Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Başkanı Avukat Ahmet Işık, Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformunun Adıyaman’da 40 STK Başkanının bir araya gelerek oluşturduğu en büyük ve katılımcı resmi bir platformu olduğunu kaydetti.

Işık, Adıyaman merkez ilinde belediye başkan adaylarının Adıyaman için düşündükleri projelerini organize edilen bir program dahilinde dinleyip kamuoyu ile paylaştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda daha önceki tarihlerde 3 belediye başkan adayını dinledik. Son olarak AK Parti Belediye Başkan Adayı Sayın Süleyman Kılınç Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformunu ziyaret ederek projelerini anlattı. Biz platform adına bu ziyaretlerinden dolayı AK Parti Belediye Başkan Adayı Sayın Süleyman Kılınç’a, İl Başkanı Mehmet Dağtekin’e ve katılımcı üye STK Başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ederiz. Bundan sonrası önce Allahın sonra da Milletin takdiridir. Kim kazanırsa kazansın sonuçta Adıyaman kazansın. 31 Martta yapılacak olan yerel seçimde tüm Belediye Başkan adaylarına başarılar dileriz” 

-"TÜRKİYE GENELİNDE STK’LAR ALTERNATİF BİR ZİHNİYET ÜRETMİYOR"

AK Parti Belediye Başkan Adayı Süleyman Kılınç ise konuşmasında, Türkiye genelinde STK’ların alternatif bir zihniyet üretmediğini belirterek, şöyle devam etti:

"STK’lar da omurgalı bir duruş olmalı. Sadece güçlünün yanında duran STK olmamalı. Önemli olan her işte ehliyet ve liyakatli kişilerin yer almasıdır. Her işte en iyisi olmak zorundayız. Ayakkabı boyacısı isen en iyi boyacı sen olmalısın. Bizim ülkemizde muhalefet sorunu var. Muhalefet ne kadar güçlü olursa o derece gelişmişlik ve kalkınma olur. Toplumda kolektif birlik olmalıdır. STK’lar güçlü olmalıdır. Bir toplumun gelişmişlik düzeyi STK’ların güçlü olmasına bağlıdır. Herkes öz eleştiri yaparak kendisine çeki düzen vermelidir. Suçu başkasına atarak, kişiler ile uğraşarak bir yere gelemeyiz. Herkes üzerine düşen görevini en iyi şekilde yerine getirmek zorundadır. Muhalefet ile STK’lar hep birlikte kolektif olarak şehrimizi yöneteceğiz. Bunun için ortak akıl ile hareket etmek zorundayız. Tembellik yapmamamız, çok çalışmamız ve üretken bir toplum olmamız gerekiyor. Bireylerin daha fazla katma değeri olmalı toplumda. Birbirimize değer verip birbirimizi sevmeliyiz. Adıyaman için önceliğimiz sağlıktır. Birçok projemiz var, kazanırsak daha çok çalışıp bu projelerimizi hayata geçireceğiz."

-"ADIYAMAN’DA 65 BİN İŞSİZ VAR"

Kılınç, yapacakları projeler için belediyenin bütçesinin yetmeyeceğini vurgulayarak, “Bunun için bakanlık bütçeleri ile bu projelerimi yapacağız. Adıyaman tıpkı açık hava müzesi gibi. İşin doğrusu iş yapacak adama ihtiyaç var. İsraftan ve gereksiz işlerden kaçınacağız. Çok çalışıp çok üretmemiz gerekiyor. Adıyaman ilimizde çok ciddi sorunlarımız var. Özellikle gençlerin sorunu var. 65 bin işsiz var ilimizde. Çocuklara küçük yaştan itibaren değerler eğitimi vermemiz gerekiyor. Üreten insanlara değer vermemiz gerekir. Hep birlikte sorunlara çözüm bulabiliriz” dedi. 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha