Göreve geldiği günden bu yana Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ni "İlklerin ve enlerin belediyesi" yapma yolunda emin adımlarla ilerleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa'ya kazandırdığı asfalt plenti ve beton santralinin ardından bu kez de kilitli parke taşı üretim tesisini Şanlıurfa'ya kazandırıyor.

Saatte 3 bin 400 m² günlük üretim kapasitesine sahip olan ve her çeşit kilitli parke taşı üretimini yapabilecek makinelerin montaj çalışmaları başladı. Montaj tamamlandığında Büyükşehir Belediyesi, tüm hizmet alanlarında artık kendi imalatı olan kilitli parke taşlarını kullanacak.

16 tırlık bir araç filosu sayesinde kente getirilen makinelerin, Eyyübiye İlçesi Yenice Mahallesinde BELTAŞ A.Ş 'ye ait imalathanede kurulumu sürüyor. İmalathaneyi gezerek BELTUR A.Ş Genel Müdürü Cemil Çadak ve diğer yetkililerden bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, " Kilitli Parke üretim tesisimizin montajı başladı Şanlıurfa'ya hayırlı olsun." dedi.

Başkan Beyazgül, "Büyükşehir Belediyemizin satın aldığı imalathane tamamlandığında parke taşlarımızı, bordür taşlarımızı, kilitli taşlarımızı kendimiz üreteceğiz. Bu makine ile yaklaşık günlük 3 bin 500 m2 günlük üretim yapılacak yılda yaklaşık 1 milyon m2 parke üretilecektir. Tam otomatik olan bu makinemizin ürettiği parke taşlarının taşınma işlemleri insan eli değmeden yapılacak. 16 tırla bu makinelerimizi buraya sevk ettik şimdi montaj çalışmaları devam etmektedir. Şanlıurfa'mız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha