AK Parti Belediye Başkan Adayı Doktor Süleyman Kılınç'ın projeleri arasında yer alan Adıyaman ulaşımın battı çıktılı köprülü kavşaklardan bağlantı yollarına, otoparktan ‘Akıllı Şehir’ uygulamasına rahat bir nefes alınacağını söyledi.
Adıyaman ulaşımını rahatlatacaklarını kaydeden Süleyman Kılınç, “Altınşehir ve Hastane Kavşaklarına  battı  çıktılı köprülü kavşakları en kısa sürede yapacağız. Köprülü Kavşakların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından projesi yapıldı.Yakında inşaat ihalesine çıkılacak. Şehrimizin Kuzey ve Güney çevre yolları ve sorunlu bölge bağlantı yolları ile birlikte, organize sanayiden küçük sanayiye bağlantı yolu yapacağız. Bayram ve kandil günleri ile taziye zamanlarında mezarlık çevresinde meydana gelen trafik yoğunluğunu gidereceğiz . Şehir merkezinde yaklaşık 2 bin araçlık otopark planlamalarımızı hayata geçireceğiz. Trafik bizimle rahatlayacak” dedi.
Kılınç, ‘Akıllı Şehir Adıyaman’ uygulamasını hayata geçireceklerini  ve akıllı trafik sinyalizasyon uygulamaları ile araç ve yaya sayısına göre trafik ışıklarının kontrol edileceğini aktardı.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha