Sayın Başbakan’ım,

Bir il milletvekilinin yalnızca seçildiği ilin değil, tüm Türkiye’nin milletvekili olduğu, keza bir bakanın da milletvekili seçildiği ilin değil tüm Türkiye’nin bakanı olduğu veya olması gerektiği bilinen bir gerçektir.
Sivil havayolu şirketlerinin belki kârlılığı bile bir yana bırakarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın memleketi Erzincan’a seferler düzenlediği, 6 bölgeli teşvik haritasında Adıyaman 5. bölgeye alınmasına karşın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i milletvekili seçen Şanlıurfa’nın Adıyaman’dan daha gelişmiş olmasına karşın 6. bölgeye alındığı ve demiryolu ağına da bağlanacağı medyadaki haberlerden bilinmektedir.
Bunları söylemekle Şanlıurfalı veya Erzincanlı kardeşlerimize (hâşâ) hasetle baktığımız sanılmasın. Aksine gıpta ile bakıyoruz. Lakin diğer illerin de Adıyaman’a gıpta ile bakmasını arzu ediyoruz.
Son on yılda ilimize yapılan 400 yataklı hastane, bölünmüş yollar, Arıtma Tesisi, Havşeri Suyu, TOKİ Konutları, Adliye Sarayı, Nissibi Köprüsü, havalimanı genişletmesi ve daha niceleri gibi merkezi hükümetimizin yatırımlarını görmezsek “nankör” olacağımız gibi demiryolu eksiğimizi görmezsek de engelli kardeşlerimiz alınmasın ama kendi açımızdan “kör” sayılırız.
Sayın Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Adıyaman’ın bu iller arasında yer almayışını, 62 km.lik Gölbaşı-Adıyaman arası maliyetin 541 milyon TL olduğunu ve bunun pahalı olduğunu ifade ediyor ise de Kanal İstanbul gibi rüya projeyi gerçekleştirebilecek devletimizin(Allah zeval vermesin) Gölbaşı-Adıyaman-Şanlıurfa demiryoluna da finansman ayırabileceğine inanıyorum. (12.2.2013 tarihli Adıyaman’da Olay Gazetesi) Adıyamanlı işadamı ve hayırseverlerin bu uğurda gönüllü maddi katkı sunacaklarına da inanıyorum. Örneğin çam sakızı çoban armağanı kabilinden kendiliğimden beş bin lira bağış yapmayı taahhüt ederek “siftah” açmaya hazırım Sayın Başbakan’ım.
N’olur bizi kırmayın. Kendinizi Adıyaman milletvekilleri arasında varsayıp 15 ilin toplam maliyeti olan 20 milyara 1 milyar TL ekleyerek AK Parti Adıyaman Milletvekili Recep Tayyip Erdoğan sıfatıyla16’ncı il olarak demiryolu ağına bağlanacağımız müjdesini, ilimize gelmenizi sevinçle beklediğimiz 14 Eylül’de verin…
Bunu bize çok görmeyin Sayın Başbakan`ım...
Saygılarımla
Mustafa Işıldak 0532–422 95 28
Adıyaman Sivil Toplumu Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı