Mevcut denetim yapısının daha etkin ve sonuç alıcı olmasını amaçlayan Dinamik Denetim Modelinin yanında, kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an önce tam anlamıyla normalleşmenin sağlanabilmesi için; temizlik, maske ve mesafe prensiplerine ilave olarak hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kuralların mercek altına alındığı tematik denetimlere polis, jandarma ve zabıta teşkilatını ile görevlendirilen kamu personeli katıldı.

6 Mart Cumartesi günü 436 ekip halinde bin 496 personelin katıldığı denetimler, 7 Mart Pazar günü 402 ekip ve bin 398 personelin katılımıyla icra edildi.

Cumartesi günü restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, fırın gibi yeme içme yerleri ile kahvehane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokalleri gibi umuma açık yerleri denetleyen ekipler, pazar günü ise otel ve konaklama tesisleri gibi umuma açık diğer yerlerde toplam 4 bin 974 noktada denetim faaliyetinde bulundular.
İş yeri sahipleri, yöneticileri, çalışanları ile müşterilere yönelik bire bir uyarılarda bulunulan denetimler, vatandaşları kurallara uymaya, sorumlu davranmaya davet eden bir yaklaşımla icra edildi.

Denetimler kapsamında gece saat 21.00’den sonra sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği belirlenen 40 kişi, maske ve sosyal mesafe kuralını ihlal ettiği tespit edilen 38 kişi ile hijyen ve kapasite sınırlamasını ihlal ettiği tespit edilen 22 iş yeri hakkında idari işlem yapıldı.

Hiçbir alanın denetim dışı kalmasına müsaade edilmeyecek plan çerçevesinde, hafta boyunca şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçları, berber, kuaför, güzellik salonları, internet kafeler, düğün ve nikâh salonları, alışveriş merkezleri, bakkallar, manavlar, kuruyemişçiler, kasaplar ile semt pazarları da sıkı kontrol altında tutulacak.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha