Bir restoranda verilen iftar yemeğine CHP Adıyaman Milletvekili adayları, CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak, Harmanlı Belediye Başkanı Ahmet Değirmenci, köy ve mahalle muhtarları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Emine Köseler, ”Bizler muhtarlığı özel bir görev olarak görüyoruz. Herkes en ücra köşelere ulaşmayabilir. Herkes kentin en ücra mahallesinde kimseye yetişmeyebilir. Ama  muhtarlarımız bu konuda bir büyük aile reisi gibi mahallelerinde, köylerinde kimin neye ihtiyacı varsa o konuda bir köprü olarak ulaşırlar. Özellikle son dönemde ülkemizde çağdaş, demokrat ,sosyal, laikliğe inanan ,ülkeyi kuran ve kurtaran Mustafa Kemal doğrultusunda hareket eden çok güzel muhtarlıklarımız olmaya başladı. Sivil Toplum örgütleri bu ülkenin yararına  belirli kesimleri temsil etmek için ellerinden gelen desteği Gölbaşı olarak söylüyorum, Türkiye genelinde de öyledir göstermişlerdir, bundan sonra da göstereceklerdir. CHP Ülkede, ülkenin menfaatleri adına her zaman büyük iddiaları vardır, bu dönemde büyük iddiaları olacak hepinize hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum, davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Adıyaman İl Başkanı Deniz Çakmak ise konuşmasında şunları kaydetti:

"Bir mahallenin ya da köyün sıkıntılarını muhtarlardan başka kimse iyi bilemez. Bizim iktidarımızda İl genel meclislerinde ve belediye meclislerinde muhtarlıklarla ilgili işlerde, muhtarların bilgisi ve imzası olmadan hiçbir yatırım yapılmayacak. Muhtarlık halk ile devlet arasındaki bağı güçlendiren görüş demektir. Seçim bildirgemizde de var. Nasıl ki belediye binaları yapılıyorsa bizim dönemimizde de muhtarlık binaları yapılacak. Çünkü muhtarlık halk ile devlet arasındaki bağı sağlayan tek güçtür. Ayrıca muhtarlıklarda muhtarlarımızın kullanabileceği bir bütçe oluşturulacak. Sosyal yardımlar şu anda devlet eliyle dağıtılıyor ama  bizim dönemimizde muhtarlıkların kendisine ait bir bütçesi olacak bu bütçeyi mahallesindeki ihtiyacı olan insanlara destek sağlanması için kullanacak. Ayrıca muhtarlarımızın yanında çalışacak yardımcı olacak personel tayin edeceğiz"

Hakan Kılınç da ”Seçimlere kısa bir süre kaldı. Ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz için de bu seçim hayırlar getirsin.24 Haziranda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyete ya sahip çıkacağız yada hep birlikte karanlığa gideceğiz” dedi.

Abdurahman Tutdere ise konuşmasında şunları kaydetti:

"Adıyaman’ımız ve Gölbaşı’mız maalesef parlamentoda yeteri kadar temsil edilmiyor. Hak ettiğimiz hizmetleri il olarak alamıyoruz. Gölbaşı ilçemiz şehirlerarası ulaşım ağının üzerinde olmasına rağmen, gelişmeye müsait bir konumu olmasına rağmen yıllardır hep aynı yerde kalmaya mahkûm edildi. Biz bu farkı çevre illere gittiğimizde canlı olarak görüyoruz. Özellikle buranın Antep ve Maraş’la ilişkisi çok yoğun. buralara gittiğimizde Adıyaman’ın ne kadar mağdur edildiğini, ne kadar üvey evlat muamelesi gördüğünü buraların aldığı hizmetlerden görüyoruz. Dolayısıyla bir tarafta 16 yıldır Adıyaman’ı yöneten, temsil eden milletvekilleri, bir taraftan da Adıyaman’da gerçekte hizmet aşkıyla tutuşan genç dinamik milletvekili adayları. Bizler bu dönem Adıyaman’daki değişimin gerçekleşmesi için  sizlerden destek istiyoruz"

Songül Varki Yıldırım ise yaptığı konuşmada, ”Aynası iştir kişinin, lafına bakılmaz. Gölbaşılı hemşeriniz olarak hepiniz beni tanıyorsunuz .Gölbaşında 16 yıldır avukatlık yapıyorum. Mesleğimde nasıl tuttuğumu koparıyorsam, emin olun bana vekâlet verdiğinizde, milletvekili olarak ta yine tuttuğumu koparacağım. Sizlerin sorunlarını kesinlikle çözümsüz bırakmayacağım. Bu güne kadar seçilen arkadaşlarımız ne yazık ki geldiler, oylarımızı aldılar, gittiler ve arkalarını unuttular. Şimdi tekrar gelmişler diyorlar ki vakit Gölbaşı vakti, vakit Adıyaman vakti.Vakit gitme vakti. Ne verdiniz de ,ne vaat ediyorsunuz. Vaat ettiklerinizi biz artık görmüyoruz, duymuyoruz, itibar da etmiyoruz. Çünkü bir insan ancak yaptıklarıyla kendini anlatabilir. Sen bana 16 yıldır hiçbir şey vermemişsin. Yemezler kardeşim. Adıyaman ve Gölbaşı temsiliyet noktasında, milletvekilleri nezdinde ne yazık ki sahipsiz bırakılmıştır. Biz bunun eksikliğini yıllardır hissediyoruz. Hepimiz öksüz kaldık. Biz artık Adıyaman’ın Gölbaşı’nın öksüz kalmasını istemiyoruz. Ben Gölbaşılı bir hemşeriniz olarak sizlerden destek istiyorum” dedi.

Yemekten sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu tarafından gönderilen mektuplar muhtarlara dağıtıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha