Bazen bir şarkının sözlerinde kaybolup gidilir, bazen sadece bir kelimesinde ya da sadece müziğin ahenginde.

Bazen sen susarsın ve şarkının tek bir cümlesi anlatır, olup biten her şeyi. Hiçbir şarkının sözleri arasında kaybolduğunuz oldu mu ya da bir şarkının nakaratında kendinizi bulduğunuz? Benim oldukça fazla bu günlerde. Sanki her bir şarkı ben bir şeyleri hatırlayayım ya da unutmaya başlayayım diye karşıma çıkıyormuş gibi geliyor bazen.

Uygun bir zamanda müziği ya da sözleri hoşunuza giden veya size hitap edeceğinizi düşündüğünüz bir şarkı dinleyin derim. O şarkının boşuna ilginizi çekmediğini göreceksiniz. Mutlaka sözlerinde olmasa bile müziğinde ya da tek bir kelimesinde sizi alıp bir yerlere götüren bir şeyler bulacaksınız, eminim.

Şarkılar bizi söyler aslında. Yaşadıklarımızı, yaşayamadıklarımızı, hüznümüzü, sevincimizi, aşkımızı ve nefretimizi. Sizi en iyi anlatan şarkıyı bulun ve dinleyin. Bakın nasıl da uzaklara gidip, anıları tazeliyorsunuz. Belki de o an içinde olduğunuz durumu en iyi anlatacak kelimeleri hem de ahengiyle birlikte buluyorsunuz. Yeni yetme ya da sırf ilgi çeksin diye söylenmiş şarkılardan söz etmiyorum tabi ki. Kaliteli bir sesten, kaliteli cümlelerle ve anlam bütünlüğüyle oluşturulmuş emeklerden söz ediyorum.

Uzun süredir müzik dinlemiyorum. Sadece yazılarımı yazarken, arka fonda çok hafif bir batı müziği oluyordu ama bu kez bir değişiklik yaptım ve farklı bir müzik açtım. Ne yazacağımı bilmiyordum, şarkıdaki tek bir kelime yazımın da konusunu belirledi diyebilirim.

Kulaklığınızı kulağınıza takın, arkanıza yaslanın, gözlerinizi kapatın ve size en iyi gelen müziği açın, dalın gitsin uzaklara. Yanıbaşınızda olan her şeyle birkaç dakikalığına ilginizi kesin. Bakın nasıl da iyi geliyor.

Müziğin notalarıyla dolu bir yazıdan sonra, yazabileceğim tek şey gökyüzü her zaman ki gibi. Gökyüzüne bakmayı, gülümsemeyi ve size gülümseyen bir ben olduğunu unutmayın.

Hoşça, dostça, sevgiyle kalın.

                                                                Emine Özel Summak