AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adıyaman mitingi ve seçim çalışmalarına dair görüşlerini dile getirdi.

Alkayış, mitingin proglamlanan saatten 2,5 saat geç başladığını olumsuz hava şartlarına rağmen dolu dolu geçtiğini belirterek, şunları ifade etti:

"Buna rağmen hiçbir hemşehrimiz yurttaşımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, gelinceye kadar alanı terk etmedi. Bu çok ciddi bir kararlılık bizi gerçekten çok duygulandırdı. Saatlerce yağmurun altında açık havada özellikle hanım kardeşlerimiz genç kardeşlerimiz miting alanını bırakmadı. Cumhurbaşkanımızda söyledi yaklaşık 35 bin kişi meydandaydı, ancak meydanın bir yönetiliş tarzı var, tahmin ediyorum 10-15 bin kişide sahanın etrafında vardı. Bizim öngörümüze göre yaklaşık 60 bin civarındaydı. Bu hiçbir siyasi parti hiçbir lidere nasip olmayacak bir teveccühtür. Bu teveccühten dolayı da Adıyamanlı hemşehrilerime tek tek ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımıza da hakikaten müteşekkiriz. Bu kadar yoğun bir program içerisinde, mitingleri takip ediyor, diğer açıdan da Türkiye cumhuriyetinin bütün resmi prosedürü aynı şekilde devam ediyor. Müthiş bir performans büyük bir fedakarlık. Bu vesileyle Adıyamlı hemşehrilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu bize asıl 31 Mart’ta Adıyamanımızın duruşunun da ip uçlarını veriyor diye düşünüyorum."

-“GÜNLERDİR SAHADAYIZ”

Alkayış, seçim çalışmalarının ve siyaset çalışmalarının ayrı ayrı prosüdürler olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

“AK Parti merkez ilçe olarak sürekli halkımızın içerisindeyiz. Mutlaka haftada 1 veya 2 program icra ediyoruz ancak seçim atmosferine girince bambaşka şekle bürünüyor. İş daha da kalabalık ve kitlesel hale dönüşüyor. Seçim kararı seçim propagandaları başladığı andan itibaren AK Parti olarak biz aşağı yukarı her hemşehrimizi ne iş yapıyorsa ikametgahında iş yerinde mutlaka ziyeret edebilecek ona ulaşabilecek o na dokunabilecek bir program planladık. Program çerçevesin de de günlerdir sahadayız. Bir yandan esnaf buluşmaları bir yandan mahalle buluşmaları, kadın buluşmaları, gençlik buluşmaları, ayrıca bunların alt kademeleri olan belli meslek grupların sendikalarımızın sivil toplum örgütlerimizinde kendi mensup üyeleriyle biz ciddi bir çalışma ortaya koyduk. Kadın ve Gençlik Kollarımız hemşehrilerimizi evlerinde ziyaret ettiler.Belediye başkan adayımızın özellikle milletvekillerimizin programlarını dah ada yoğunlaştırarak günün ilk saatlerinden başlayıp gecenin ileri saatlerinde biten çalışmalar icra ettik. Şunu iftiharla söyleyebilirim ki Adıyaman’ın merkez sınırları içerisinde aşağı yukarı gidilmedik bir mesken bir mekan kalmamış. Bugün şu anda belediye başkan adayımız disiplin kurulu başkanımızla beraber esasen ziyaret ettiğimiz yerler ikinci ziyaretler. Bazı programlar artık ikincisi olmaya başladı. Seçim süresibıyunca çok verimli bir çalışma ortaya koyduk. Çok dolu dolu bir program ortaya koyduk. Halkın teveccühü de bizim bu çalışmalarımızı daha istekli daha arzulu hale getiriyor. Çok bereketli çok güzel çalışma dönemi geride kaldı. Bazen fiziken yaşlı ama ruhen genç dedelerimiz nenelerimiz teyzelerimiz soruyor hangi partidensiniz diye, AK Parti deyice ‘ Allah razı olsun’ diyorlar. Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını görünce öpüyor alnına koyuyor, ‘canımız ona feda olsun’ diyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hissiyatıyla, halkın hissiyatının birbirine geçmiş durumda olduğunu vurgulayan Alkış, “Özellikle bu kesim Türkiye’nin geldiği aşamayı çok yakınen yaşayıp gelmiş insanlar. Geçmişte özellikle ulaşımda, sağlıkta eğitimdeki alınan mesafeyi çok iyi biliyorlar. Kendileri anlatıyor. ‘Öğretmenler elimize kitap verirler di, kitapçılardan kitap arardık, şimdi masaların üzerinde görüyoruz’ diyor. Ameliyat için şu kadar para verdik, cenazemiz vardı teminat yatırırdık’ şimdi bunlar kalktı. Bunları aşadıkları için, gençlerimizde özellikle cumhurbaşkanımız üzerinden o gerçekten dik duruşu, güven verişi de gençler üzerinde de temsil kabiliyeti, duruşu,özellikle cumhurbaşkanımız 2023- 2071 hedeflerinden bahsediyor özellikle kimler içinelbette gençler için. Gençler bu mesajı almış ve cumhurbaşkanımız da deyim yerindeyse aynı koordinatları paylaşıyorlar ve ciddi anlamda bir sevgi seli var. Bazen bu sevgiyi karşılamakta biz aciz kalıyoruz. Bizim için mutluluk kaynağı, hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum.”dedi.

-“31 MART’TA OYUMUZU AK PARTİYE VEREREK İSTİKRARI DEVAM ETTİRELİM”

Alkayış, seçim çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, Adıyaman merkez ilçe sınırları içerisinde 486 tane sandıkta oyların kullanılacağını, 6 tanesinin engelliler için seyyar olarak kullanılacağını, 2 sandığında cezaevinde bulunacağını kaydetti.

Sandıklar için gerekli tedbirleri aldıklarını, günlerdir alt yapısını hazırladıklarını aktaran Alkayış, şöyle devam etti:

“Biz bu 486 sandığımız için gerekli tedbirleri aldık, günlerdir bunun alt yapısını hazırlıyoruz, tamamladık. Hemşehrilerimiz bilsin ki sabah gittiklerinde bizim AK Partimizin idarecileri kendilerini karşılıyor olacak. Peki nerede oy kullanacaklar. Adıyaman’da 51 okulda Yüksek Seçim Kurulu oy kullandırma kararı verdi. Dolayısıyla biz hangi hemşehrimiz hangi okulda oy kullanıyorsa hepsinde tedbirimizi aldık. İkincisi elbette hasta olan, sevk gerektiren hemşehrilerimiz var. Yüksek Seçim Kurulunu takip ederek çaışmalarımızı yaptık, yardıma ihtiyacı olan demokratik hakkını kullanmak için sandığa gitmesi gereken her yurttaşımızı sandığa ulaştıracağız, oyunu kullandıracağız ve tekrar ikametgahına bırakacağız. Yine okuma yazması olmayan, engelli olan ya da yaşlı oy kullanmasını bilmeyenler için de eğitim çalışmalarımızı tamamladık. Orada arkadaşlarımız hazır olacak. Devletimizin de görevlendirdiği sandık başkanımızında başkanlığında tedbirimizi aldık. Hemşehrilerimizi 31 Mart sabahı sandıklara sahip çıkmaya, iradesini sandığa yansıtmaya davet ediyoruz. Onların rahat oy kullanması içinde AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı olarak bütün alt yapıyı oluşturduk. Bazen hukuki yardımlar olacak.

-“OY KULLANMA SAATİ SABAH 7:00’DA BAŞLAYACAK, 16:00’DA SONA ERECEK”

Alkayış, Adıyaman’da oy kullanma saati 7:00’de başlayacağını, öğleden sonra 16:00’da biteceğini anımsatarak, görev yapacak sandık kurulu üyelerinin kahvaltısı yemeği dahil her türlü tedbiri sonuna kadar aldıklarını söyledi.

Hem fiziki, hem teknik, hem hukuki çalışmaları ve görevlendirmeleri yaptıklarını ifade eden Alkayış, şöyle devam etti:

“Seçim anı ve seçimden sonraki bitin prosüdürlerimizi tamamladık. Şuan sadece biz 31 Mart’ta sabah 7:00’de yapılacak seçimi bekliyoruz. Netice itibariyle adı üzerinde seçim, ne demek seçim  bir tercih demek. Önünüze bir alternatif koyuluyor bunlardan birini seçin deniyor. Ve siyasi partiler birbirinin düşmanı değil, birbirinin rakibi. Rekabet ne üzerine ‘en iyi hizmeti ben yaparım üzerine’ dolayısıyla bizler hepimiz üç gün sonra yine bu memlekete yaşayacağız. Yine birbirimizn taziyesine, düğününe gideceğiz. Adıyaman hepimizin ortak paydası. Bir çok siyasi parti olacak ki demokrasi olsun ve seçim olabilsin. Allah muhafaza tek partili yada seçimin olmadığı tek rejim olsaydı ki Orta Doğu’da var. Burada demokrasiden bahsedemeyiz. atmosferi yavaş yavaş geride kalıyor, bu seçimde biz istiyoruz ki AK Parti olarak en iyi hizmeti bizim sunduğumuzu iddia ediyoruz. Adıyaman’a en iyi hizmeti bizim getireceğimizi iddia ediyoruz. Bu nedenle de rakiplerimizle yarışıyoruz, yarışımızda bunun üzerine yoksa kimseyle şahsıyla siyasi düşüncesiyle bir alakamız yok. Kim hangi partiye oy verirse de versin Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşıdır. Oy verirken şunu düşünmemiz lazım.Ülkemizde gerçekten istikrarı sürükleyen bir iktidar var. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bu da yerel seçim biz merkezi hükümetle yerel seçimi yerel hükümetin belediyenin aynı koordinatta devam etmesini istiyoruz. Hangi hizmet olacaksa merkez iktidarın hükümetin desteği ile olacak. Adıyamanlı hemşerilerimizde hangi siyasi partiden olursa olsun ne olursa olsu AK Partiye oy istiyoruz. Adıyaman için istiyoruz Adıyaman’ın istikrarı, vizyonu ve geleceği için istiyoruz.31 Mart’ta gelelim oyumuzu AK Partiye vererek istikrarı devam ettirelim.”

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha