“Şunun bunun değil, gelin Adıyaman Bizim olsun diyen” Bağımsız Türkiye Partisi Adıyaman Belediye Başkan adayı Mustafa Doğan açıklamasında şunları söyledi.

 “Sevgili Adıyamanlı hemşerilerim,

Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Haydar Baş Beyin MİLLİ EKONOMİ MODELİ ve SOSYAL DEVLET anlayışını esas alan SOSYAL BELEDİYECİLİK anlayışı ile sizlerin hizmete talibim.

Ben Bağımsız Türkiye Sevdalısı olarak bu millete ve vatana hizmet aşkı ile yetiştirilmiş, güzide bir kadronun mensubu olarak Adıyaman’ı Adıyamanlılar için yönetmeye aday oldum.

Adıyaman, insanı ile coğrafyası ile ülkemizin gerçekten güzide bir şehri olmasına rağmen tütününden tarımına, hayvancılığından sanayisine kadar gerek kültürel gerekse ekonomik gelişimini bir türlü tamamlayamamış bir şehir olarak karşımızda duruyor.

Bunun sebebi elbette ki, özünde 7 bin yıllık bir kültürü ve 1400 yıllık bir inancın muhabbetini taşıyan halkımızdan ziyade bu milletin önüne düşerek, Adıyaman’ı bugünlere taşımış siyesiler ve yerel yöneticilerdir.

Bu gidiş nereye kadar!

Bağımsız Türkiye Partisi Adayı olarak şunu açıkça beyan etmek istiyorum ki, Adıyaman’ın yerel yönetimi Türkiye’nin ulusal yönetiminin bir özetidir. Bugün ülkemizi yöneten mevcut iktidar ve ona güya muhalefet olma iddiasında olan partilerin tamamı söylem farkını bir tarafa koyarsak özü ve özeti aynı olan zihniyetlerdir. Hepsi serbest piyasa ekonomisini, özelleştirmeyi, ab yasalarını vs savunan küresel siyaset karşısında bir iddiası olmayan ama hırs ve çıkar uğruna bu ülkeyi uçurumun kenarına getirmiş görüşlerdir. Milletimiz aklını başına almalıdır.

Genel Başkanımız sayın Prof. Dr. Haydar Baş beyin dünya iktisat literatürüne germiş olan ve başta Rusya ve BRİCS ülkeleri tarafından uygulanan Milli Ekonomi Modeli’nin Sosyal Belediyecilik anlayışı ile yönetilmediği takdirde, Adıyaman ve diğer bütün illerin tarımından hayvancılığa bütün varını kaybetmesi bir kuraldır.

Adıyaman Belediyemizin milyonlarca liralık bütçesinin amaçsız, hesapsız bir şekilde sözde hizmet adı altında betona özde ise ranta feda edilmesine bu millet artık sesini en demokratik şekilde BTP adayı olarak bana oy vererek yükseltmelidir.

Belediyecilik sosyal bir anlayıştın uzak yapılır ise şayet bir eziyete dönüşmekten başka neye yarar.

Bizim ile Adıyaman insanımızın yüzü gerçekten gülecek ve dertlerine derman bulacaktır.

Sosyal Belediyecilik adına planladığımız projelerimizin bir kısmını kıymetli halkımız ile paylaşmak istiyorum;

1) Görev yaptığım süre zarfında maaşım, öğretmen maaşını asla geçmeyecek.

2) Görevim haricinde makam aracını asla kullanmayacağım.

3) Kadrolaşmada, sadakati değil liyakati esas alan bir belediyecilik anlayışını hep beraber getireceğiz.

4) Adıyaman’da; bankaya, faize bulaşmadan, maliyetine, kira öder gibi 20 yıl vadeli konut sahibi olmayan kalmayacak.

5) Engelli kardeşlerimizin önündeki tüm engelleri hep birlikte kaldıracağız.

6) Tüm öğrencilere ulaşım ücretsiz olacak.

7) Her eğitim döneminde ilkokul öğrencisine 300 TL, ortaokul öğrencisine 400 TL ve lise öğrencisine 500 TL eğitim bursu vereceğiz.

8) Şehrin değişik yerlerine kuracağımız, beş yıldızlı otel standartlarında hizmet verecek düğün salonlarını evlenen çiftlerimize ücretsiz tahsis edeceğiz.

9) Evlenen çiftlerimize çeyiz desteği verecek ve doğan ilk çocuğa bir adet çeyrek altın ile maşallah diyeceğiz.

10) Gençlerimiz için şehrin birçok yerine spor kompleksi kuracak, gençlerimizin fiziksel ve ruhsal gelişimine destek sağlayacağız.

11) Değişik branşlarda spor okulları açılarak, gençlerimizin profesyonel ellerde yetiştirilmesini sağlayacağız.

12) Adıyaman’ın tarihi ve coğrafi güzellikleri, ulusal ve uluslararası çalışmalar ile turizme kazandıracağız.

13) Şehrin birçok yerine kurulacak olan çok katlı “akıllı otoparklar” ve “akıllı trafik lambaları” ile trafik ve park sorunu tarihe karışacak.

14) Adıyaman tütünü benim için bir namus meselesidir! Adıyaman tütününü belediye olarak pazarlayacağız. Bu manada tütün üreticisine, ürün alım garantisi veriyorum.

15) Kurulacak nar suyu işleme tesisi ile nar üreticisinin bütün üretimine ürün alım garantisi veriyorum.

16) Adıyaman coğrafyasında bulunan her maden türü için bir işleme tesisi, fabrika kurularak, bu doğal kaynakların belediye/vatandaş ortaklığında işletimi sağlanacak, böylece Adıyaman’da hem işsiz kimse kalmayacak hem de elde edilen kar ile halkımıza verilen sosyal hizmetin kalitesi artırılacak.

17) Akıllı, genç ve enerjik bir Adıyaman’ı hep birlikte inşa edeceğiz.

18) Rantsız, yandaşa değil vatandaşa hizmet eden bir belediyecilik anlayışını hep birlikte getireceğiz.

19) Güvenli, huzurlu, alt yapısı güçlü bir Adıyaman’da hep beraber yaşayacağız.

20) Temiz, çevreci ve ulaşımı kolay bir Adıyaman’da hep beraber yaşayacağız.

“Şunun bunun değil, gelin Adıyaman BİZİM olsun”

Editör: Adıyaman Haber