Gazetecilere açıklama yapan Tezcan, “Türkiye’de yoksulluk ve işsizlik problemi, geçim sıkıntısı problemi bütün problemlerin en tepesine çıkmış durumdadır. 6 milyon işsiz 16 milyon yoksul olduğu ülkedeyiz. Bu iktidar çözemediği problemleri erteleyerek seçim sonrasında çözeceğini söyleyerek vatandaştan bir kez daha destek istiyor. Biz sandıkta Adıyamanlı hemşerilerimizin bugüne kadar kendini görmeyen, dertlerini dinlemeyen, iktidara 24 Haziran’da vize vermeyeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Samsatlı vatandaşların barakalara mahkum edildiğini açıklayan Tezcan, şöyle devam etti:

“Samsat’tı gezdik, bütün Samsatlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. İnsana yakıştırılacak bir yaşam şekli içinde değiller ne yazık ki, barakalara mahkum edilmişler. Bir yıl önce bir afet doğal, afet Allah’tan bir afet gelmiş, deprem felaketi ile, bir felaketle karşı karşıya kalmışlar. Hükümet yapması gereken felaketin yaralarını hızla sarmaktır. Devletimizin bu yaraları hızla saracak gücü vardır. 3.5 milyon Suriyeliye bakabilen bir devletin şurada 5 bin nüfuslu Samsatlı evini, dükkanını yapabilecek gücü vardır. Ama ne yazık ki bir yıldan bu yana insana haklı gösterilebilecek bir muameleye ne yazık ki tabi tutulmuyor”

Adıyaman tarımının hak ettiği yere gelmesi için CHP olarak çalışmalar yapacaklarını açıklayan Tezcan, “Adıyamanlı diyor, toprağım suyun altında kaldı. Ben de tarım yapacağım, ticaret yapacağım diyor. Bana sulu tarım yapma planı ver. O sudan bana da ver, vermem diyor. Toprağı aldım, suyu vermem diyor. Böyle bir hükümet var. Adıyaman sulama problemini çözecek bir hükümeti, iktidarı, 24 Haziran’da Adıyamanlı hemşerilerim göreve getirecek. 2019’da hizmete açılacak denilen Adıyaman barajları daha başlamamış. Arazi vereceksiniz suyun altında kalacak. Sulama birliklerini bir süre sonra devre dışı bırakıp köylüye suyu para ile satacaklar. Adıyaman yoksulluğa terk edilmiş bir kent. Adıyaman’ın kaderi ırgatlık değildir. Adıyaman ırgatlığa mahkum edilmiş. Tek önemli geçim kaynağı tütün tütün üreticisi tarihinde görmediği zulme maruz kaldı. AK parti iktidarı döneminde. Tarım CHP iktidarında hak ettiği yere gelmesi en büyük amacımız. Tarım desteklemeden kalkınma olmaz” açıklaması yaptı.

 

HDP'nin baraj altında kalmaması için HDP'ye CHP destek verdiği sorusu üzerine Tezcan, şunları söyledi:

“İşsizlik ve yoksullukla üretimi artırarak mücadele edeceğiz. Sosyal devleti kurarak, aile sigortası, yoksulluğu ortadan kaldıracak. Yoksul olan ailelerin kadın banka hesabına her ay bin tl yatıracağız. Yoksulluktan kurtulup, kendi işi ile evini geçindirinceye kadar aile sigortası kapsamında her aileye bin tl aile sigortasından ödeme yapılacak. CHP iktidarında esnaf tarihinde görmediği desteği görecek. Esnaf stopaj derdini ortadan kaldıracağız. Bağkur primlerinden kaynaklanan sıkıntılarını çözeceğiz. Prim borçları faizlerini sileceğiz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa Esnaf Bakanlığı kuracağız. Esnaf kredi kooperatiflerinin kredi limitleri artırılacak. Esnafın kendi iş yerini alıp kendi ticaretini yapabileceği esnafa bir yıl faizsiz kredi verecek bir sistem getireceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi hayır kurumu değildir. Cumhuriyet Halk Parti bir siyasi partidir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara talip bir siyasi partidir. Cumhuriyet Halk Partisi hiçbir yere verecek emanet oyu yoktur. Her parti kendi seçmeninin oyunu alır, kendi programıyla oyunu alır, bizim burada aslan gibi milletvekili adaylarımız var, onlar parlamentoda Adıyaman'ın derdini anlatacaklar, biz bir fazla milletvekili çıkartmanın peşindeyiz. O yüzden hiçbir yere emanet verecek oyumuz yoktur. Biz hayır kurumu değiliz, herkes bunu böyle bilsin, kaldı ki; ben HDP'ninde baraj sorunu olduğunu düşünmüyorum.”

Ak Parti'nin terörle mücadeleyi oy devşirme ve siyaset malzemesi haline getirmeye çalıştığını ileri süren Tezcan, “Biz 35 yıldır terörle mücadele ediyoruz, terörle mücadelede atılacak her adımı destekledik, desteklemeye devam edeceğiz ancak bu hükümet terörle mücadeleyi, terörü yok etmek için değil, siyasette iktidarını sürdürmenin aracı olarak sürekli gündeme getirdi. Biz meseleleri Türkiye Büyük Millet Meclisinde etraflıca tartışılıp çözülmesini isterken onlar meclisten kaçırarak seçim meydanlarının malzemesi haline getirmeye çalıştılar. Şuana kadar milletin terörle ilgili hassasiyeti ve terörle mücadeleyi oy devşirme ve siyaset malzemesi haline getirmeye çalışıyorlar, teröre karşı kararlı her türlü adıma her zaman destek verdik, bundan sonra veririz ama iktidarın terör üzerinden, Ak Parti iktidarının terör üzerinden, kendisine terörü suiistimal ederek, terörü kullanarak iktidarını devam ettirme fırsatı yaratmasına milletin bu seçimde izin vereceğine inanmıyorum.”dedi.

24 Haziran'da yapılacak olan seçimler kapsamında Adıyaman'da seçim bürosunu ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a CHP İl Başkanı Deniz Çakmak, İlçe Başkanı Hanifi Çavuş ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha