Şanlıurfa'da yıllardır kangrenleşmiş bir sorun olarak gündeme gelen kale eteğindeki evlerin akıbeti,  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül sayesinde nihayet sonuçlandı.

Seçim vaatlerinde ilk sıralarda yer alan kale eteğindeki evlerin kamulaştırılması ve ardından yıkılması hususunu göreve geldiği ilk günden bu yana takip eden Başkan Beyazgül, evlerin bulunduğu Kalkan Caddesine giderek vatandaşlarla bir araya geldi. 

-283 KONUT VE 17 İŞ YERİ KAMULAŞTIRILIYOR

Burada yaptığı değerlendirmesinde vatandaşların daha da mağdur olmaması için 32 bin 100 metrekarelik alanda fizibilite çalışmalarını tamamladıklarını belirten Başkan Beyazgül, şunları ifade etti:

"Seçim çalışmalarımızda da çokça uğradığımız bir yerdi kale eteği. Buradaki hemşehrilerimiz gayet sakin bir şekilde bugünü beklediler. İnsanlarımızın içerisinde bulundukları evlerin kayma ihtimali var. Bunun için öncelik olarak bu konuyu ele aldık. Biz her zaman halkımızın talebi bizim projemizdir dedik. Halkımızın taleplerini arasında burasının ilk sırada olması gerektiğine karar verdik. Evler gayet kötü. Buradaki insanımız, evimiz her an kayabilir korkusu ile yaşıyor. Bugün burası ile ilgili çalışmayı bitirdik. Görev geldiğimizin ilk haftası arkadaşlarımıza talimat verdim. Alt yapı çalışmalarını, zeminde mülkiyet çalışmalarını, üst yapı çalışmaları tamamlandı ve Meclisimizde kamulaştırma kararını aldı. Buradaki herhangi bir vatandaşımız  evet, ben artık paramı alayım. Buradan çıkayım dediği zaman gelip paralarını alabilirler. Evlerini teslim ederler ve bizler de onların geleceği için çalışmamızı tamamlamış olacağız."

-"HALKIMIZIN TALEBİ, BİZİM PROJEMİZDİR"

Çalışmalarında vatandaşların talep ve önerilerini dikkatle takip ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Beyazgül, "Halkımızın talebi bizim projemiz olacaktır ve bu 5 yıl boyunca da böyle devam edecek. Elbette ki bu çalışmayla birlikte kale eteği ortaya çıkmış olacak ama bizim için tarihi mekan ne kadar önemli ise insanımızın hayatı her şeyden önce gelir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Esas olan buradaki insanımızın, çocuklarımızın halidir. Gelip baktığımız zaman güneş görmeyen rutubetli ortamlarda yaşıyorlar. Biz buna razı olamayız. Tüm hazırlığımızı yaptık, vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

-"EYYÜBİYE'DEKİ MÜLKİYET SORUNU İÇİN ANKARA İLE TEMAS HALİNDEYİZ"

Açıklamasında ayrıca Eyyübiye'de yaşanan mülkiyet sorununa da değinen Başkan Beyazgül, "Eyyübiye'de mülkiyet sorununu da biliyoruz. Bununla ilgili kanun değişikliği gerekiyor. Bununla ilgili kanun değişikliği gerekiyor. Onunla da ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ankara ile temaslarımız devam ediyor. Bizler Eyyübiye'den elimizi hiç bir zaman çekmeyeceğiz. Çünkü Eyyübiye halkımızın buna çok ihtiyacı var." dedi.

-VATANDAŞTAN BAŞKAN BEYAZGÜL'E TEŞEKKÜR

Yıllardır her an kayma tehlikesi bulunan evlerde büyük sıkıntılarla,  yılan ve akreplerin bolca bulunduğu yerde hayati tehlike içerisinde sıkıntıyla yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, bu ortamdan  kurtulacakları için Başkan Beyazgül'e  teşekkür ettiler.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha