Bayramlaşma programında, İYİ Parti Milletvekili Adayı Mahmut Bozkurt, İl Başkanı Kenan Doğan, Merkez İlçe Başkanı Hicri Gürsoy, ilçe başkanları, milletvekili adayları ve partililer hazır bulundu.

"En başta hoş görmeyi, barışmayı, kucaklaşmayı, kaynaşmayı, inanıyorum ki bu bayram sürecinde, bu duygularla, ailelerimizle, yakınlarımızla, eşinizle dostunuzla çok iyi bir şekilde geçirmenizi dilerim" diyerek konuşmasına başlayan Bozkurt, toplumun bayramlaşmayı bile unuttuğunu ifade etti.

Ülkenin bölündüğünü savunan Bozkurt, "Öyle bir ötekileştirildi ki yani toplum ayrı kurumlar halinde bayramlarını kutlamaya başladı. Halbuki dinimizin emri, hepimiz müslümanız, bayram denildiği zaman bayramın içerisinde bunlar olmaz. Ama bunları bu ülkeye öğretmeye çalıştılar ki bizim toplumumuz öyle değişik bir millet ki bunlara tenezzül etmedi. Ben inanıyorum ki bu bayrama da bütün Adıyaman, 81 milyon Türkiye vatandaşı ve bütün İslam alemi artık uyanacaktır. Tehlike boyutlarını görmüştür. Ve bundan sonra ki bayramlarını inanıyorum ki bu sıkıntılar ortadan kalktıktan sonra daha mutlu bir şekilde, daha huzurlu bir şekilde, daha güvenli ve emniyetli bir şekilde kutlayacaktır. Çünkü bayram bizim için dinimizde, inancımızda çok önemli bir yere sahiptir. Bizim kutsalımızdır, kimseye ait değildir, kimsenin malı değildir, kimsenin siyaset alanı değildir, bunu hepimiz böyle bilelim"dedi.

- PARTİLİLERE ÇAĞRI

Partililere çağrıda bulunan Bozkurt, şöyle devam etti:

"Değerli arkadaşlar yoğun bir şekilde çalıştığınızı biliyorum. Hepimiz çalışıyoruz. Ama malumunuz önümüzde bir hafta zamanımız kaldı. Bu bir haftalık vakitte, benim sizlerden ricam; çok iyi bir şekilde kullanmanız lazım. Bu seçim sizin seçiminiz, ülkenin seçimi, çocuklarınızın, torunlarınızın seçimi, geleceğimizin seçimi. Bunlardan dolayı bu sandık bir daha önümüze gelmeyecek, eğer bu sandıkta bu milleti rahatlatacak, bu ülkenin geleceğini doğru bir mecraya sokacak bir sonuçlar ortaya çıkmazsa, şunu bilin ki; ülkenin işi zor olur. Hepinizin işi zor olur, bakın ben sizlere öncülük ettim biliyorsunuz, 8-9 aydır partimizi kurduk, envai oyunlarla karşı karşıya kaldık, envai türlü türlü zulümlerle karşı karşıya kaldık, envai türlü sıkıntılarla karşı karşıya kaldık ama yılmadık, teslim olmadık, işte arkadaşlarımla, başkanlarımla biz buradayız. Allah kısmet edecek hep burada olacağız, yanlış duvarlar yıkılmaya mahkumdur, yanlış oyunlar bozulmaya mahkumdur, yanlış yönetimler sonlanmaya mahkumdur"

- BİR KORKU BASKISI VAR

Ülkenin üzerinde bir korku baskının olduğunu dile getiren Bozkurt, "Değerli arkadaşlarım, biliyorum ülkemizin üzerinde bir korku baskısı var ama bizler ilk günden adımızı koyduk. Biz korkususuz dedik ve korkmuyoruz dedik. Korkmadığımızın sonucunda işte bugün burada seçime girmek suretiyle bütün Adıyaman’a bu işi tezgahlayanlar utansınlar, çok net bir şekilde gösteriyoruz"ifadelerini kullandı.

- ADIYAMAN, ZOR DURUMDA

Adıyaman'ın zor durumda olduğuna dikkat çeken Bozkurt, şunları aktardı:

"Değerli arkadaşlar, ülkemizin zorda olduğu gibi Adıyaman’ımızın zorda olduğu malum biliyorsunuz. Ben bunları televizyonda çok detaylı bir şekilde açıklıyorum. Hepiniz bunlardan haberdarsınız, hepiniz bunları biliyorsunuz. Devletin arkasına sığınmış, devleti yanına koymuş, milletin parasıyla seçim yapıyor. Bunu Adıyaman’da da görüyoruz. Bunu televizyon da da açıkladım, söyleyeceklerimi söyledim. Eğer kim olursa olsun, siyaseti çok seviyorsanız, koltuklarınızdan kalkın dedim, buyurun gelin siyaset arenasında beraberce kozlarımızı paylaşalım ama ses yok, çıkaramazlar. Çünkü yaptıkları yanlışları onlarda biliyor. Değerli arkadaşlar bir haftamız kaldı. Bakın bu bir hafta zarfında hepinizin çok çalışmasını istiyorum, hepinizin gecesini gündüze katmasını istiyorum. Seçim son hafta kazanılır, eğer biz bu seçimde iyiyiz, iyi gidiyoruz, bir rehavete kapılırsanız, seçim kazanılmaz. Bunu ben kendim içimde söylüyorum, genelliyorum. Bunu kendim için de söylüyorum ama biliyorum hepiniz, hepimiz, elimizden gelen çabayı saffettik, sarf ediyoruz. Bunları hiç kimse kendisi için yapmıyor, ben de kendim için yapmıyorum, ilk gün söyledim. Eğer kim ki devlet malına, beytül mala el uzatmışsa, ona tenezzül etmişse Allah onun belasını versin"

- BÜTÜN HAKSIZLIKLARA NEŞTER VURACAĞIZ

24 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yapan Bozkurt, "Değerli arkadaşlarım; çalışıyoruz, sahadayız, benim sizden ricam; ilçelerinizde, köylerinizde, merkezde çalmadığınız kapı kalmasın, gitmediğiniz ev kalmasın, elini sıkmadığınız el kalmasın. Çünkü ben her tarafa kavuşamıyorum, hepiniz benim temsilcimsiniz, hepiniz benim adıma sahada çalışabilirsiniz, bunları yapın, bu seçim fevkalade önemlidir ve finaldir. 24 Haziran bir daha gelmez, bir daha 24 Haziran'ı göremezsiniz. Çünkü seçim 5 yılda bir yapılıyor"diye konuştu.

- İNSANLARIN SIKINTILARI, BOĞAZINA KADAR GELMİŞ

İnsanların çok zor durumda olduğunun altını çizen Bozkurt, şöyle devam etti:

"İnsanlarımız artık boğazına kadar gelmiş sıkıntıları, artık kendini aşmış, seslerini çıkaramıyorlar. Bu yanlış şeylere mutlaka dur dememiz lazım. Aksi takdirde biz bu ülkenin geleceğini, elimizle bitirmiş oluruz. Biz siyaseti böyle öğrenmedik, biz siyaseti böyle yapmadık, benim bu beşinci seçimim, ben bırakın devlet gücünü, bırakın arkama, yanıma bile almadım. Gidip söylediğim tek şey vardı mülki amirlerimize; tamam vatandaşlarımızı kırmayın, üzmeyin, herhangi bir olay meydana çıkmasın, seçim güvenliğini yüzde yüz bir şekilde doğru temin edin ve bütün vatandaşlarımızın yanında olun. Biz hiç kimseye kendimiz için oy istemeyin dedik. Ama görüyorum ki bugün bunlar oluyor, değerli arkadaşlarım sizlere söylüyorum; başta sayın vali olmak üzere eğer bir yerden gelip, köyünüze, mahallinize oy isterse, mutlaka beni arayın, haberim olacak, bana söyleyeceksiniz. Adıyaman sahipsiz değil, biz makamlara saygı duyarız, makamlar milletin makamıdır, devlet makamı sizlerin makamıdır. 81 milyon insanın makamıdır, eğer o makamlar, 81 milyon için eşit bir şekilde, adil bir şekilde kullanılmıyorsa, öbür dünyada bunun da hesabı sorulur, yanlışsa biz de sorarız ve soracağız. Onun için benim isteğim; son bir haftadayız, kim olursa olsun, kendi görevlerinin sınırı dışına çıkmasın, bunu özellikle istiyorum, bunu özellikle bekliyorum, yok yardımlarınız kesilecek, yok bilmem paralarınız kesilecek, yok bilmem işte taşın yarısını yolladık, yarısını da seçimi kazanınca yollayacağız. Yardımları da kesmeyeceğiz, biz ülkenin ekonomisini düzeltmek suretiyle, biz fakirimize, fukaramıza, engellimize, dulumuza elimizden geleni sarf edeceğiz"

- DEVLETİN MAKAMI, MİLLETİNDİR

Devletin makamının milletin olduğunu belirten Bozkurt, "Devletin makamı milletindir, bunlar hiçbirine kalmayacaktır, bunlar hiçbirini iflah etmeyecektir, bunu böyle bilsinler. Türkiye'deki bürokratlar, Adıyaman'da umarım olmaz, varsa onlarda bunu böyle bilsinle,r çünkü siz vergilerinizle onların maaşını veriyorsunuz, o görev yapıyor ama maalesef her şeye ticari gözle, her şeye para gözüyle bakıldığı için, ülkenin liyakati ortadan kalktı. Türkiye’nin düzeni bozuldu. Değerli arkadaşlar bunların hepsini halledeceğiz, hiç merak etmeyin, eğer biz bunları derler, toparlarsak, biliyoruz işimizin çok zor olduğunu ama bizler deneyimliyiz, bizlerde devlet ahlakı var, devlet terbiyesi var, devlet adamlılığını çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla bunların hepsinin ötesinden geleceğiz. 2 dönem milletvekilinizdim, benim vatandaşlarımızın helal çayından, helal kahvesinden başka kursağımda başka bir şey yoktur. Varsa çıkartsınlar, devlet kapısında benim bir işim olmamıştıır. Siyaset cep doldurmak için yapılmaz, Allah rızası için yapılır, millet için yapılır, değerli arkadaşlarım söylenecek çok şey var, konuşulacak çok şey var. Şunu hiç unutmayın, biz her şeyin üstesinden geleceğiz, bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Biz bu ülkeyi rahatlatacağız, bu ülkeyi kendi ayarlarına mutlak surette döndüreceğiz. Bu bizim olmazsa olmazımız, onun için değerli arkadaşlarım bilhassa yönetimimizden istirham ediyorum, tabi herkes sahada, bu son haftayı gece iki, üç saat uyuyun, bu seçim sonucunu 25 Haziran burada rahat bir şekilde, ülkenin rahatladığı bir şekilde göreceksiniz. Ülke rahatlayacak şekilde geçirelim, bu bir hafta bir daha elimize geçmez, özellikle kenar mahalleler çok önemli. Fakir, fukaraların içine girin, kendilerine güvenceyi verin, tabi bazıları paramız kesilecek, bilmem bu para devletin parası, kimse babasının cebinden vermiyor. Merak etmesinler, biz karnı büyüklerin karnını deşersek, o müteahhitlerin, yandaş müteahhitlerin, o ülkeyi soyup soğana çeviren müteahhitlerin, karnını deşersek fakire de, fukaraya da yeter, mazluma da yeter, engelli vatandaşa da yeter, emekliye de yeter, dula da yeter, herkese yeter. Değerli arkadaşlarım kenar mahallelere gidiniz, vatandaşlarımızla görüşün, hiçbirşey olmayacak deyin, biz kısa sürede her şeyi düzeltmek suretiyle gelir şartlarını, gelir seviyesini daha da yukarı çıkartmak için çalışacağız. Çünkü israfı önleyeceğiz, vurgunu önleyeceğiz, bundan kimsenin şüphesi olmasın, bu duygularla ramazan bayramınızı kutluyorum"şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha