Aydın, aralıksız olarak yürüttüğü seçim çalışmasına Adıyaman merkezde devam etti. Şira pazarı esnafını gezen Aydın, öğle namazını beraberindekilerle birlikte Çınar Camisinde kıldıktan sonra, Adıyaman Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret etti.

Ziraat odasında gündemi değerlendiren Aydın, şöyle konuştu:

“Dışişleri Bakanı Mevlit Çavuşoğlu ile ABD dışişleri bakanının görüşmesinin sonuçları basına yansıdı. Nihayetinde ABD dediğimize gelmiş oldu. Biz ta baştan beri ABD’ye, batı’ya terör örgütlerini silahlandırmayın, terör örgütlerine destek vermeyin, terör nerden gelirse gelsin, kime karşı işlenirse işlensin ortak bir mücadele içinde olması gerekirken, bir taraftan bir terör örgütüne bir başka ülkenin destek vermesi, tırlar dolusu silahlar göndermesinin bir faciaya yol açacağını, dünya barışı açısından da ciddi bir tehdit olacağını hep söyledik. Bu konuda Türkiye, terörle de etkili bir mücadele verdi. Daha önce kendi sınırları içindeki karakolları bile korumakta zorlanan Türkiye, bugün çok etkili ve kararlı bir mücadele neticesinde hem kendi ülkesi içerisinde hem de dışardan, Irak’tan, Suriye’den, Türkiye’ye yönelen bütün tehditleri tehlikeleri bertaraf edebilecek güçte ve cesaretle hareket etti. Sınırlarımızın hemen güneyindeki bütün terör odaklarını da Türkiye artık ortadan kaldırıyor. O anlamda da Menbiç ile ilgili açıklama da kayda değer bir açıklama"

- AKLLLIN YOLU BİRDİR

Amerika'nın hatayı geç gördüğünü aktaran Aydın, "Amerika’nın oradaki terör unsurlarının Menbiç’i terk edeceğini ve hatta onlara verdikleri silahların geri alınacağı yolundaki açıklamaları gerçekten son derece önemli ve olması gereken bir adımdı. En baştan beri onlara silah desteğinde bulunmaları büyük bir hataydı. Dolayısıyla aklın yolu birdir. Terör nerden gelirse gelsin, kime karşı işlenirse işlensin, bütün ülkelerin, uluslararası toplumun ortak bir duruş sergilemesi lazım. Sınırlarımızı da tamamen güvence altına almış olacağız. Gerek Türkiye içindeki terör odaklarına, gerekese sınırlarımız dışındaki terör odaklarına her türlü tehditi bertaraf etmek adına ciddi, kararlı ve etkili mücadeleye biz devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha