Atatürk Bulvarı üzerindeki seçim irtibat bürosunun açılışına TBMM 20. ve 21. dönem Adıyaman Milletvekili Mahmut Bozkurt, İYİ Parti İl Başkanı Kenan Doğan, İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Kırmızı, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hicri Gürsoy, ilçe başkanları ve partililer katıldı.
İstiklal Marşının okunması ve açılış konuşmaların ardından kürsüye çıkan İYİ Parti İl Başkanı Kenan Doğan, bugün bir başka günün başlangıç günü olduğunu söyledi.
- "1 NİSAN SABAHI ADIYAMAN’A BİR BAŞKA GÜNEŞ DOĞACAK”
1 Nisan sabahı Adıyaman’a bir başka güneşin doğacağını belirten Doğan şöyle devam etti:
“Adıyaman'a 15 yıldır çevre illerden birçok artısı olmasına rağmen bir türlü onların seviyesine gelemeyen modern bir köy görünümünden başka hiçbir görünüm sunamayan, Adıyaman'da yerel hizmetlerle birlikte genel idarenin, hükümetlerin vermesi gereken hiçbir desteği alamayan, bu gariban, bu sahipsiz dediğiniz Adıyaman'a bir sahip sunuyoruz. Diyor ki bu bir beka meselesi. Değerli arkadaşlar, benim belediye başkanımın, il genel meclis üyesinin, muhtarımın beka ile ne ilgili var? Eğer bu beka söz konusu ise bundan 2 ay önce sayın Cumhurbaşkanıyla sayın Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı bir birilerine hadi yoluna neden dediler? O gün beka meselesi yok muydu? Evet bir beka meselesi var. O ne biliyor musunuz? Koltuklarında doğru dürüst iş yapmayan, belediye başkanlarının koltuğunun beka meselesi var. Onu halledeceğiz inşallah. Yeniden oylarınızı alabilmek için başkanımızın sunduğu projelerin hemen arkasından proje sunuyorlar. Bunlardan bir tanesi ise köprülü kavşaktı. Ne ilginçtir üniversitenin oraya köprülü kavşak dediler, dediklerinin ertesi günü baktım ki; oraya ağaç ekiyorlar. O köprülü kavşak dedikleri bölgelere ağaç ekiyorlar siz o projelerden mi haberiniz yok? Yoksa siz inanmıyor musunuz?”
- "MİLLETİN DERDİYLE, ÜLKENİN SIKINTILARIYLA İLGİLENMİYORSANIZ MİLLET ZATEN DEFTERİNİZİ DÜRER"
TBMM 20. ve 21. dönem Adıyaman Milletvekili Mahmut Bozkurt ise İYİ Parti’nin kolay kurulmadığını kaydetti. Yaklaşık 1.5 yıl partinin kuruluşunun adımlarını atmaya başladıklarını vurgulayan Bozkurt şunları kaydetti:
“Bende İYİ Parti'de Kurucu bir kardeşinizim Adıyaman'ı temsilden. Çok zor günlerden geçtik. Siyaset o kadar gaddar oldu ki; siyaset o kadar halktan kopuk siyaset o kadar kapalı kapılar arkasında sıkıştırıldı ki ve engellerle dolu dikenli bir yol oldu. Ama biz bunların hepsini geçtik. Biz hiçbir partiyi milletten kopartmak istemiyoruz. Koparmayız da çünkü partiler bir vasıtadır. Topluma, devlete, millete çeşitli kesimlere hizmet etme noktasında görev üstlenen ve bu görevini en iyi şekilde yapma noktasında çalışmayı yürüten, milletin malı olan kurumlardır. Ama önemli olan bu işlemeyi doğru yapmaktır. Çünkü siz doğruyu yapacaksınız taktiri millet yapacak. Eğer zaten doğru hareket etmiyorsanız, doğru şekilde milletin derdiyle, ülkenin sıkıntılarıyla ilgilenmiyorsanız millet zaten defterinizi dürer. Bunun tarihte örnekleri çoktur. Burada benim söyleyeceğim tek şey ezanlar susmasın, bayrağımız inmesin, hiçbir parti kimseye baki kalmaz. Hiçbir parti biriyle gelip biriyle kapanmaz. Böyle bir şey yok. Arzu ediyorum ki; partilere dokunulmasın. Hiç kimse dokunmasın. Bunun acısını ben çok çektim. Bu sıkıntılar ittifakları ortaya çıkarttı. Biz bir ittifak yaptık. Siyasi partiler bir cumhur ittifakı vardı, bir halk ittifakı vardı. Milletvekilliğinde bunu yasal hale getirdiler ama belediye seçiminde adına işbirliği denildi. Şimdi burada söyleyeceğim şeyleri aranızda CHP'li kardeşlerimiz de vardır, çok dikkatle dinlemelerini istiyorum. Ben ilk günü ne dedim size? Son günü de aynı şeyi söyledim. İki tane kurumsal parti var, bu iki parti işbirliği yapmıştır. Bu çerçeve içerisinde Adıyaman ile ilgili tasarruf ne içerisinde çıkarsa ben buna uyacağım dedim. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi aday gösterecekse Cumhuriyet Halk Partisinin adayı çıkarsa, biz parti olarak bütün örgütlerimizle buna uyacağız dedik. Aynı şekilde İYİ Parti'den de çıkarsa buna Cumhuriyet Halk Partisi uyacak şeklinde görüş bildirdik. Fakat olmadı. Ne oldu? Bizim hayrımıza oldu. Ben şunu söyleyeyim zaten ittifakların yürümeyeceği belliydi. Zaten bu saatten sonra Mahmut Bozkurt hiçbir ittifakın arkasında olmayacaktır. Mahmut Bozkurt bir tek milletin arkasında olacaktır. Adıyaman'ın arkasında olacaktır.”
- "15 YILDA 15 AĞAÇ DİKİLSEYDİ ABDULKADİR KIRMIZI BU DÖNEM ADAY OLMAZDI"
İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Kırmızı ise, aday olma sebeplerini sıraladı.
"15 yılda 82.Yıl Hastanesi'nin karşısında bu fakirin kamulaştırdığı, parasını vererek belediyemize kazandırdığı yeri 15 yıldır boş bırakmasaydınız Kırmızı aday olmazdı.” diyen Kırmızı şunları kaydetti:
“Bu memleket 15 yıl önce Urfa'ya örnekti, Maraş'a örnekti. Şimdi Karaköprü bile bizi geçti. Yoksa bizim partiyle bir derdimiz yok. Biz AK Partiliyiz, biz CHP'liyiz, biz MHP'liyiz. Biz İYİ Partiliyiz. Biz Büyük Birlik Partiliyiz, biz Türkiye'deki bütün partilerin bir mensubuyuz. 15 yılda 15 ağaç dikilseydi Abdulkadir Kırmızı bu dönem aday olmazdı. 15 yıldır yatmasaydınız yine aday olmazdık. Eğri Çayı Parkı'nı o mahzunluktan kurtararak derhal yapacağız. Adıyaman'ın trafik sorununu gidermek için Valilik Kavşağı, DSİ Kavşağı, Üniversite Kavşağı, Hastane Kavşağı’na battı çıktılı köprülü kavşak yapacağız. Kentin kuzeyindeki Karadağ civarına kuşaklama projesi yapacağız ve sel baskınlarının önüne geçeceğiz. Kent merkezinde trafik sorununu çözmek için hükümet binasının altına katlı otopark yapacağız. Üst kısmına konser ve miting alanı yapıyoruz. Adıyaman'a yakışır bir belediye binasını bulvar üzerine yapacağız. Yaşlılar için dinlenme evi yapacağız. Kadınlar için gün evleri yapacağız. Biz mazeret uydurmayacağız Allah'ın izniyle başaracağız."
Yapılan açıklamaların ardından seçim irtibat bürosunun açılışı yapıldı.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha