"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemleri üzerine açıklama yapan Ağbaba, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ben hiç yalan söylemedim diyor. Malatya’da diyor ki; İnönü üniversitesi kuruluş tarihi 1975, geçtiğimiz Perşembe akşamı Malatya geldi, dedi; İnönü üniversitesi ben kurdum dedi. Adıyaman havaalanı 1998’de yapıldı. Adıyaman’a havaalanı ben yaptım dedi. Yakında Fatih Sultan Mehmet’in 1453’de feth ettiği İstanbul’u ben aldım dese şaşmayın” diye konuştu.

- OHAL SAHİPSİZLERİN MAĞDUR EDİLMESİ

OHAL kapsamına ilişkin açıklama yapan Ağbaba, “OHAL ilan edildiğinde OHAL ne olduğunu Adıyamanlılar bilmiyordu. 20 Temmuz sivil darbesini kimse bilmiyordu.  OHAL ne imiş. OHAL Adıyamanlı Abuzer Dayının sırtına vurulan tazikli su. OHAL sizin yüzünüze sıkılan biber gazı, OHAL yıllarca FETÖ ile mücadele eden Eğitim- Sen’li öğretmenlerin meslekten ihraç edilmesi. OHAL, yıllarca FETÖ’ye karşı mücadele etmiş, AK Parti’ye karşı mücadele etmiş solcuların devletten atılması. Yıllarca laiklik, cumhuriyeti savunmuş çocuklarımızın, gençlerimizin öğretmenliğe alınmaması, devlete sokulmaması. OHAL, sahipsizlerin mağdur edilmesi. 2002’yılından beri AK Parti’de milletvekili olanların isimlerini biliyoruz. Fakire, fukaraya uygulanan FETÖ kriterleri; ne o kriter? Bank Asya önünden geçmek, cemaat okulunda okumak. Bu kriterler AK Parti milletvekilleri dahil uygulansaydı AK Parti milletvekili kalır mıydı? Bunların içinde Pensilvanya’ya gitmeyen, Türkçe olimpiyatlarına katılmayan, FETÖ’nün eteğini öpmeyen bir tane adam bulamazsınız” şeklinde konuştu.

- İSMAİL KAHRAMAN'A TEPKİ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile ilgili FETÖ’den kaçan damadının İstanbul’daki hastanesine atanan kayyumun Türkiye’de olan diğer damadı olduğunu vurgulayan Ağbaba, “Bir menzup var. Bugün helallik istemiş. Meclis Başkanı, Atatürk düşmanı, onun iki damadı var. Biri FETÖ’cü olduğu için 15 Temmuz sonra uçağa binip yurt dışına kaçıyor. O kaçan damadının bir hastanesi var İstanbul’da. O hastaneye kayyum atanıyor. Atanan kayyum İsmail Kahraman'ın diğer damadı. Al birini vur ötekine, bunlar 7 sülale görüşüyorlar, geldiğimizde yapacağım ilk şey OHAL kaldırmak, hakkı yenen insanların hakkını teslim etmek” açıklamasını yaptı.

- TSK SİYASETE ALET EDİLMEMELİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini ifade eden Ağbaba, şöyle konuştu:

”Şimdi tabi bizim söylemiş olduğumuz şu; Türk Silahlı Kuvvetlerinin herhangi bir mensubu siyasete alet edilmemeli. Diyoruz ki; bir siyasi partinin etkinliğinde 2'inci Ordu Komutanı olmamalı diyoruz. Bir siyasi partinin olduğu yerde, siyasi konuşmaların olduğu yerde, hepimizin göz bebeği Peygamber ocağı dediğimiz bir ocağın olduğu bir mensup, siyasi konulara alet olmamalıdır. Bunu Afrin'e bağlıyorlar, 15 Temmuz'a bağlıyorlar, sanki biz bunun karşısındaymışız gibi onlara söyleyeceğimiz şey şu; Türk Silahlı Kuvvetlerinin siyasete girmemesi gerekiyor. Silahlı Kuvvetlerini kendi siyasi hesaplarınız yüzünden kötü yaptınız, siyaset bulaştırdınız, bunu bulaştıranlar utanmalıdır. O yemeğe katılanlar utanmalıdır. Geçmişte Türk Silahlı Kuvvetlerine terör örgütü diyenler, bu anlayış, AKP anlayışı, bize Türk Silahlı Kuvvetleriyle ilgili olumsuz bir şey söyleyemez. Geçmişte İlker Başbuğ'u Genel Kurmay Başkanı olarak, onun ikinci başkanı Hasan Iğsız'ı bütün kuvvet komutanlarını, tüm Silahlı Kuvvetlerini, onları darbeci yapıp, onları cezaevine atıp ve terör örgütü yapan anlayış bize laf söylemeye hakkı yoktur.” .

- BİZ AF TARTIŞMALARININ DIŞINDAYIZ

MHP Lideri Devlet Bahçeli, tarafından gündeme getirilen af tartışmaların içinde olmadıklarını aktaran Ağbaba,"Şimdi yancısı var, diğeri yok diyor, bu bizim dışımızdaki tartışma, biz af konusunda geçmişte söylediğimiz ne ise söylemeye devam ediyoruz. Bazen yancıya söyletiyorlar, kamuyu ne tepki alacağız diye, tepki alıyorlarsa geri çekiyorlar, tepki almıyorlarsa devam ediyorlar. Biz af tartışmalarının dışındayız. Af tartışmaların dışında olduğumuzu söylemek istiyoruz. Biz seçimlere hazırlanıyoruz."

- 24 HAZİRAN'DAKİ SEÇİMİN HESABI YAPILIYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerini her türlü tartışmanın dışında tutmak istediklerini aktaran Ağbaba, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz bu tür Türk Silahlı Kuvvetlerini her türlü tartışmanın dışında tutmak istiyoruz ama hükümetin böyle bir şey yapacağı bekleniyor. Duyura duyura, ilan ede ede Kandil'e gireceğini duyuruyor. Kandil'de kimse kalmadan bir operasyon yapabilsin diye bu tamamen seçimlere yönelik bir operasyon. Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinden 24 Haziran'daki seçimin hesabı yapılıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri hiç olmadığı kadar siyasetin göbeğine sokuluyor, bir tarafta Genel Kurmay Başkanı bir adayın aday olmaması için evine baskın yapılıyor, bir diğer tarafta ordu komutanı bir siyasi partinin bayrağının olduğu bir yerde yemeğe katılabiliyor.”

CHP Adıyaman Milletvekili Adayı Songül Varki Yıldırım da “ 5 vekil gönderme ışığını bu coşkulu kalabalıkta görüyorum. Vekil adayı olduğumuz günden bugüne kadar uyku haram bize. Gitmedik yer. Sıkmadık el bırakmıyoruz. Herkese CHP projelerini anlatmaya çalışıyoruz. Biz inanıyoruz ki Adıyaman eski şaşalı günlerine dönecek. Adıyaman özüne dönecek. CHP Adıyaman’da 5 sıfır yapacak hepinizin desteğiyle” diye konuştu.

Adıyaman’dan hedeflerinin 5 Milletvekili olduğunu ifade eden CHP Adıyaman Milletvekili Adayı Hakan Kılıç ise “Bu coşku bizleri mutlu etti. Kadınlarımızı burada gördükten sonra bu iş tamam. 5 Milletvekili götüreceğiz. Değerli arkadaşlar 15 gün kaldı. 24 Haziran hem ülke hem ilimiz için bir dönüm noktası 24 Haziran’da geleceğimize oynayacağız. Çocuklarımızın geleceğini  oylayacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyeti oylayacağız. Adıyaman için tütünümüzü oylayacağız” dedi.

Sandıkta 16 yıldır bu kenti ırgatlığa mahkum edenlere cevap soracaksınız diyen CHP Adıyaman Milletvekili Adayı Abdurrahman Tutdere de yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Ne çok özlemişsiniz iktidar olmayı, ne çok özlemişsini bu tabloyu, bu birliktelik, bu beraberliği. Bu meydan iktidar müjdecisi, hepinizi yürekten selamlıyorum. Bugün bu meydanı görenler artık değişim vakti geleceğini göreceklerdir. Artık Adıyaman değişim diyor. Adıyaman 16 yıldır sorunlarını çözmeyen vekillere tamam diyor. Vakit Adıyaman diyorlar; 16 yıl geçmiş Adıyaman’a vakit daha yeni gelmiş. Siz bununla bizi kandıramazsınız. Adıyaman'ı kandıramazsınız,. Adıyaman halkı sandıkta 16 yıldır bu kenti ırgatlığa mahkum edenlere, bu kenti yoksulluğa mahkum edenlere, gençleri kahve köşelerinde işsiz bırakanlara en iyi hesabı soracaksınız.”

Yapılan açıklamanın ardından Sanatçı Mustafa Özaslan’ın katımıyla seçim merkezi açılışı yapıldı.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha