Köylerde çiftçilerle biraraya gelen Bozkurt, burada yaptığı açıklamada, "Benim ana amacım Adıyaman'ı su ile buluşturmak. Bu benim olmaz ise olmazım. Tütün de olmazsa olmazım. Ama ben Adıyaman'ın kaderinin su'da saklı olduğunu çok iyi biliyorum. Bunu yıllardır söylüyorum zaten. Bebek 1  ve Bebek 2 projesi etüt ve sondaj çalışmasını bitirdik. Burada sulamayı, pompaj istasyonlarını kurmamız gerekiyor. Buralarda pompaj istasyonları kurulup, suyu yukarı çıkarıp, cazibe ile salmadıktan sonra biz bu işi çözemeyiz"dedi.

- SUYU SADECE SEYREDİYORUZ

Adıyaman halkının suyu sadece izlediğini belirten Bozkurt, şöyle devam etti:

"Bakın su burada, biz bunu seyrediyoruz. Ben buradan iddia ediyorum; Bugüne kadar 16 yıldır sırf Bebek 1 ve Bebek 2’yi hayata geçirselerdi yalnız  Bebek1 ve Bebek 2 Adıyaman’ı beslerdi. Diğer projeler yapılsaydı, biz Türkiye'yi beslerdik. Bu olmadığı için ben gezdim, gördüm, bu çok gecikmiş ve bize zarar veriyor. Hep söyledim, önümüzdeki yıllar gıda yılları olacak, tarım yılları olacak. Bu değerler bir Avrupa ülkesi elinde olmuş olsa, buradan ciddi bir şekilde ekonomisine katkı sağlar. Ama biz başka işler peşine düştüğümüz için biz maalesef kendi öz kaynaklarımızda öz varlıklarımızla buluşturulmadık. Buluşamadık. Bunun sıkıntısını şuan yaşayanlar çekiyor. Biz bunları yapmaz isek gelecekte gençlerimizi de kurtaramayız. Gençlik ve çocuklarımızı, mevcut köylerimizde yaşayan çiftçilerimizi, Adıyaman esnafını kurtarmanın yolu Adıyaman sulama projesidir. Bunu hiç kimse unutmasın. Bunu hep söylüyorum. Ama inşallah Allah bana nasip edecek"

- BİZ TARIM MEMLEKETİYİZ

Adıyaman'ın tarım memleketi olduğunun altını çizen Bozkurt, "Biz tarım memleketiyiz. Adıyaman'ın güzel toprağı var. Çok güzel iklimi var. Çok güzel güneşi var. Bunların hepsini Allah bize nasip etmiş. Eğer biz sulama yaparsak, sulamaya yönelik biz burada sanayiyi geliştirmek zorundayız. Burada her türlü tarım yapılacak. Eğer bunlarla ilgili siz sanayiyi getirirseniz, gençliği de o şekilde kurtarmış olursunuz. Başka türlü o gençliğin sığınacağı bir yer yoktur. Önce yatırım yapmak lazım. Ama ne yazık ki buralara yıllardır hiçbir yatırım yapılmadı. Kaynağı meydana çıkaramazsanız, yatırım ortaya çıkmaz. Yatırım ortaya çıkmayınca da gençlerimiz işsiz kalır. Ülkenin geleceği tamamen kapanmış olur. Biz buna çok önem vereceğiz. Genel başkanımız Adıyaman’a geldiğinde söyledi. Tarım ile ilgili bizim çok ciddi kalkınma projelerimiz var. Biz tarımı sil baştan yapacağız. Şuan Türkiye’de bir tarım politikası yok. Eğer tarım politikası olmuş olsaydı, bugün biz buğday ithal etmezdik. Biz mercimek, nohut, fasulye ithal etmezdik. Biz sebze, meyve ithal etmezdik. Biz saman ithal etmezdik. Biz eti ithal etmezdik. Bunların temeli budur. Önce tarımın ayağa kalkması için Allahın bize verdiği nimeti, bu suyu mutlak suretle arazi üzerine çıkarmamız lazım. Bakın bunu çıkarmaz isek yine söylüyorum; Adıyaman'ın geleceği yoktur. Adıyaman geleceğinden kimse bir gelecek beklemesin. 16 yıldır mevcut AK Parti iktidarı hüküm sürmekte, her seçimde buradan 4-5 milletvekili gitmektedir. Ben kendilerinden beklerdim ki bu işlerin hepsini bitirmiş olsunlar. Gelelim burada kendilerini alkışlayayım. Öveyim, taktir edeyim. İnşallah Allah beni bu duruma düşürmez"ifadelerini kullandı.

 

 

           

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha