Veli Ağbaba, AK Parti hükümetinin ‘Beka beka’ dediğini, 5 yıldır Besni’yi AK Partinin yönettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ne oldu? Besni’nin başı göğemi erdi? Ne oldu? Ne yaptılar? Ne çivi çaktılar. Bir göğsünün altına bakın birde üstüne bakın. Ne yaptılar? Bol bol müteahhitlik yaptılar. Bütün gücü bir siyasi partiye teslim edersen, bütün gücü bir siyaset anlayışına teslim edersen orda her şey olur. AK Parti Milletvekillerinde kibir var mı?var. Size nasıl  bakıyorlar? Bir Özgür Özel Türkiye’nin tanımış olduğu siyaset adamı. Biraraya gelirken kaç arabayla ve kaç konvoyla ve kaç korumayla geldik? yok. Koruma yok bir tek araçla geldik. Polis kardeşlerimiz, bizim evlatlarımız, kardeşlerimiz. Ne için takılsınlar peşimize 3 araba, 4 araba, 5 araba. Ne işi var koruma araçlarının, panzerlerin bizim yanımızda. Kimi kimden koruyorsun? kimsin? nesin? Hepimiz bu milletin milletvekilleri, adı üstünde vekil. Hepimiz bu memleketin evlatları ve çocuklarıyız. Aramıza niye başkalarını sokuyorsun? Niye o polis kardeşlerimizi yoruyorsun? Niye halktan uzak olup, halka yüksekten bakıyorsun? O nedenle Adıyaman bir siyasi partiye teslim ederse bazen bunlarda yaşar."

- "DİYORLAR, YA SAVAŞ, YA BEKA, SAVAŞ DA DÜŞMANINIZ KİM"

Tütün sorunu için de mücadele ettiklerini ifade eden Ağbaba,"Abdurrahman Tutdere milletvekili değildi ve geldik onunla mücadele ettik. Burada huzurunuzda söylüyorum. AKP Milletvekilleri vallahi de, billahi de parmaklarını oynatmadı. Sadece parmaklarını kaldırdılar. Abdurrahman Tutdere ile hem bu dönem hem de geçtiğimiz dönem mücadele ettik. Bütün gücünü siyasi partiye teslim edersen kibirde yaşarsın farklı şeyleri de yaşarsın. AK Parti bir konuda ayrım yapmıyor. AK Parti kendine oy veren fakir fukara yoksul çocuğunu da, CHP’ye oy veren fakir fukara yoksul çocuğunu da işe alma konusunda ayrım yapmıyor. 2016’da sağlık çalışanında mezun olan bir kardeşimiz geldi ve dedi ki iş bulamadık dedi. AK Parti ayrım yapmıyor bir konuda. Hangi konuda? AK Parti kendine oy veren fakir fukara yoksul çocuğunu da, CHP’ye oy veren fakir fukara yoksul çocuğunu da işe alma konusunda ayrım yapmıyor. AKP’ye oy veren fakirin çocuğunu da, CHP’ye oy veren fakirin çocuğunu da işe almıyor. Bu bir savaş değil. Diyorlar ya savaş ya beka. Savaşta düşmanımız kim? Ben size Besni’nin meydanından söyleyeyim. AK’ Partiye oy verenlerde. CHP’ye oy verenlerde, Saadet Partisine oy verenlerde, MHP’ye oy verenlerde, İYİ Partiye oy verenlerde, HDP’ye oy verenlerde herkes bizim kardeşimiz. Düşmanımız kimse yok" diye konuştu.

-"BİZİM SİYASETİMİZ SEVGİ SİYASETİ"

Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Adıyamanlıların ve Besnililerin Nevruz bayramını kutladı.

Memleketlerinin yüzünü güldüren ve partinin yüzünü ağartan çok sayıda belediye başkanları olduğunu kaydeden Özel, şunları kaydetti:

‘’Onlardan bir tanesi Kesmetepe’de 10 yıl boyunca görev yaptı. Küçücük bir belde adını kimse bilmeye bilir. Sesini duyurması mümkün değil. Ama onu bütün Türkiye tanıyor. Niye tanıyor? Birileri kapalı kapılar arkasında ihale yaparken, birileri devletin parasını, sizin alnınızın terini, hepinizin vergilerini yandaşlara peşkeş çekerken memleketlerinin yüzünü güldüren ve partinin yüzünü ağartan çok sayıda belediye başkanımız var. Onlardan bir tanesi Kesmetepe’de görev yaptı. 10 yıl boyunca küçücük bir belde adını kimse bilmeye bilir, sesini duyurması mümkün değil ama  onu bütün Türkiye tanıyor. Televizyonları açıyorsunuz. Bakıyorsunuz karşıda umudun dili yerine korkunun dilini pompalıyor birileri. Diyor ki! benim seçtiklerimi, benim atadıklarımı seçmezseniz, benim dediklerimi belediye başkanı yapmazsanız ülkenin beka sorunu olacak. Yani 31 Mart'ta benim istediğim olmazsa ülke perişan olur, zor durumda kalırsınız. Bizim siyasetimiz sevgi siyaseti diyoruz. Yuhlamak bize yakışmaz. Şimdi Besnililer bir karar verecek. Bir Cumhurbaşkanına inanacağız. Sonuncusu diyor ki benim adaylarım olmazsa mahvolursun. Birincisi ne diyor? Birincisi diyor ki. Ben benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacak. Ama Türkiye Cumhuriyeti payidar olacak.’’

Özel, milli mücadele kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün ömrünü savaş meydanlarında ve at tepelerinde geçirdiğini belirterek, şöyle devam etti:

‘’Ülkenin dört bir yanında tren vagonlarında bitirmiş o kör kurşun, köstekli saat olmasa canını alacak, şehitliği göze almış, ülkenin kurtarıcısı diyor ki! Ben yok olacağım ama benim milletim, benim halkım ve benim cumhuriyetim var olacak. Sonuncusu ise siyasetin bir yerel seçimine bile bir beka sorunu biçiyor. Şunu söyleyelim bu ülkenin beka sorunu nu. Adıyamanlıların, Besnililerin büyük dedeleri ile Özgür Özel’in dedeleri, Edirnelilerle, Mardinliler. Trabzonlularla, İzmirliler. Antalyalılarla Diyarbakırlılar hep birlikte 19 Mayıs 1919’da başlayıp, 29 Ekim 1923’de Cumhuriyetle taçlanan kuruluş ve kurtuluş mücadelesinde hep birlikte hallettiler. Günü gelince kürtleri kardeş bilip, işine geldiği zaman şeytanlaştıranlara karşı, şunu söylüyoruz ki. Türküyle, Kürdiyle, Lazıyla Çerkeziyle, Alevisilye, Sunnisiyle. Besni ve Adıyaman’ı hep birlikte, Türkiye’yi hep birlikte kucaklıyoruz.’’

-"MHP’Lİ KARDEŞLERİMİN VERMESİ GEREKEN BİR KARAR VAR"

Milliyetçi Hareket Partililerinin vermesi gereken bir karar olduğunu vurgulayan Özel, "MHP’li kardeşlerimin vermesin gereken bir karar var. Bu seçim hakem millet. Halk ve hakın kendisi. Cebinde Adıyamanlıların, Besnililerin iki tane kart var. Biri sarı kart, biri kırmızı kart. Bu iki tanesiden bir tanesini 5 yıldır hizmet ettiği halde, elinde devletin bütün imkanları olduğu halde, iktidarlar aynı partiden olsun hizmet gelir yalanlarına karşı Besni’de taş taş üstüne koymayan, Besni’yi her geçen gün ekonomik olarak da,  sosyal olarak da inleten. Besni’nin öğrencisini Kahta’ya kaptıran, esnafın anasını ağlatan, Besni’de ki işçiler hakkı bir başka partili tarafından yenildiğinde işçilerin yanına gelip, koluna girip arkasında durmak yerine bu haksızlığa ve bu zulme sessiz kalan ve Besni’ye sahip çıkmak yerine kör bir siyaset kuyusunda debelenip duran belediye başkanına kırmızı kartı gösterecek" diye konuştu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha