Başkan Fevzi Demirkol’un ‘benim bir belediyem var’ anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 3 yıl önce başlattığı evde bakım hizmetini devam ettiriyor. Günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı veya engelli vatandaşların kişisel bakımları ile yaşadıkları evin temizlik ihtiyaçlarını 9 kişilik ekiple devam ettiren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ihtiyaç sahiplerinin evlerini periyodik olarak ziyaret ederek, çalışmalarını yürütüyor.
Evde bakım hizmetinde görevli personeller, belirlenen ihtiyaçlar kapsamında hizmetten yararlanan ailelerin; saç-sakal kesimi, el-ayak tırnak kesimi, ev temizliği hizmeti veriyor, camlar siliniyor, ihtiyaç halinde bulaşıkları yıkanıyor.

Başkan Fevzi Demirkol da evde bakım hizmetinden yararlanan Nacaroğlu Ailesini ziyaret etti. Halil Nacaroğlu tarafından karşılanan Başkan Demirkol, aile ile sohbet edip, taleplerini aldı. Haliliye Belediyesi olarak yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç kesimler için yaptıkları çalışmalar ile bu kapsamda yapılan inşaatlarla ilgili bilgiler veren Başkan Demirkol, her zaman için halkın ihtiyaçlarına yanıt vermek için çalıştıklarını kaydetti.
Nacaroğlu Ailesi de, Evde Bakım Hizmetinden memnun olduklarını ifade ederek, Başkan Fevzi Demirkol’a başlattığı bu hizmetten dolayı teşekkürlerini iletti. Başkan Demirkol, aile ile sohbet ettikten sonra evden ayrıldı.

Öte yandan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada; bu hizmetten yararlanmak isteyen ve kriterlere uyan vatandaşların, Haliliye Belediyesinin 444 22 63 numaralı Beyaz Masa telefonunu arayarak kayıt olmaları halinde, hane incelemeleri yapıldıktan sonra hizmetten yararlanabilecekleri ifade edildi. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha