2019 Yerel seçimleri yapıldı bitti. Vatandaş görevini yaptı ve gitti oyunu kullandı.

Fakat seçimin üzerinden 2 haftaya yakın süre geçmesine rağmen hala seçim sonuçları açıklanmayan bir çok seçim çevresi var.

İstanbul’da 3-4 saatte 10.5 Milyon seçmenin %98.5’unun oyları sayılabilmiş iken, 12 -13 gündür 300.000 geçersiz oyun sayımı hala bit(iril)medi.

Aynı konudaki itirazlar kimi yerde kabul edildi, kimi yerde kabul edilmedi.

Her partiden üyenin ve “Sandık” konusunda eğitim alan devlet memuru 2 üyenin bulunduğu sandık kurulu üyeleri %85 katılım dikkate alındığında sandıklarındaki ortalama 250-300 arasında değişen oyları saymayı beceremedi.

Seçimlerden çok önce YSK’ya adaylık başvurusu yapıp, her hangi bir sakınca bulunmayıp onay alan ve seçimlerden başkan veya Meclis üyesi olarak çıkan bir çok kişinin “KHK”lı diye (Parti ve Partilier de cezalandırılarak)mazbataları verilmedi. Öyle ki adam %70-80 oyla seçilmiş fakat %17-20 oy alan 2.ci sıradaki adaya mazbata verilmiş. Oysaki 24 Haziran seçimlerinde “KHK”lı vekiller seçildi ve hala görev yapıyorlar. Örnek ; CHP’den Prof. İbrahim KABOĞLU, SP’den Prof. Cihangir İSLAM, HDP’den Ömer Faruk GERGERLİOĞLU..

Cumhur ittifakı(AKPARTİ-MHP); başta İstanbul,Ankara,İzmir olmak üzere en büyük ilk 10 ilde 24 Haziran seçimlerine göre ciddi manada oy kaybına uğradı. Bursa,Konya,G.Antep ve Ş.Urfa Başkanlarını kazandı, İstanbul(YSK’ya göre önde),Ankara,İzmir, Antalya,Adana ve Mersin başkanlarını kaybetti.

Milliyetçi-Ülkücü camia ne yazık ki toplamda % 6 oy kaybederek 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi yine “Karpuz gibi” ortadan ikiye bölündü.

50 yıllık “KUTLU DAVA” olarak bildiğimiz Ülkücü hareketin tarihinde ilk defa ÜLKÜCÜLER kendi partilerinin dışında başka bir partiye(AKPARTİ,CHP) oy vermek zorunda bırakıldılar.

MHP ; AKPARTİ ile tek aday olarak seçime girdiği illerde başarılı olamadı. Adana ve Mersin’i kaybetti. Çok enteresandır buna karşılık AKPARTİ ile ayrı ayrı seçime girip yarıştığı illerde başarılı oldu, 5-6 İli kazandı, bir o kadar İl’de de AKPARTİ’yi zorladı. Bu da çok düşündürücüdür.

Birde Mazbatayı verirler mi vermezler mi bilmiyoruz. Ama bu seçimin tartışmasız yeni yüzü, gelecekte de Türk Siyasi hayatında adından çokça söz ettirecek olan İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İMAMOĞLU’dur.