Törende İl Seçim Kurulu Başkanı Kerim Kamlı, milletvekillerine mazbatalarını takdim etti.

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, yaptığı açıklamada, "Türkiye tarihi bir seçimi geride bıraktı. Ben bu seçime, bu son asrın en önemli seçimlerinden biri gözü ile bakıyorum. Türkiye ilk kez makas değiştirdi. Ve parlamenter hükümet sisteminden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine böylece geçmiş oldu. Bu seçim tarihe geçecek bir seçim. Türkiye bundan sonraki yüz yılını, bundan sonraki geleceğini belirleyecek çok önemli bir seçim geçirdi. Millet bu tarihi karar verirken tabi ki bir taraftan bu ülke, bu milletin yıllardır bekleyen sorunlarını çözen AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan’ı yine işbaşına getirdi. Yine Türkiye üzerinde oynanan oyunları bu mazlum coğrafyada, İslam aleminin çekmiş olduğu, yaşamış olduğu sıkıntıları düşünerek, aslında sandığa gitti. Burada verilen her bir oy, onların bütün oyununu bozmaya yetti"dedi.

- ADIYAMAN KENDİNİ AŞTI

Adıyaman'ın kendini aştığını belirten Aydın, şöyle devam etti:

"Adıyaman, 5 milletvekilinden 4’nü AK Parti’ye tevdi etti. AK Parti ile birlikte Adıyaman kendini aştı. Adıyaman çok daha hızlı bir şekilde gelişim gösterdi. Bu anlamda kabuğunu kırdı.  Adıyaman’da hizmetleri, yatırımları gören, Adıyaman’da var olan, bütün sorunları çözen partinin AK Parti olduğunu bütün hemşerilerimiz biliyordu ve bugüne kadar da duasını, desteğini esirgemedi. 24 Haziran’da yine AK Parti ile yola devam dedi. Türkiye geneli Adıyaman gibi milletvekili sayısını muhafaza ederek çok iyi bir netice ile bizi Ankara'ya gönderdi. Bundan sonraki süreçte yeni Türkiye kapıları sonuna kadar açılmış oldu. Türkiye artık çok emin adımlarla kararların hızlı ve etkili alındığı, güçlü yürütme ile birlikte Güçlü mecliste çok daha ciddi işlerin yapılabileceği yeni bir döneme girmiş oldu. Artık çözülemeyen ne kadar sorun var ise de bu sorunları yeni dönemde çözeceğiz. 2023 hedeflerimiz var. 2053-2071 hedeflerimiz var. Seçim kampanyası sürecinde gördük ki proje üreten, ortaya hedef koyan, AK Parti vardı. AK Parti dışında yapacak olan bir parti görmedik. Onların söylediği tek bir şey vardı; kendileri iktidara gelirse AK parti yaptıklarını yapacaklarını yıkmaktan, başka yeni önerileri olmadı. Millet yıkım ekibini değil yapım ekibini yeniden tercih etti. Millet eski Türkiye sevdalılarının değil, yeni ve güçlü Türkiye kapılarını sonuna kadar aştı. Bu seçimin ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu seçim dünya barışına da çok ciddi katkı sağlayacak olan bir seçim. Çünkü biz biliyoruz ki; dünya’da tüm mazlumların, mağdurların tek bir umut kapısı var; Türkiye Cumhuriyeti tek bir lideri var Recep Tayyip Erdoğan. Yeni dünya düzeninde Türkiye çok daha aktif, çok daha güçlü, çok daha belirleyici bir rol alacak"

- AVRUPA İLE İLİŞKİLER DÜZELECEK

Avrupa ile ilişkilerin düzeleceğini belirten Aydın, "Düne kadar mitinglerine müsaade edilmeyen Avrupalılar, batılılar tek tek kutlama sırasına girdi. Çünkü onlar haliyle bükemedikleri eli öpecekler. Bu ilişkilerde düzelme seyrine girecek, çünkü millet uyandı. Millet iradesi sandığa yansıdı. Bu irade ile birlikte güçlü bir meclis, tüm sorunların çözümü noktasında ciddi bir gayret gösterecektir"ifadelerini kullandı.

- YA ŞİDDETİ SEÇECEKLER, YA SİYASETİ

HDP ile ilgili de değerlendirmede bulunan Aydın, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bugün iki şehidimiz vardı. Bir defa bu ülkede birileri demokrasi ile terör arasında tercih yapmak zorunda. Bu ülke de birileri şiddetle, siyaset arasında tercih yapmak zorundadır. Hem şiddet sırtını dayayacaksınız hem de siyaseten var olmaya çalışacaksınız, bu kabul edilebilir bir şey değil. Akla, mantığa sığmayan bir hadise yada terör değil de siyaset yaparak hizmet etmek istiyorsanız, terörle aranıza mesafe koymak zorundasınız. Terörü lanetlemek, terörle mücadele konusunda bu milletin, bu devletin yanında olmak zorundasınız. Buradan bu çağrıyı bütün siyasetçilere yapıyorum"   

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha