Başkan Beyazgül mesajında, kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi tarihin her döneminde vatanın bütünlüğünü korumak için canını feda etmekten çekinmemiş tüm şehitleri rahmetle andıklarını kaydetti.

Bağımsızlık mücadelesinde dünyaya kahramanlık örneği sergileyen tüm Şanlıurfalı şehitleri yad ettiklerini ifade eden Beyazgül, "11 Nisan 1920’de çok kısıtlı imkanlarla işgalcileri vatan topraklarından püskürterek şanlı bir tarih yazan Urfa halkı, Kurtuluş savaşında gösterdiği kahramanlıklar neticesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından önce 1984’te 'Şanlı' unvanı, sonra 2016’da 'İstiklal Madalyası' ile onurlandırılmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Urfa’nın evlatlarına verilen bu kadirşinaslık tarih boyunca bir taç olarak şerefle taşınacaktır. 1984 yılında ilimize verilen Şanlı unvanının tekrar hayırlı olmasını diliyor, vatanı için canını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, hemşehrilerimize de hayırlı ömürler diliyorum."dedi.

Kurtuluş Savaşı’nda işgale karşı gösterdiği kahramanlıklar dolayısıyla Urfa’ya TBMM tarafından 12 Haziran 1984 tarihinde ”Şanlı” unvanı verilmesi teklifi kabul edilmiş, karar 22 Haziran 1984 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak 3020 sayılı Kanun ile yürürlüğe girmiş ve Urfa ilinin adı 'Şanlıurfa' olarak değiştirilmişti.

Kaynak : PHA

Kaynak: pha