-“TEK ADAM REJİMİNE KARŞI CUMHURİYET DİYENLERE TARAF OLMALIYIZ”

Yargucı, egemen kılınmak istenen iki kutuplu siyasetin tam tersine, Türkiye'nin kaderini tayin edecek ve yerelden genele rol model, olacak 31 Mart büyük demokrasi hikayesinin siyasetine davet çıkarmada taraf olmak gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Türkiye’de, çağdaş insanlar memleketin, laikliğin ve cumhuriyetin geleceği için, kutuplaştırmalara karşı kardeşlik, çatışmalara karşı toplumsal huzur ve barış, OHAL ve KHK rejimlerine karşı adalet ve hukuk, tek adam rejimine karşı cumhuriyet diyenlere taraf olmalıyız.
Çünkü onlar oylarını kimliklere değil, düşünceye, ilkelere, değerlere ve insana verir. Yetmiş iki millete aynı nazarla baktığı için, oy vereceği insanın etnik ya da dini kimliğine bakmaz. Bu nedenle oylarını laikliğe, demokrasiye, emeğin hakkına, adalete, barışa, eşitliğe, özgürlüğe, huzura, bilimsel eğitime, aydınlığa, çağdaşlığa ve farklılıkların eşit koşullarda ve bir arada yaşamasını isteyen anlayışa verir. Etnik ve dinsel kimlik üzerinden oy isteyenlere ise kapıları kapalıdır. Buna taraf olmalıyız.
31 Mart seçimleri ile kullanılacak irade simbiyotik temelde bir araya gelmiş iktidar blokunu zayıflatacak, demokratik parlamenter sistemi devre dışı bırakan saray iktidarının yeniden kendisini sorgulamasına vesile olacak ve Türkiye’nin yeniden nefes alması için mücadele edenlere taraf olmalıyız.
Siyasetçi, nasıl tarif etmeye çalışırsa çalışsın, hangi hamaset siyasetine sığınırsa sığınsın, mevcut koşullarda sağduyulu her vatandaş 31 Mart‘ta cumhuriyet ve onun değerlerini savunanlara oy verecektir.”

-“SORUMLU VATANDAŞLAR BU MEMLEKETİN VİCDANIDIRLAR”

Yargucı, “Sorumlu yurttaşlar bu memleketin vicdanıdırlar. Onlar İki kutuplu siyasete mahkum etmeye çalışılan ve bunu sürekli harlayan anlayışa karşı, 31 Mart’ta bir yandan eşit yurttaşlık, eşit haklar hakkını savunurken, buna karşı Siyasal İslam’ı egemen kılmaya çalışanlara bu fırsatı vermeyecektir.”dedi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha