Ülke gündemine ilişkin açıklama yapan Yıldırım, “Özellikle mevcut iktidarı destekleyen seçmenlerin mevcut iktidara bir tepkisi var. Geçmişte biz iktidar partisi destekledik ama şuanda onu desteklemek istemiyoruz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz diyorlar. Biz onlara projelerimizi anlattığımız zaman geri dönüşleri olumlu buluyoruz” diye konuştu.

- HAZİRAN AYINDA KÖMÜR MÜ DAĞITILIR ?

Haziran ayında vatandaşa AK Parti tarafından kömür dağıtıldığı iddialarını değerlendiren Yıldırım, şöyle konuştu:

“Tabi sosyal yardımlar olmalı ama tabi Haziran ayında kömür olmaz ya... Kara mizah gibi bir şey bu insanların aklı ile dalga geçmesinler onurları ile, şerefleri ile, dalga geçmesinler. O yandaş kömür şirketlerini zenginleştireceğiz diye kömür yardımı yapacaklarına, insanlara hakkı ile, layıkıyla sosyal yardım yapsınlar. CHP projesinde olduğu gibi, aile sigortası gibi, insanların hesabına geçinebilecekleri kadar Aylık bin tl, kadın hesabına, biz aile sigortası kapsamında yardım yapacağız. Böyle bir yardım yapsınlar. İnsanlara haziran ayında kömür vermek nedir? Böyle bir şey olamaz"

- HDP'NİN BARAJ SORUNU YOK

HDP'nin baraj sorununun olmadığını ve CHP'li seçmenlere bu konuda çağrıda bulunan Yıldırım, "Ben seçmenlerimizin böyle bir şey yapmalarını istemem, yapılan hiçbir ankette HDP seçim barajı sorunu olduğu şeklinde bir algı yok. HDP'nin seçim barajı problemi yok. Bizim o oylara daha çok ihtiyacımız var. CHP şuan da iktidara koşan bir parti. Ben seçmenlerimizden böyle bir davranışda bulunmamalarını istiyorum. Biz hayır kurumu değiliz. Herkes demokratik mücadelesini veriyor. Benim seçmenim bize oy verecektir. Bizim seçmenimizin başka bir partiye oy vereceğini düşünmüyorum.” şeklinde konuştu.

- MUHARREM İNCE DOĞRU BİR KARARDI

Muharrem İnce'nin seçim çalışmasını değerlendiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP tabanı tarafından çok kabul gören bir aday. Ayrıca sol seçmenle değil. Bana göre genel olarak seçmenlerde sadece sol değil, sağ kesimde de ciddi bir heyecan, ciddi bir umut oluşturdu. Muharrem İnce, insanların gerçek anlamda sorunlarına parmak bastı. Akılcı projeleri ile, heyecanı ve samimiyeti ile, kavgasız dili ile, üslubu bütün kesimler tarafından kabul gördüğünü düşünüyorum. Ben inanıyorum, o 32-34 bandı 24 Haziran'a kadar daha da yükselerek devam edecek. Projeleri çok doğru, bir kere insanlar bu kötü ortamdan sonra böyle akılcı güzel projelerle gelen bir insanı çok rahat kabul ettiler. Bu sadece sol seçmenle değil. Bu bütün tabanda karşılık buldu. Ben bütün seçmenlere mutlaka sandığa gitmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü sandığa gitmemek bir tepki olamaz. Eğer mevcut durum beğenmiyorsanız, mevcut durumdan sizi kurtarabilecek yada sizin aklınıza yatan hangi parti var ise gidip sandıkta oy kullanmalarını istiyorum. Çünkü oy kullanmak haktır. Hem yükümlülüktür. İnsanların birbirine tepki vererek kullanmamalarını desteklemiyorum. İstiyorum ki bütün seçmenlerimiz o gün gitsinler sandığa oylarını versinler. Demokratik olarak tepkilerini ortaya koysunlar. Tabi bizi seçsinler diye temennim var. CHP çünkü bu dönem 7 Haziran’da olduğu gibi dolu dolu projelerle, gerçek doğru projelerle, toplumun bütün sorunlarını kucaklayan, tamamına cevap vermeye çalışan, gerçekten akılcı çözümler sunan projelerle geliyor. Bizim seçim bildirgesini okumalarını rica ediyorum. O kadar güzel, o kadar doğru projelerimiz var ki; okudukları zaman bu projelerin gerçekten ne kadar gerçekçi, ne kadar sorunları kucaklayıcı, çözüme ulaştırıcı projeler olduğunu görecekler. Aile sigortası, merkez Türkiye projesi, ki bana göre bu yüz yılın projesidir. Türkiye şahlandıracak projedir. Biz kıraathane, kek, börek, çay vaat etmiyoruz. Biz insanlara istihdam diyoruz. Biz insanlara çalışma diyoruz. İşsizliği bitireceğiz diyoruz. Atanamayan öğretmen, diğer üniversite mezunlarını, doktor, hemşire veteriner, ziraat mühendisi, aslında devletin şiddetle ihtiyacı olduğu halde alınmayıp boşta kalan gençlerimize iş ihtiyacı diyoruz. Etkin bir şekilde insanlarımızı istihdam etmekten bahsediyoruz. Fabrikalar açmaktan bahsediyoruz. Çok akılcı projelerimiz var” 

- SANDIK GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ

Sandık görevlilerini olağanüstü bir dikkate davet eden Yıldırım, “Sandık görevlileri hiçbir partinin sandık görevlisi değil. Bu konuda hemfikir olalım. Sandık görevlileri sandığın güvenliğinden sorumlu olan kişilerdir. Oradaki işleyişi doğru bir şekilde sağlayacak, yönetecek kişilerdir. Kendilerini A-B partisinin savunucularıymış gibi, onun temsilcisi gibi görmesinler. Onlar tarafsız bir şekilde, orada işleyişi sağlamakla görevliler. Görevlerini layıkıyla yerine getirsinler. Ne demek mühür basılmış oy, kullanılmış, onu vatandaşa veriyorsun git oyunu kullan. Ne olacak ikinci bir mührü bastığında, farklı bir partiye bastığında geçersiz oy. Böyle bir şey kabul edilemez. Bu kelimenin tam anlamıyla skandaldır. Bu anlamda bütün sandık görevlilerini olağanüstü bir dikkate, özene davet ediyorum”dedi.

- GENÇLERE ÇAĞRI

Gençlere de seslenen Yıldırım, şunları söyledi:

“Gençlerimiz çok akılcı, çok düşünen, araştıran gençler olduğunu görüyorum. Gençlere dokunduğumuz zaman sahada boş bir takım tutar gibi ben şuyum, buyum diye davranmıyor sorguluyor. Siz geliyorsunuz ama bize ne vaat ediyorsunuz. Bizim geleceğimiz ile ilgili kaygılarımız var. Bu kaygıları nasıl gidereceksiniz. Gençlerimizde bir açlık var, öğrenmek istiyorlar. Kendi geleceklerine kim yön verecek, sorguluyorlar. Gençlere sesleniyorum. Sizlerin sorunlarını CHP çok iyi biliyor, çözümlerini de biliyor. Gençlerimizin en büyük sorunu işsizlik. Gençlerimiz yıllarca okulda okuyor, efor sarfediyorlar. Üniversite bitiriyorlar ama işsiz kalıyor. Bu çok büyük bir problemdir. Elimiz de çok büyük bir güç, bir cevher var. Gençlik bir cevherdir. Ve biz onu heba ediyoruz. İşsizlikle biz CHP olarak bu cevherin kıymetini biliyoruz. Biz bunları etkin bir şekilde istihdam etmek ve Türkiye'nin kalkınmasında kullanmak istiyoruz. Gençlerimizin ufkunu açmak istiyoruz. Gelsinler CHP’yi desteklesinler. Geleceğimizi şekillendirmede bize yardımcı olsunlar. Kadınlarımıza şuanda sadece bir seçmen olarak bakıyorlar. Bakıyorsunuz 5 milletvekili adayı olan bir listede kadın aday ya hiç yok yada kadın olsun diye. Seçilemeyecek bir boyuttalar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz toplum yarısını oluşturuyoruz kadınlar olarak. Evini çeviren kadınlardır. Bakın her ne kadar evin reisi erkek denilse de, evin direği kadındır. Biz CHP olarak kadının değerini biliyoruz.”  

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha