16 yıl sonra yeniden hemşerileri tarafından büyük teveccüh gören Bozkurt, gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Siyasete 16 yıl ara verip tekrar siyasete dönen siyasetçi nadirdir diyen Bozkurt, “ Uzun yıllar Adıyamanlı hemşerilerimin bir beklentisi vardı. Siyasete yeniden dönmek için şartlar elvermedi. Bütün partilerden de teklif aldım ama kısmet değilmiş. Bugün de siyasete yeniden dönmemin önemli sebepleri oldu. Adaylığımın açıklanmasının ardından Adıyaman’a tekrar geldiğimde Havalimanında vatandaşların beni karşılaması çok etkiledi. İnanıyorum ki bütün partilerden arkadaşlarımız oradaydı. Yoksa öyle bir coşku meydana gelmezdi. Beni karşılamaya gelen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Hatta bazı vatandaşlarımız beni yolda gördüklerinde keşke haberimiz olsaydı da bizde gelseydik dediler. Ben hepsini geldi şeklinde kabul ediyorum ”dedi. 
İyi Parti GİK Üyesi de olan Bozkurt, “Gönlüm arzu eder ki bana hiçbir ihtiyaç kalmasın. Ülkemizin ve ilimizin sorunları çözülsün. Adıyaman’ımız büyük mega projelerle buluşabilsin. Benim idealimdeki Adıyaman 81 İl arasında kendine yer bulabilsin. Bu çok büyük arzumdu. Ben siyasete başlarken bazı hedeflerim vardı. Hedeflerim içerisinde Adıyaman’ımıza bugüne kadar civar illerin römorku şeklinde ifade edilirdi. Siyasete girdiğim zamanlarda kendime bir rota çizmiştim. Çağdaş, gelişmiş, kendi içerisinde büyümeyi hedefleyen ve bütün sorunlarını çözebilme noktasında başlangıçlar yapmış bir il olmasını diliyordum.  Bir ilin il olabilmesi için bazı yapıların olması gerekir. En başta bir üniversitenin kurulması gerekir. Biz bunu 1999 yılında gerçekleştirdik. Şuan da okuyan öğrenci sayımız 23 bin civarındadır. 1998 yılında organize sanayi bölgemizi kurduk. Bunların Adıyaman’ımıza ekonomik ve istihdam anlamında çok büyük katkıları oldu” şeklinde konuştu. 
Zor şartlarda partilerini kurduklarını söyleyen Bozkurt, “Merkezde bir sağ partinin kurulmasını istemediler ve hesaplarda böyle yapılmıştı. Bu nedenle partimizi kurarken de zor şartlarda kurduk. Zor şartlarda yürüdük. O kadar zor şartlarda kurulan bir partiyiz ki adımızı korkusuzlar hareketi dediler. Ben vatan ve bayrak sevdasıyla dolu biriyim. Hep merkezde siyaset yaptım. Bu hareketin başlamasında kurucu görevinde bulundum”
“FETÖ bir terör örgütüdür” ifadelerini kullanan İyi Parti Milletvekili adayı Bozkurt, FETÖ’le gerçek mücadele vereceklerini söyledi. 
- SEÇİMDEN SONRA IMF’YE YENİDEN EL AÇACAĞIZ
Satılan fabrikaları geri alacaklarını söyleyen Bozkurt, “2002’den sonra malların hepsinin satıldı. TÜPRAŞ, TELEKOM, ÇİMENTO, TEKEL ve Şeker Fabrikaları satıldı. Biz geldiğimizde bunların hepsini geri alacağız. Şuanda Türkiye’nin ekonomisi sıkılmış durumda. Doların artışı vatandaşa yansıyor. Doların artmasıyla vatandaşımızın maaşı yüzde 25 eksildi. Ülkemizde güvenilir bir anayasa yaparsak, OHAL’den ülkemizi çıkarırsak, dış dünyaya güven verirsek bu ülkenin yeri farklı olur. Seçimden sonra IMF’ye yeniden el açacağız. Onlarda bize kemer sıkın diyecekler. Dolayısıyla bizi ancak biz kurtarabileceğiz. Bizim kavgayla bir işimiz yok. Biz dertlere çözüm bulmak için çalışacağız. Hep birlikte iyi bir Türkiye kuracağız.”dedi.
Geçmiş dönemlerde tütünden dolayı istifa eden Bozkurt, şöyle konuştu:

"Tütün gittiği zaman Adıyaman’ın bütün damaları kesilecek. Tütün bu ülkenin ana girdisidir. Tütün’ü Adıyaman’dan götürmemeliyiz. Adıyaman tütünü bir markadır. Katkı olarak girmediğinde kaliteli bir sigara oluyor. Biz yalnız tütünün peşine düşersek yanlış yaparız. Tütünle birlikte tarımı da kalkındırmamız gerekir. Ama ana önceliğimiz Adıyaman tütünüdür. Biz üreten bir ülke olmak zorundayız. Tarım ve turizmle kalkınabiliriz. Sulama projeleriyle birlikte sulu tarıma geçeceğiz. Ürettiğimiz ürünleri satacağız. İthal etmeyeceğiz. Köyden kopan insanları mutlak suretle yeniden döndürmek zorundayız. Arpa, buğday, zaman ve et gibi ürünler ithal ediliyor. Bu vizyonumuza uygun değil ve bize yakışmıyor. Tarımda ciddi reform gerekiyor. Her bölgeye hitap edilmeli ve ürünler üreteceğiz. Adıyaman yapısına uygun ürünleri üreteceğiz. Sulamaya öncelik vereceğiz. Adıyaman’da tütün markadır. Bunu tescilleyeceğiz. Biz istiyoruz ki tütün alın teri emeği tamamen köylüye ait olsun. Köylüde devletine sorumluluğunu yerine getirerek vergisini ödesin"

- ADIYAMAN BİZİMLE İYİ OLACAK
Sorunları çözmek için yola çıktığını dile getiren Bozkurt, sadece İyi Partililer değil diğer partililere de seslenerek, “ Ak Partili, CHP, MHP, Saadet Partisi, HDP’li kardeşlerimden oy istiyorum. 2 kişiden 1’nin oyuna talibim. Sorunları çözmeye talibim, milletvekilliğine talip değilim. Ben problemleri çözmeye talibim. Ben Türkiye’nin problemlerinin çözülmesine talibim. Bu memleket AK Parti’ye 4 milletvekili verdi. Bana da verin 4 milletvekili. Eğer söz verdiklerimi yapmazsam gelin hesap sorun. Özür dileyeceğim, suçluyum diyeceğim. Ben görevimi yapamadım diyeceğim. Ben güç istiyorum. Ne kadar güçlü gidersem o kadar güçlü dönerim. Adıyaman bizim için iyi olacak ve gelişecek. Adıyaman’da doğdum. Adıyaman’da büyüdüm. İşim gereği Türkiye’nin çeşitli yerlerde bulundum ama Adıyaman sevdası hiçbir zaman çıkmadı. Ben sizlere emanetim. Ak Parti,Anavatan Partisi, İttifak içerisinde olduğumuz CHP ve Doğru Yol Partisindeki kardeşlerime olan arkadaşlarıma sesleniyorum bana sahip çıkın ve Adıyaman’ın kaderini değiştireceğim. Benim bütün derdim memleketim ve ülkem. Siz beni çağırdınız ve bende geldim” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha