"Tütün bizim namusumuzdur" diyen Tutdere, tütüncü esnafının sıkıntılarını bizzat işyerlerinde dinledi ve tütündeki sıkıntıların giderilmesi için CHP iktidarına ve kendisine oy istedi.

Bu yıl yeni ürün dikildiği halde geçen yılki tütünlerin evlerde beklemesi ve satış sıkıntısının olmasından dolayı oluşan mağduriyete değinen Tutdere, şu açıklamalarda bulundu:

"Adıyaman’ın ve özelliklede Çelikhan’ın tütün yasasından dolayı çektiği sıkıntıları bildiğimiz için seçim startımızı Çelikhan’dan başladık ve halkımızın sorunlarını dinledik. Çözüm için 24 Haziran'ın çıkış yolu olduğunu hepimiz biliyoruz. AKP hükümetinin meclisten geçirdiği tütün yasası çok acımasız ve sonu yasakla biten bir yasadır. Şayet CHP sandıktan güçlü bir şekilde çıkmazsa, Çelikhan'ımızın ekonomik olarak çökmesi, bitmesi demektir. Ama Çelikhan’da hiçbir şekilde göremediğimiz teveccühü bu dönem gördük ve bizlerde çiftçi vatandaşlarımıza namus sözü veriyoruz ki; meclisteki ilk işimiz AKP hükümetinin çıkarmış olduğu bu tütün yasasını geri çekmektir” 

Tutdere'nin konuşmasını memnuniyetle dinleyen ilçe halkı da desteklerini ifade ettiler.   

Kaynak : PHA
Kaynak: pha