Atatürk Bulvarı’nda yılın başında 2 üniversite öğrencisinin sinyalizasyon ve üst geçit eksikliği nedeniyle hayatını kaybettiği trafik kazasını meclis gündemine taşıyan Milletvekili Tutdere’ye Ulaştırma Bakanlığı’ndan yanıt geldi.

Yanıta göre, Ulaştırma Bakanlığı ve Adıyaman Belediyesi’nin ölümlerde herhangi bir sorumluluğu yok, üst geçit yapımı kararı ise ölümlerden sonra alındı.

Milletvekili Tutdere, bu ölümlerin ilk olmadığını vurgulayarak, ''Adıyaman’da herşey proje aşamasında kalıyor. Ne belediye ne de bakanlık bir sorumluluk almıyor. Ölümlerin sorumlusu kim?” dedi.

Adıyaman’da şehrin ana arteri olan Atatürk Bulvarı’nda ocak ayında yaşanan trafik kazasında Adıyaman Üniversitesi öğrencileri Elif Dağdelen (21) Emine Şevval Aydemir (27) hayatını kaybetmiş, CHP Adıyaman Milletvekili Avukat Abdurrahman Tutdere konuyu meclis gündemine taşımıştı. Ulaştırma Bakanlığı bu kazadan sonra üst geçit yapımı için karar verildiğini ve üniversite kavşağına bir battı-çıktı kavşak projesi hazırlandığını söyledi. Fakat bu, kavşakta yaşanan ilk ölümlü kaza değil.''

-"ÖLÜMLERİN SORUMLUSU KİM, YANIT BEKLİYORUZ"

Tutdere, bakanlığın verdiği yanıtta ölümlerden sorumlu olmasına dair herhangi bir şey söylemediğini vurgulayarak, ''Bu ölümlerden sonra hazırladıklarını iddia ettikleri projeye dair herhangi bir detayı bizimle paylaşmadılar. Bu ölümlerin ilk kez yaşanmıyor, kavşakta kaç ölümlü kaza olduğunu sorduğumuzda bizi bu konunun kendi alanlarında olmadığını belirterek TÜİK’e (Türkiye İstatistik Kurumu) yönlendirdiler. Adıyaman Belediyesi bu kavşaktaki eksiklikler ile ilgili herhangi bir şey yapmadı. Adıyaman’da her şey sözde proje aşamasında kalıyor. Eğer hazırlanıyorsa bu projenin detaylarının Belediye ve Bakanlıkça tarafımızla paylaşılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha