İmam Loqman Abdullah’tır.

Esas adı Christopher Thomas olan Loqman Abdullah 1956 Detroit-Michigan doğumludur. ABD’li Müslüman lider Cemil El Emin’le tanışıp Müslüman olur. Müslüman olduktan sonra da hayatını İslam’a, garibanlara ve ezilenlere adar ve onlar adına mücadele eder. Mertliği ve gözü pekliği ile kısa zamanda nam yapar. İslami eğitimini tamamlayarak kendi mescidini kurar ve bu mescide imam olur. Onun mescidi garibanların ve ezilmişlerin sığınağıdır.

2007 yılından itibaren “Ummah” (Ümmet) adında bir teşkilat kurduğu için FBI tarafından takibe alınır. 11 Eylül saldırılarında ikiz kulelerin vurulmasından sonra sakıncalı isimler arasındadır. Müslüman Arapların işlettiği içki mağazalarına saldırı düzenlemekle suçlanır. FBI onun itibarını düşürmek için onu radikal kökten dinci olarak nitelendirir. FBI’ya göre “Ummah” adlı teşkilat ve onun lideri Loqman Abdullah köktendinci olup silahlı cihat planlamakta, ABD aleyhine çalışmakta ve bağımsız bir şeriat devleti kurmayı hedeflemekteydi.

2009 yılında vergi borcu olduğu gerekçesiyle Loqman Abdullah’ın mescidi tahliye edildi. Tahliye sırasında FBI kendi koyduğu silah ve mühimmatı orada bulmuş gibi gösterdi.

Onun mescidine ajan olarak sızmış on kadar kişi ondan görünerek ve onun güvenini kazanarak imamı birtakım malzemeleri göstermek bahanesiyle bir depoya götürürler.

Depo denen eve girer girmez FBI ajanları eve baskın düzenler ve imamı orada kurşun yağmuruna tutarak şehit ederler.

Olay esnasında Abdullah’a saldıran polis köpeği yaralanınca köpeği hemen veterinere götüren ajanlar şehit Abdullah için Ambulans çağırmazlar. Abdullah’ı oraya götüren on kişi sapasağlamdır. Nedense içlerinden sadece Abdullah şehit edilir.

Bu hadise Amerika’da bilhassa siyahîler arasında yankı uyandırır. Müslüman ve Hıristiyan siyahîler büyük tepki gösterirler. Bunca yıl geçmesine rağmen olayla ilgili mahkeme sonuçlanmamıştır.[1] Not: Bu yazım  İzlenim Ajans İnternet sitesinden iktibastır.

 

[1] Resimler www.dunyabizim.com ‘da yayınlanan Deniz Baran’ın yazısından alınmıştır.