Gürsoy, 31 Mart Yerel Seçimlerinden İYİ Parti olarak zaferle çıkacaklarını belirterek, ''İYİ Parti seçim çalışmalarını memleketin dört bir yanından sürdürüyor. Halkımızın partimize ve adaylarımıza destekleri son derece büyüktür. Sandıkta kazanacağız" dedi.

Seçimlerin bir festival havasında yaşanmasını gerektiğine inandığını vurgulayan Gürsoy, "Siyaset hizmet için vardır. Siyaset kavga yeri değildir. Bu anlamda herkes siyasetin nezaket dilini yaşatmalıdır'' ifadelerini kullandı. 

-"KISA SÜREDE HALKIMIZIN DESTEKLERİNİ ALDIK"

Belediyecilik tecrübe istediğini ve Belediyecilik ekip işi olduğunu belirten Gürsoy, şunları kaydetti: ''İYİ  Parti yaklaşık 1,5 yıllık bir kuruluş aşaması herhalde birçok partiye nasip olmamıştır. Çok kısa süre içerisinde hem milletvekili seçimleri hem de 31 Mart'ta yapılacak olan belediye başkanlığı ve il genel meclisi üyelikleri seçimi, muhtarların seçimine katılmaktayız. Bu önemli bir durumdur. Kısa sürede halkımızın desteğini almış olmak elbette bizim için gurur verici bir durumdur.Halkımızın bu seçimde beklentileri çok fazladır. Adıyaman hizmet istiyor. Hak ettiğimiz hizmetleri iktidar partisi yapmadı. Dolayısıyla bunun bir karşılığı olacaktır. Bu karşılık da önümüzdeki seçimlerde sandıkta ders vermektir. Halkımız bu konuda kararlıdır. Görülüyor ki halkımızın partimize ve belediye başkan adayımız Sayın Abdulkadir Kırmızı'ya teveccühü büyüktür. Bu teveccüh sandıkta kendini gösterecektir. Ayrıca yerel seçimler birebir bütün vatandaşı hareketlendirdi. Muhtar adayları, encümen adayları, belediye başkan adayları, ister istenmez bir hareketlilik yaşanıyor.''
 
-"ADIYAMAN 5 TANE BÜYÜK ŞEHRİN ORTASINDA KOCA BİR KÖY OLARAK KARŞIMIZA ÇIKIYOR"

Adıyama'nın beş büyük şehrin ortasında kalmış koca bir köy olduğunu ileri süren Gürsoy, "17 yıldır iktidar partisinin belediye başkanlıklarının hizmetleri malumunuz ortada duruyor. Ben uzun yıllar dışarıda kalmıştım. Kocaeli'nde kaldım. Adıyaman'a geldiğimde bazı basın mensubu arkadaşlarımız olan görüşmelerimizde Adıyaman'ın çevre illerden çok çok önde olduğu şeklinde böyle bir konuşmalar yapılıyordu. Ama gelinen noktada görüyoruz ki Adıyaman beş büyük şehrin ortasında koca bir köy olarak karşımıza çıkıyor. Muhakkak ki iyi çalışmalar yapanlar olmuştur. İyi çalışmalarından dolayı o insanlara teşekkür ederim. Adıyaman huzur kentidir. Bu kadar yatırımsızlığa rağmen halen insanlarımız seslerini çıkartmıyorlarsa, başka illerdeki gibi tabii bunda da temeli sağlam oluşu vardır. Bizim bu vatana, millete, devlete bağlılığımızın karşılığı bu olmamalı diye düşünüyorum. Biz memleketimize seviyoruz insanımızı seviyoruz.''

Gürsoy, Adıyaman'ın  Alevisiyle, Sünnisiyle,  Kürdüyle, Türküyle kardeş bir şehir olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

Ben iddia ediyorum Adıyaman'da şöyle ciddi manada bir kan davası yoktur. Temeline baktığımız zaman bu kardeşliğin öne alındığını görürüz."şeklinde konuştu.
Belediye seçimlerinde beka sorunun olmadığını da belirten Gürsoy,"Son dönem biliyorsunuz yok beka sorunu var diyorlar. Adıyaman'ın beka sorunu yoktur. Tabiki Türkiye kurulduğu zamandan beri bu konuda sürekli çatışmaların veya kavuştun içerisinde bırakılmaya çalışılmıştır. Dış güçler tarafından yapılan şeylerdir. Halkın böyle bir şeyi olmaz. Binlerce yıldır böyle beraber yaşıyoruz. Bana göre beka sorununu ortaya çıkaranlar ordu-millet olan milletimizi, ordumuzu ne hale getirildiğini masanın üstüne yatırıp düşünsünler. Ondan sonra konuşsunlar. Bu coğrafyada durmanın 1. şartı ordu-millet olmaktır. Bu bizim gerçeğimizdir.''

-"AĞZA ALINMAYACAK İFTİRALAR ATTILAR AMA BİZLER ONLARIN OYUNLARINI BOZDUK"

Ağza alınmayacak iftiralar atıldığını ileri süren Görsoy, "Geçen seçimlerde bir konu üzerinden götürüldü. Rakibin iktidar tarafından seçildiği bir seçim yaşandı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi böyle yaşandı. Aynısını bu yerel seçimlerde de yapmak istediler ama İYİ Parti bu oyunu bozdu. Adıyaman'da zaman zaman da Adıyaman'da ilgili konular çıkıyor. Ağza alınmayacak iftiraları kabul etmenin tarafı yoktur. Dikkat ederseniz İYİ Parti kurulduğundan beri, seçmenin önüne gerçekten geçmişte hizmet eden veya hizmet edebilecek kadroları millete seçenek olarak sunulmuştur. Ben kalben bu konuda çok rahatım"şeklinde konuştu.

-"KURULUŞUMUZ YENİ AMA İYİ KADROLARLA YOLA ÇIKTIK"

Gürsoy, 2 dönem belediye başkanlığı yapmış ve tecrübesini kanıtlamış biri olan Abdulkadir Kırmızı'yı halka sunduklarını belirterek, "Geçmişti iki dönem milletvekilliği yapmış Sayın Mahmut Bozkurt'u genel seçimlerde millete aday olarak önüne indirmiştir, kısmet olmamıştır. Yerel seçimler dahilinde bu sefer de biz gerçekten şu an belediye başkan adayları içerisinde, belediye başkanlığına en hazır olanı biz milletin alternatifine sunduk. Milletin feraseti bu konuda her şeyin üstündedir, biz buna inanıyoruz. Sayın Abdulkadir Kırmızı, deneyimi, tecrübesi ve birikimi ile bu memlekete çok hizmet kazandıracaktır.Biz hiçbir önyargı ile yola çıkmadık. Bir kere önyargı da olmadığı için toplumun kabul edeceği adaylar üzerinde durduk. Aslında anket önerilerimiz de oldu. Bu konuda Adıyaman'da belediyeciliği götürebilecek adayların olması noktasında biz adımlar attık. Ama maalesef şartlar ve zeminler bunu çok sağlamadığı birilerinin eli içinde oldu. Biz bunları da gördük, parti yönetimi olarak tuzağın içerisine düşmedik'' diye konuştu.

-"2 DÖNEMİN SONUNDA BORÇSUZ BİR BELEDİYE BIRAKMIŞTIR"

Abdulkadir Kırmızı, Belediyeyi borçsuz bırakan ve anket çalışmalarında ise birinci sırada görüldüğünü de hatırlatan Gürsoy, "Abdulkadir bey anketlerde 1. çıkan isimdi. 2 dönem belediye başkanlığı yapmış. Benim için en ince nokta bu iki dönemin sonunda Sayın Kırmızı borçsuz bir belediye bırakmıştır. Bununla birlikte bin 700 dönüme yakın araziyi belediyenin malı yapmıştır. Ve de birçok bugün baktığımız yerleri nereye kafamızı çevirsek, Abdulkadir beyin temelini attığı yerler vardır. Belediyecilik bir sevdadır. Bizler bunu Abdulkadir beyde gördük. Allah'ın da yardımıyla seçim karargâhımızı da açtık. En son engelimiz de karargâhımızdı. Onu aştık. Açılışımız çok yoğun bir vatandaş katılımıyla gerçekleşti. Karargah noktasında nereye gittiysek kapılar yüzünüze kapandı ama Allah'ın takdiri şu an herhalde Adıyaman'ın en güzel karargahta bizimdir. Seçim sonuna kadar nezaketi elden bırakmayacağız. Kazasız belasız bir seçim olmasını diliyoruz. Yani festival havasında bir seçim geçirmek istiyoruz. Öteki türlü şeylere biz İYİ Parti olarak kapalıyız"şeklinde konuştu.

-"SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZI ŞEHRİMİZİN HER NOKTASINDA SÜRDÜRÜYORUZ"

Seçim çalışmalarına şehir her noktasında sürdürdüklerini ve ekip ruhu ile hareket ettiklerini belirten Gürsoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Adıyaman'ın yerlisi olmamız hasebiyle birçok insanı tanıyoruz. Önce bir insan bir yere gittiği zaman elbiseleriyle karşılanır, fikirleriyle uğurlanır. Gittiğimiz yerde çok güzel karşılandık. İşin mutluluk tarafı budur. Uğurlanırken de en güzel şekilde uğurladılar. Bunu gördük yaşadık. İyi olan kazansın diyoruz. Projesi olan kimse o kazınsın.Yağmur ve rahmet o gün bizim açılışımız da zaten vardı. Ama güzel bir tarafı söyleyeyim yağmur yağdı insanlarımızı biz içeri aldık. Yağmur devam etti sonrasında yine kimse gitmedi. Yani partimize ve adayımıza teveccüh çok büyüktür.Biz programımıza devam ettik Programımız başarıyla neticelendi. ''

-''ADIYAMAN HİZMET GÖRECEKTİR''

Gürsoy, belediyeciliğin tecrübe ve ekip ile başarılı olacağını  bu tecrübe ve ekibin İYİ Parti'de var olduğunun altını çizerek, ''Değerli kadrolarımızı yönetim olarak halkımızın teveccühüne sunduk. Biz her şeyi açık ve şeffaf olarak anlatıyoruz. Seçim karargâh merkezimizde vatandaşlara projelerimizi anlatıyoruz. Kimsenin vesayeti altında değiliz. Bu arada tecrübeli adayımıza Sayın Abdulkadir Kırmızı'ya bir kez daha teşekkür ediyorum. Gerçekten işi biliyor. Memleketini seviyor. Ekip ruhu ile hareket ediyor. Yani adayımız tecrübelidir ve Adıyaman hizmet görecektir. Vatandaşlarımız şunu bilsinler ki; İYİ Parti her düşünceden, yeter ki kırıcı dökücü olmasın insanı bünyesinde barındıran bir partidir. Hepimizin bir fikri vardır. Hepimizin bir dünya görüşü vardır. Hepsine saygı duyuyoruz. Biz üstümüze İYİ Parti ceketi giydik. İYİ Parti ceketi de kucaklayıcı bir partidir. Adıyaman'a çok iyi gelmiştir. İYİ Parti İnşallah uzun yıllar memlekete hizmet edecek bir partidir. Zaferle çıkacağımıza inanıyorum. Vatandaşlarımız buna inanıyor. Seçimlerin hayırlar içerisinde geçmesini temenni ediyorum'' şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha