Cengiz Topel Ortaokulu’nda oy kullanan TBMM Başkanvekili Aydın, “Bugüne kadar referandum ile ilgili olarak herkes söyleyeceğini söyledi, eteğindeki  taşı döktü. Bugün de sözün, kararın asıl sahibi olan millete gittik.  İnşallah bugün ve bundan sonra her gün artık millet konuşacak.  Sözü de kararı da verecek olan millet” dedi.

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETTE KALACAK”

Milletin bugün itibari ile  düğümü çözeceğini kaydeden Aydın,  “Ben gerçekten bu süreç içerisinde emek veren, gayret gösteren, bizim de önümüzü açan, bize destek olan, duası ile, katkısıyla teveccühüyle  bizleri bağrına basan Adıyamanlı kardeşlerime,hemşerilerime  teşekkür ediyorum.  Çok güzel bir süreç yaşadık Adıyaman'da  gittiğimiz her yerde, her köyde, her şehirde,  beldede, ilçede  ve il merkezinde güzel bir şekil de karşılandık ve ağırlandık. Millet burada bugün  herhangi bir siyasi partiye herhangi adaya oy vermediğini aslında bugün kendisine oy vereceği  Türkiye'nin geleceğine oy vereceği ne dair bir karar verdi.  Dolayısı ile bugün bundan sonra her gün inşallah artık hep konuşacak olan millettir.  Egemenlik kayıtsız şartsız millette kalacak” diye konuştu.

Vesayet odaklarına bugünden itibaren son verileceğini kaydeden Aydın, “Türkiye artık o eski Türkiye'de olduğu darbe alışkanlıklarından, yokluktan, yoksulluktan  o kısa süreli parçalı koalisyon hükümetlerinden, istikrarsızlıktan kurtulacak  geleceğine daha güvenle bakacak, geleceğe daha emin adımlarla yürüyecek, sorunlarını  daha güçlü   iktidarlarla çözecektir.  Ülkemiz için, milletimiz için mübarek olsun diyorum, hayırlı olsun diyorum.” İfadelerini kullandı.

“OY KULANIRKEN DARBELERİ DÜŞÜNMEK LAZIM”

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ise oyunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim Okulu’nda kullandı. Oy kullandıktan sonra bir açıklama yapan Boynukara, “Uzun zamandır referanduma karşı kampanya yürütenlerin kullandığı kimi kavramları kullanmamanın verdiği sıkıntı ile ilk defa hayırlı olsun diyerek oyumuzu kullandık, çünkü  ideolojik olarak kendilerine ideolojik kavramları  içinde bulunmayan  bir kavramı kampanya süresi içerisinde kullandıkları için yanlış anlaşılır düşüncesi ile  biraz itinalı bir dil kullanmaya çalışıyorduk” şeklinde konuştu.  Oy kullanırken  darbeleri düşünmek gerektiğini kaydeden Boynukara,  “15 Temmuz’u düşünmek lazım,  bu ülkenin içine girdiği krizleri, devülasyon  süreçlerini  düşünmek lazım. Ben sonuç itibari ile akşam  saat 18.00-19.99 gibi Türkiye'yi rahatlatacak  iyi bir sonucun çıkacağını ve bundan sonrası için bugüne kadar kampanya yürüten  batılıların ve terör örgütlerinin artık korkulu rüyası olacak  bir Türkiye'nin  ortaya çıkacağına inanıyorum.  Allah şimdiden hayırlı uğurlu etsin” değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha