Patlamanın ardından 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na geçen Vali Erin, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve askeri yetkililerle birlikte Tugay çıkışında yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre mühimmat deposunda bir patlama olduğunu, bu patlamanın etkisiyle ikinci bir patlamanın daha gerçekleştiğini söyledi.

Vali Erin, patlamadan etkilenen 16 personelin olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastanelere kaldırıldığını ve birinin durumunun ilk anda kritik olduğunun belirtildiğini, ancak hastanedeki müşahede sonrası onun da durumunun iyi olduğunun öğrenildiğini açıkladı.

Patlamanın meydana geldiği andan itibaren olay yerine ambulans ve itfaiye araçlarının hızlıca intikal ettiğini ve çıkan yangının kontrol altına alındığını kaydeden Vali Erin, ilk belirlemede patlamanın mühimmatlara etki eden teknik bir neden olduğunu değerlendirdiklerini, olayın asıl nedeninin belirlenmesi için Milli Savunma Bakanlığı himayelerinde inceleme çalışmalarının başladığını ifade etti.

Vali Erin, olaydan etkilenen bir kişinin de ilk patlamanın ardından evinin balkonuna çıkarak ne olduğunu anlamaya çalışırken ikinci patlamanın şiddetinden etkilendiğini, hastaneye kaldırılan bu vatandaşın da durumunun iyi olduğunu açıkladı. 

Vali Erin daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’la birlikte patlamada yaralananları, tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Kaynak : PHA

Kaynak: pha