Vali Aykut pekmez ve eşi, Menderes İlkokulunda oy kullanacağı salona gelerek burada sandık görevlileri ve seçmenlerle selamlaştıktan sonra 1257nolu sandıkta oyunu kullandı. 

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Adıyaman’da da oy kullanma işlemlerinin huzur içinde devam ettiğini belirten Vali Aykut Pekmez, oyunu sandığa atarken 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin memlekete, millete hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.  

-"OY VERME İŞLEMİ HUZUR VE GÜVEN İÇERİSİNDE GEÇMESİ İÇİN 3 BİN 853 GÜVENLİK GÖREVLİSİ GÖREVLENDİRİLDİ"

Adıyaman’da vatandaşların huzur ve güven içerisinde oyunu kullanabilmeleri için her türlü tedbirin alındığını dile getiren Vali Pekmez, “Oyumuzu kullanarak vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Adıyaman il genelinde oy verme işlemleri sabah saat 07:00’den beri huzur ve güven içerisinde devam ediyor. Ümit ediyorum milletimizin iradesi en güzel şekilde sandığa yansıyacak ve demokrasimiz bundan kazançlı çıkacaktır. İl genelinde toplam bin 550 sandıkta 405 bin 579 seçmenimiz oyunu kullanacak. Oy verme işlemlerinin huzur ve güven içerisinde geçmesi amacıyla Adıyaman il genelinde bin 576 polis ve 2 bin 277 Jandarma personeli olmak üzere toplam 3 bin 853 güvenlik görevlisi görevlendirilmiştir. Demokrasimize daha da güç katacak olan Mahalli İdareler Seçiminin ilimizde güven ortamı içerisinde, huzur ve hoşgörünün egemen olduğu bir atmosferde geçmesini temenni ediyor, seçimin ülkemize, milletimize ve memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”dedi. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha