Abdulkadir Kırmızı, Adıyamanspor'un geçmişteki iyi günlerine dönmesi gibi sportif sorunlar başta olmak üzere tüm spor branşlarının sorunlarının masaya yatırılacağını söyledi.

Adıyamanspor'un süper lige girmesinin çok büyük hayal olmadığını vurgulayan Kırmızı, “Bir memlekette spor olmazsa, özellikle de futbol olmazsa olmaz. Adıyaman'da bütün spor branşlarına emeği geçenleri bir spor şurasında bir araya getirip görüş ve temennilerini alacak ve değerlendireceğiz.”dedi.

Kırmızı,şunları kaydetti:

“Ama özellikle spor bir bütün olarak ele alınmalı ve orta direk elbette ki futbol ama futbolun yanında basketbol, hentbol,karate, voleybol, atletizm bütün spor dallarını belirli bir program  dahilinde el almak lazım. Bunun içinde ne lazım benim kanaatim Adıyaman'da bir spor şurası oluşturması lazım. Bunu kim oluşturacak belediye oluşturacak. Spor veri bankamızla olduğunu düşünmüyorum. Adıyaman'da bir spor şurası tertiplenipbunu ciddi manada Adıyaman'ın gündemine almak lazım. Adıyaman'ın sporunu bu şurada  tartışmak lazım, birincisi geçmiş vizyonumuzun olması lazım geçmişi iyi bilmemiz lazım ki geleceğimize iyi bir yön verebilelim geçmişte Adıyaman'da spora hizmet etmiş çok değerli insanlar var bunların ismi bile anılmıyor,esamesi okunmuyor. Oysa yıllar yılı Adıyaman hizmet etmiş gerçekten futbolcu olarak antrenör olarak yönetici olarak çok büyük hizmetleri geçmiş insanlar var ama bunlara bir teşekkür bile edilmiyor. Oysa marifet iltifata tabidir derler insanları takdir etmek bir alkışlamak çok büyük bir şey değil çok maliyetli bir şey de değil ama yenileri için bu önemli bir rehber olur yol gösterici olur bir azmettirici unsur olur. Uzak doğu sporlarımız var. Hentbol, voleybol, basketbol gibi ana spor dallarımız var bunlarla ilgili de ciddi manada çalışmalar yapmak lazım”

-“ADIYAMANSPOR’U SÜPER LİGİN KAPISINA GETİRDİK”

Adıyaman spora birkaç stat yetmeyeceğini aktaran Kırmızı, “Benim çocukluğum döneminden kalmış bir stadyum var yani iyi kötü orayı yapanlara emeği geçenlere sonra üstünü kapatanlara tribünlerini yapanlar hepsine teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun geçmiş belediye başkanlarımızdan Mehmet Erdem Bey gerçekten güzel Adıyaman spora hizmetler etti, gayret gösterdi. Mehmet Erdem Bey de başkanımız bir sporcuydu.Bizgenç yani daha doğrusu çocukken o işte sümerspor da bazen spor dalında top koşturuyordu. Spor sevdalısı bir adamdı. Şevket Gürsoy başkanımız geldi.Görüyorum gayretleri oluyor. Ondan sonra biz geldik. Bizim dönemimizde de spora ciddi manada destekler verdik ve gerçekten burada seversiniz sevmezsiniz beğenirsiniz beğenmezsiniz Növfel Bozdoğan'ın bir spor adamı olarak Adıyaman'da yerinin aynı her zaman ayrı olduğunu düşünüyorum.” Dedi.

Kırmızı, belediyelerin resmen yardım vermesinin hukuken mümkün olmadığını,  profesyonel takımlara direkt nakdi veya yardım yapmasının mümkün olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Biz neler yaptık, 75 dönüm yanılmıyorsam bir hazine arazisini verdik. Adıyaman Spora Kum ocağı tahsis  edildi kendilerine onu biliyorum. Ayrıca, dönem valisi arkadaşlarımızı Sanayi ve Ticaret Başkanı burada Zafer Ersoy'u da yad etmeden geçemeyeceğim Allah kendisinden razı olsun onunla beraber Bozdoğan Halil Işık valimiz bir heyet kurduk. Adıyaman’dan bir heyet İstanbul'a gittik. 15 gün İstanbul'da Adıyaman sporumuza kapı kapıgezdik ve yardım topladık. Sayın Abdulkadir Konukoğlu ailesine gittik oradan yüksek miktarlarda yardımlar aldık kendilerine burada teşekkür ediyoruz. Ayrıca Adıyaman Belediye Garajı tüm gelirlerini Adıyaman Spora verdik Yani biz garaja hiç Adıyaman Belediyesi olarak bir gelir temin yolla gitmedik. Dedik ki otobüs çıkışlarında para alınıyor ya  hepsini biz Adıyaman spora devrettik ve sonuç itibariyle Adıyaman Sporu biz süper ligin kapısına getirdik.”

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha