AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Doktor Süleyman Kılınç, eşi ve çocuklarıyla birlikte, Barbaros Hayrettin Mahallesi'nde bulunan Türkiye Petrolleri Ortaokuluna gelerek oyunu kullandı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullanmaya gelen Başkan Adayı Kılınç, okul girişinde oy kullanmaya gelen vatandaşlarla selamlaşarak seçim sürecinin hayırlı olmasını diledi.

-"HALKIMIZ FERASETİYLE VE BASİRETİYLE GEREKLİ CEVABI VERECEKTİR"

Eşi, çocuklarıyla birlikte oyunu kullanan AK Parti Belediye Başkan adayı Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Öncelikle ilimize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Hakikaten 4 aydır ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Halkımızın çok güzel bir teveccühü vardı. Ve bu 4 ayda çok şükür çok güzel geçti. Çok demokratik ortamda geçti. Ben bu anlamda siyasi aktörleri tebrik ediyorum. Farklı partilerdekilerde özellikle dediğim gibi çok demokratik ortamda geçti. Malumunuz seçimler demokrasi şölenidir aslında inşallah kısa sürede bu süreci geride bırakıp yeni sürece başlamak lazım bir an önce buna yönlenmek lazım. Sürekli seçim gündemde olmaması lazım. Artık bu seçim sürecinin bitmesi lazım yaklaşık 4-5 yıl seçim olmayacak inşallah. Bu anlamda bir sükunet olacak hem ekonomik anlamda hem diğer sosyal, kültürel anlamda gelişmeler olacak vatandaşlar rahat edecek inşallah temennimiz budur. Tabiî ki yaklaşık partimizin 14'üncü seçimi ülkemizin bulunduğu ortam coğrafi konum itibariyle sosyokültürel yapısı itibariyle her seçim aslında bizim için beka sorunudur. Çünkü seçime yakın bir takım manipülasyon yapılır. Bu seçimde de gördük. Ama ben inanıyorum halkımızın ferasetiyle ve basiretiyle gerekli cevabı verecektir manipülasyonlara nihayetinde dediğim gibi seçimlerin sürekli gündemimizde olmaması lazım. Normal hayatın seyrine geçmesi gerekiyor. Ben özellikle bugünün sükunet içerisinde geçmesini temenni ediyorum özellikle muhtar adaylarımız noktasında hakikaten biraz daha hassas olmak lazım. Gerekli önlemler alınmıştır buna eminim ama en ufak bir öfke anında her türlü sıkıntı olabilir bu anlamda öfkelerine sahip çıkmalarını onları sakinleştirmek noktasında gereğinin yapılmasını rica ediyoruz. Nihayetinde bir seçimdir. Siyaset hayatın küçük bir parçasıdır. Dolayısıyla ölüm kalım savaşı değildir. Demokratik şölendir bu anlamda sonuç ne çıkarsa çıksın taktir ediyoruz vatandaşın teveccühü ne ise ona saygı göstermek lazım. Dolayısıyla bunu manipüle etmeye gerek yok. Yok şundan dolayı yok bundan dolayı ama şuanda son derece demokratik ortamda seçim yapılıyor. Hiç kimseye baskıda yok. Bu anlamda insanlar özgür iradesini sandığa yansıtabilir. Buna engel olacak herhangibi bir ortamda yok. Dediğim gibi son derece demokratik ortamda geçiyor. Ben tekrar bu seçimi özellikle ilimize Türkiye genelinde de dünyaya hayırlar getirmesini özellikle mağdurların, mazlumların İslam aleminin onlarında gözü bu seçimde onlarında soluk alabileceklerini düşünüyorum ben tekrar hayırlı olmasını diliyorum."

Açıklamanın ardından Başkan adayı Kılınç, sandıkları gezerek görevlilere başarılar diledi.

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha