MHP Seçim İrtibat Bürosu önünde düzenlenen “Değişim İçin Gönüller Hazır” mitinginde MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Mustafa Çırakoğlu  MHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Kamber Öztürk’e destek istedi

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Alpay, burada yaptığı konuşmasında, 3 Kasım 2002 seçimlerini yöneten kurucu olduğunu belirterek, “Ahlak ve erdemde sizlerin inanacağı bir adayla karşınıza çıktık. Sizlerin desteğiyle, Allah’ın izniyle 31 Mart’ta Gölbaşı’nda yeni bir değişim olacaktır” dedi.

Alpay, 19 Mart tarihinde sosyal medyada bir haber çıktığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Gölbaşı’nda milletvekili istemiyoruz diye bazı imzalar atılmış. O dönem bende aday adayı idim. Bir ilçeye bir hizmetin layıkıyla gelmesi için tek ayaklı bir yönetim olmaz. O ilçenin bir de milletvekili olması gerekirdi. Bunun illaki benim olmam gerekmiyordu. Ben şimdi size bu ilçede milletvekili olduğu zaman yararlandığımız hizmetlerin hepsini saymaya kalksam zamanımız yetmez ama bir tane önemlisini burada söyleyeceğim. Elimde bir doğal gaz faturası var. Bir dönem burada milletvekilliği yapan Sayın Mahmut Göksu, Adıyaman’dan önce Gölbaşı’na doğal gazı kazandırmıştı. Sayın Mahmut Göksu Gölbaşı’na bir doğal gaz kazandırmakla elimizdeki faturayı 450 liraya düşürmüştür. Bu fatura içerisinde  hem ısınma, hem sıcak su, hem de mutfak giderlerimiz vardır. Isınmayı düşünelim. Şimdi doğalgaz olmasaydı bu ilçede hava kirliliğinden üst solunum yolu rahatsızlıklarından bir çok insan rahatsız olacaktı. Buradan Sayın Mahmut Göksu’ya teşekkür ediyoruz. Bir ilçenin tam hizmet alabilmesi için o ilçeye bir milletvekili muhakkak lazım."

Alpay, Yusuf Özdemir’in bu dönemin depar atma dönemi olacağını söylediğini belirterek, “Buna inanabilir miyiz? 1. dönem depar atmamış. 2. dönem depar atmamış, 3. dönem depar atmamış.4. dönem depar atmamış, 5.ci dönem depar atmamış, 6.cı dönem depar diyor. Yahu siz 6. dönem depar derken Milliyetçi Hareket Partisinin adayı Kamber Öztürk’ün Beden Eğitimi Hocası olduğunu unutuyorsunuz, hangi deparla kavuşacaksınız? Burada depar atılacaksa, hizmet yapılacaksa Kamber Öztürk’ü getiriyoruz" dedi.

-"KAMBER ÖZTÜRK BU SEÇİMDEN ZAFERLE ÇIKACAKTIR"

Seçim çalışmalarını yaparken 3 Kasım 2002 seçimlerini yöneten Kurucu AK Parti İlçe Başkanı olarak burada olduğunu vurgulayan Alpay, şöyle devam etti:

"O günde sizin gibi cesur insanlarla yola çıkarken bir çok insan karargaha gelemeyiz ama oylarımız sizindir diye bizlere cesaret verdi. Sandıkları patlattık, sandıkları. Kamber Öztürk çekiliyor diyenlere buradan mesajım, Kamber Öztürk, bu seçimden zaferle çıkacaktır. Sayın Yusuf Özdemir, 25 yıl bu ilçeye belediye başkanlığı yaptı. Biz ‘Ey Gölbaşı! bana 25 yıl güvendiniz. Sizlere teşekkür ediyorum. Bir faniye bu kadar güven olmaz. Ben bu dönem kendi rızamla çekiliyorum’ demesini beklerdik. 6.dönem illaki bu göreve talibim diye doyumsuzluğunu değil. Ben huzurlarınızda Sayın Yusuf Özdemir’e bir çağrı yapıyorum. Buyursun Kamber Öztürk’ün karargahına gelsin. Ben seni destekliyorum, bu seçimde galip olacağını görüyorum desin ve sizlerle helalleşsin. Bu seçimi Allah’ın izniyle göğüsleyeceğiz."

-"BİZ BURADA ŞEHİR DÜZENİ KURMAYA GELDİK"

MHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Kamber Öztürk, soğuk hava şartlarına rağmen desteğe gelen katılımcılara teşekkür etti.

Öztürk. Buraya kimseyi  hamaset yapmaya çağırmadıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sizleri, devleti nasıl kurtaracağımızı, Yeni Zelendadakilere nasıl sahip çıkacağımızı anlatmaya da çağırmadık. Memleketi, ekonomiyi nasıl düzelteceğimizi anlatmaya da çağırmadık çünkü biz bunları yapmayacağız. Biz burada yolları temizlemeye geldik. kaldırımları, kanalizasyonları yapmaya geldik. Yatırım yapmaya geldik. Biz burada şehir düzeni kurmaya geldik. Biz burada size, yapacağımız yatırımları ve projeleri anlatmaya geldik. Biz burada size başkalarını tanıtmayacağız. Kendim aday olaraktan sizlere yapacağım çalışmaları anlatacağım."

-BİZİM YANDAŞIMIZ OLMAYACAK, HİÇ KİMSEYİ KAYIRMAYACAĞIZ”

Öztürk, Gölbaşı Belediyesi olarak şeffaf bir belediye olacaklarını, bütün encümen toplantılarını, yapacakları bütün ihaleleri sosyal medyadan canlı olaraktan paylaşacaklarını belirterek, "Ben Gölbaşı’nda insanların mihnet altında kalmasından Gölbaşı’nın bir ferdi olarak utanıyorum. Biz bütün hizmetleri yapmak için belediye başkanı adayı olmuşuz. Gölbaşımızın imar planını belediyemizin girişi lobisine asacağız. Caddesini, sokağını, adasını, parselini, her arsanın üzerinde ne kadar yol olduğu, ne kadar çap olduğu, oraya kaç katlı bina yapılacağı ,hepsi üzerinde yazacak. Bizim yandaşımız olmayacak, hiç kimseyi kayırmayacağız. Bizim için herkes eşit mesafede olacak. Kim olursa olsun, bizi seven sevmeyen. Arsanın sahibi yandaş müteahhit, öyle bir şey yok. Orası 5 katsa herkes 5 kat yapacak, 3 katsa herkes 3 kat yapacak. Memleketin, insanlarımızın malına mülküne göz dikip onların malına ortak olmaya çalışmayacağız. Bizim zabıtamız ceza kesme memuru, insanları korkutma memuru olmayacak."

Memlekette halen derme çatma pazarlarla pazarcılık yaptırıldığını ifade eden Öztürk, Gölbaşı’nda 2 ayrı yerdeki iki pazarı, iki kapalı pazar haline getirip pazarcı esnafını ikiye böleceklerini ip, urgan, çadırdan tamamen kurtulacaklarını kaydetti.

 -"MEMLEKETİMİZDEKİ EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİSİ KANALİZASYON SORUNUDUR"

Yağmur yağdığında yolların, caddelerin dereye dönüştüğünü ve İnsanlar çamurun içinde yürüyemediklerini aktaran Öztürk, şöyle devam etti:

"Bunun için ben Mahmut Göksu beyin kardeşi eski İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Teyfik Göksu ile görüştük. Dedik ki biz kazandığımız zaman ekibinizle beraber memleketimizin kanalizasyonuna, projesiyle, planıyla bir el atar mısınız, yardımcı olur musunuz dedik. Bize başımız gözümüz üstüne yeter ki memleketimize yardım edin bir el uzatın denilsin, biz bunu bekliyoruz dediler. Kendilerine teşekkür ederiz. Gölbaşı Belediyesi ile İstanbul Esenler Belediyesi kardeş şehir. Ama biz şimdiye kadar bir kardeşlik, birliktelik tam göremedik, arada bir kopukluk yaşandığını da gördük. İnşallah biz Gölbaşı Belediyesini kazandığımızda Esenler Belediyesi ile koordineli olaraktan her konuda Esenler Belediyesinin destek sözünü aldık. Her sene bir hafta GÖLFEST’lerle Gölbaşı’nda festival yapacağız. Gölbaşı’nın yerli ürünlerine, Gölbaşı’nın şairlerine, yazarlarına, Gölbaşı’nın yerli sanatçılarına sahip çıkmaya çalışacağız. Gölbaşı’nda öğrencilerimiz için bir öğrenci kafe kurmayı düşünüyoruz. Şu anda Gölbaşımızın şairi var, yazarı var, profesörü var ama öğrencilerimiz bunları tanımıyorlar.” Öğrencilerimizi bunlarla buluşturacağız. Bu öğrenci kafelerde  roman okuma yarışmaları düzenleyeceğiz. Ortaya Gölbaşı’ndaki okul sayısı kadar çeyrek altın ödülü koyacağız. Gölbaşı okuyan bir şehir olacak."

-"GÖLBAŞI YARDIM VAKFI ADI ALTINDA BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJEMİZ VAR"

Belediyenin vefat eden vatandaşlarına maddi destek çıkmadığını belirten Öztürk, "Gün geçmiyor ki şehrimizde birisi vefat etmesin. Ama ne yazık ki belediyemiz bunlara maddi olarak sahip çıkmıyor. Bir çok belediye taziyelerde yemek olsun, her türlü hizmeti sunuyorlar. Şimdi taziye evleri çıktı. Ne yazık ki bu taziye evlerinde taziyelerin yemekleri cenaze sahiplerinin üzerinde ağır külfetler oluşturmaya başladı. Bizim Gölbaşı Yardım Vakfı adı altında bir sosyal sorumluluk projesi hayalimiz var. Biz birisinin  bir yakını vefat ettiği zaman belediye olarak onu arayacağız, başsağlığı dileyeceğiz. Diyeceğiz ki sen acınla, taziyenle ilgilen yasını tut, gelen giden misafirinle ilgilen, çaymış, şekermiş, yemekmiş, mevlitmiş bunları bize bırak biz belediyeyiz diyeceğiz, cenaze sahibinin arkasında duracağız. Gölbaşı’ndaki Yarbaşı Mezarlığını 40-50 dönüm daha büyütmeyi hedefliyoruz."

Öztürk, yardım vakfının Gölbaşı’ndaki 600-700 kişiye günlük sıcak yemek göndereceğini ve vakfın 2. el elbise mağazası olacağını vurgulayarak, şunları ifade etti:

"İhtiyacı olanlar gelip buradan giyinip gidecekler. Bu yardım vakfımızı inşallah Gölbaşı halkıyla, esnafıyla, öğretmeniyle, memurlarıyla hep beraber devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bu yardım vakfı bünyesinde bir misafirhane kuracağız. Cenazeden bahsettik ,düğünden bahsetmedik. Biliyorsunuz eskiden bir düğün salonumuz vardı ama o belediyemiz tarafından satıldı, yerine bir otel kuruldu. Biz Gölbaşı Belediyesi olarak en az 2 tane düğün salonu, tiyatro salonları, konferans salonları olan kültür salanları kurmayı planlıyoruz."

-"YAKLAŞIK 200 DEKARLIK TATİL KÖYÜ PLANIMIZ VAR"

Öztürk, alkınma kooperatifiyle kuracakları yatırımlarının olduğunu ve ilk sırada herkesin ortak olacağı güneş enerjisi yatırım projesi olduğu belirterek, şöyle devam etti:

"Bir tatil köyü projemiz var, gölün öbür tarafına 150-200 dönümlük bir tatil köyü yapmayı planlıyoruz. Doğa Parkını şu anki halinden daha güzel bir şekilde tesisleştireceğiz, içine 100 tane kış bahçesi yapacağız. Gölbaşına süt, yoğurt fabrikasıyla entegre olarak, yem fabrikası projemiz var. Köylerimizin hepsine süt toplama merkezi kuracağız. Süt, yoğurt ve yem fabrikalarının yanına bir de kuru yemiş fabrikası kurmayı düşünüyoruz. Tabi bunları kalkınma kooperatifi eşliğinde hep birlikte ortak olarak yapacağız. Kentsel dönüşüm yapılacak mahallelerde hayvancılık yapanların ahırları var. Kentsel dönüşüm yapıldıktan sonra buralarda hayvancılık yapılamayacak, ahırlar orada duramayacak. Bunun için şehrin 2 ayrı yerine 80-90 dönümlük çiftlik planımız, projemiz var. Kentsel dönüşümden daire alan insanların hepsine bu çiftliklerde 2 tane, 3 tane inek besleyebilecekleri, yine yeniden hayvancılık yapabilecekleri, 20-22 metrekare genişliğinde yer vereceğiz. Vatandaş ürettiği sütü nerede satacağım diye düşünmeyecek. Biz ona yemini yem fabrikasından  götürüp teslim edeceğiz, sütünü en güzel fiyata alıp satacağız. Şehir planıyla ilgili yapacağımız çalışmalar var. Öncelikli olarak şu Adıyaman’dan inen yolu 4 yol kavşağı yapacağız. Şehrimizdeki ışıklı trafik cihazlarını beşe çıkarmayı planlıyoruz. Şehrin tam ortasına, şu anki Beko Bayinin arkasına kapalı bir otopark projemiz var. Adam anlatıyor, diyor ki 2 aydır çıkmış ortaya, biz yıllardır varız, yıllardır memlekete hizmet ediyoruz diyor. Ben 2 tane kendisini destekleyen vatandaş bulduğum zaman yolda soruyorum. Diyorum ki ben bu kadar eleştiriyorum değil mi? Evet  diyor, bizi çok eleştiriyorsun .Ben bu kadar çok eleştiriyorsam sizde 30 senede, 25 sene belediyecilik yapmış ,bir tane hizmetini söyleyin diyorum, bir tane hizmeti var mı"

-"BEN SİZLERDEN BİR DÖNEM İÇİN OY İSTEMİYORUM"

Artık Gölbaşını yüz üstü sürünmekten kurtaracaklarını sözlerine ekleyen Öztürk, "Bu buz gibi soğuk günde beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim, hepinizden Allah razı olsun. Unutmayın seçimin bitmesine daha 6 gün var. Buradaki bütün vatandaşlarım biliyorum ki en az benim kadar seçimi kazanmayı istiyorlar. Allah hepinizden razı olsun. Bu şehrin içinde sadece bir ailenin emeği yok. 30 tane köyün, 3 tane beldenin, Adıyamanlı’nın, Samsatlı’nın, Kahtalı’nın, Sincikli’nin. Besnilinin hakkı var. Bu şehri eşit ve adil bir şekilde bunların hepsi birlikte yönetecek. Nasıl yönetilmesi gerekiyorsa öyle yönetecek. Ben sizlerden bir dönem için oy istemiyorum, destek istemiyorum. Ben Allah’ın izniyle en az 2 dönem,3 dönem belediye başkanlığı yapmak istiyorum. Ama sizden ilk önce ödünç bir oy istiyorum. Bir dahaki dönem ödünç oy istemeyeceğim. Bir dahaki dönem hizmetlerimi, yatırımlarımı, yaptıklarımı göstereceğim ve onların karşılığında oy isteyeceğim. İnsanlarla belediye seçimi için konuşurken lütfen algılara kanmayın"dedi.

Konuşmaların ardından miting sona erdi.

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha